{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

Report--Reneex CPS試做~~~感覺好好啊:fa07 (keep住update in p.1)

註冊日期: 2009之前

暗瘡(小量) + 暗瘡印(小量) + 黑頭(超大量) + 粉刺(大量)

應該CPS定MTS? 我覺得MTS效果好好啊 不過冇凹凸洞 應該晤需要行到呢一步掛:fa10

-----------------------------------------------------------------------------

22/7 我第一次係mk試做 一入到去個感覺係好舒服...我心唸 ERR怪不得咁貴Lor..

我個consultant好nice阿~~花左成粒鐘同我講解 開頭拒話我應該要開24次cps 我一聽到24 我就覺得好擔心lor..跟住我同拒講 我以前比拒襟住銀包攞錢既經歷之後 拒都馬上話 放心 我地呢度晤駛hardsell 因為D客人都係自願買既 晤需要去逼拒地 咁我都放心曬~~

傾完一輪之後 我地去做skin test 其實我都OK wor.. collagen係正常年紀應該有既 唯獨係個鼻d黑頭lor...搞到個底層係完全閉塞lor..後來我地入房 洗完面之後 拒用d藍光照住我塊面 我對住塊鏡 當堂係想喊lor 我真係晤知道自己原來係咁多印啊..後來consultant知道我晤開心之後 拒話你放心啦 你以後見到改善既時候你就晤會失望ga了..成個過程都OK阿 只係上果酸既時候有D吉吉地 做完之後都冇紅wor..consultant話第一次晤好expect見到效果 咁我都明白既~~~後來我地反房坐低我就開始化妝 化妝既時候我先發覺 哇 做咩好似咁容易上粉既呢 摸摸塊面同個鼻 真係又白又滑wor !!! 估晤到第一次就有咁既effect~~~我都算幾滿意ga了~~跟住我同consultant開左12次cps total係$7812/12 = $651/次 連mask!! ok la~~一個月2次 花$1300/月整面都應該既 至於Aramis拒都覺得我呢個年紀有需要 但拒都話 希望係第三,四次之後先開始做~~暫時到今日我最擔心既事--爆瘡 都仲未發生!!

我E家暫時都係用緊拒d pdts & 出面既價錢::

1) Neostrata facial cleanser            180ml $220
2) Neostrata ultra mositurizing cream    50g  $230
3) bioderma photoderm SPF50+ fluid       40ml $180
4) bioderma hydrabio H20                200ml $148
5) bioderma sensibio mask                75ml $220
6) bicelle vit C whitening serum         30ml $984  
7) bicelle phyto+ whitening gel          30ml $504
                                         60ml $768
8) bicelle B5 gel                        30ml $441
                                         60ml $687

********以上價錢並非reneex價 我係係online store search到ga..相信係平d

-----------------------------------------------------------------------------
第二日既晚上 我feel到好多暗粒走緊出來 仲有2粒小爆既暗瘡 不過仍然見到D皮膚係好乾淨
額頭基本上d暗粒以經開始凸出來ga了...晤知聽日會晤會變曬瘡~"~ 雖然係甘 但我覺得都係值得!! 因為真真正正feel到拒既功效lor!!
------------------------------------------------------------------------------
4日後 爆左2粒出來(有濃既) 但因為晤比用暗瘡膏既關係 所以散得好慢 標左4日都未仲未平復...跟住feel到好多仍然標ing..係突出黎g wor 係類似暗粒but裡面冇餡ga..總之就feel到1x粒油脂粒甘lor.. 面面依然白!! 但已經冇做完之後2,3日甘乾淨

report end-----
-------------------------------------------------------------------------------
6日後 基本上都係係度谷緊 但都係細細既暗粒 之前爆既瘡瘡都消曬了~~可能做得一次未真正見到點爆.. 如果爆既程度就係甘上下我就安樂了..

配合埋之前consultant介紹比我既skincare..到今日為止都OK wor..幾乾淨~~毛孔就差不多一樣 粉刺,黑頭,暗瘡印暫時都沒見到有咩改善

report end.....

+ Favorite

Re: 到底暗瘡&黑頭粉刺應該做MTS定CPS?

CPS

cps is ok

我睇好多sis話 cps會大爆發因為推曬d dirty野出來 晤之係咪真既呢?? 其實價錢晤係好大問題 我最怕拒又乾又甩皮又紅.. 係啦 做完第二日返晤返到工ga??

