{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

[mimi] 就係尋日,發現原來bf有第二條女:)

註冊日期: 2016-2-27

唔知大家有冇試過,係一段感情裡,突然出現第三者?

事情係咁,我係6個月前同呢個男仔一起嘅,
開頭個兩,三個月都好正常,之後我就發現佢有d唔妥,
佢開始冇時間同我見面,成日話忙,得閒就玩下失蹤,
理由不外乎係“電話壞壞地,電話冇電,唔記得睇,等等”
而且傾計嘅話題,由以前好sweet嘅,變得有d朋友feel,次次我同佢提出有關我地呢段感情應該點嘅時候,佢都刻意迴避!

其實係個時,我已經開始懷疑佢有d野