MTS 吉到出血, 做完咁紅你都接受到
CPS 濕濕碎啦

唔係個個做完 CPS 都爆, 爆只係少數, 你由最溫和既 exuviance 藥水開始做起, 完全冇甩皮冇紅, 係即時白滑又上妝

★  BB  ★ Wrote:
-------------------------------------------------------
> MTS 吉到出血, 做完咁紅你都接受到
> CPS 濕濕碎啦
>
> 唔係個個做完 CPS 都爆, 爆只係少數, 你由最溫和既
> exuviance 藥水開始做起, 完全冇甩皮冇紅,
> 係即時白滑又上妝
-------------------------------------------------------
:fa04請問係咪係reneex做好啊???

reneex 冇 MTS, case 就有 MTS
CPS 好多地方都有, reneex 係最出名既

E 好有興趣 係咪一定要打電話去book?? 聽講walkin拒晤收ga wor..

做完又白又滑架,點會又紅又甩樣呀?

AND 請問去邊間好?? or 有冇好師傅介紹阿:fa23

森森 Wrote:
> 做完又白又滑架,點會又紅又甩樣呀?
通常果酸D野都會稿到紅曬甩曬皮ga ma:fa10
仲好痕好痛tim:fa10:fa10

咩係CPS?

Carmen
你去 reneex website, 可以登記試做, 不用錢

除非你有傷口, 否則做緊既時候不會好唔舒服
好強勁既果酸係會甩皮, 但你不用擔心啦, 低濃度開始做起係唔會甩皮

豬Kin
CPS 即係果酸換膚

甘事實就係事實,呢道大把人做過,我都做緊。
佢地都係酸,不過吾係果酸

Siucar=Carmen in FB Wrote:
> 森森 Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > 做完又白又滑架,點會又紅又甩樣呀?
> --------------------------------------------------
> -----
> 通常果酸D野都會稿到紅曬甩曬皮ga ma
> 仲好痕好痛tim
>
>

我都覺得你應該做d果酸既treatment,不過唔一定係reneex cps,因為我覺得佢地好貴,有興趣的話可以pm我,我覺得自己做緊果間幾好

> 森森 Wrote:
> -----
> > 做完又白又滑架,點會又紅又甩樣呀?
> -----
> 通常果酸D野都會稿到紅曬甩曬皮ga ma
> 仲好痕好痛tim
>
>

CPS係好溫和既果醱, 唔會甩皮同紅架。不過我頭幾次做完之後就有爆瘡。

★  BB  ★ Wrote:
> Carmen
> 你去 reneex website, 可以登記試做, 不用錢
>
> 除非你有傷口, 否則做緊既時候不會好唔舒服
> 好強勁既果酸係會甩皮, 但你不用擔心啦,
> 低濃度開始做起係唔會甩皮
>
> 豬Kin
> CPS 即係果酸換膚
>
mm 我約左聽日阿~~如果真係work 一定會keep住做
希望晤好爆瘡:fa11

好似好正咁喎!
我都想知,可以做完回來share嗎?

我:
暗瘡(中量) + 暗瘡印(較多量) + 黑頭(只nose) + 粉刺(大量)

> ★  BB  ★ Wrote:
> -----
> > Carmen
> > 你去 reneex website, 可以登記試做, 不用錢
> >
> > 除非你有傷口, 否則做緊既時候不會好唔舒服
> > 好強勁既果酸係會甩皮, 但你不用擔心啦,
> > 低濃度開始做起係唔會甩皮
> >
> > 豬Kin
> > CPS 即係果酸換膚
> >
> -----
> mm 我約左聽日阿~~如果真係work 一定會keep住做
> 希望晤好爆瘡
>
WOO~~我都約左下星期3做
你做完記得上黎REPORT呀~
我都驚試做完會爆瘡..
但係爆左出黎係咪好事黎呢@@?

J*ll Wrote:
> Siucar=Carmen in FB Wrote:
> -----
> > ★  BB  ★ Wrote:
> >
>
> > -----
> > > Carmen
> > > 你去 reneex website, 可以登記試做,
> 不用錢
> > >
> > > 除非你有傷口,
> 否則做緊既時候不會好唔舒服
> > > 好強勁既果酸係會甩皮, 但你不用擔心啦,
> > > 低濃度開始做起係唔會甩皮
> > >
> > > 豬Kin
> > > CPS 即係果酸換膚
> > >
> >
>
> > -----
> > mm 我約左聽日阿~~如果真係work 一定會keep住做
> > 希望晤好爆瘡
> >
> -----
> WOO~~我都約左下星期3做
> 你做完記得上黎REPORT呀~
> 我都驚試做完會爆瘡..
> 但係爆左出黎係咪好事黎呢@@?
我覺得2各方面去唸lor

如果你做CPS 你expect拒爆發 但拒爆發既過程就係清曬底層D dirty野 咁以後你都晤駛谷下谷下咁辛苦lor..況且 始終D粒粒都會爆ga la 咁不如一次清曬拒?? 不過..當中個過程of coz係非常痛苦啦~~我本來成日都係度掙扎 但係唸唸下 我真係忍夠D黑頭粉刺了!! 我一定要同你博老命!!!:fa11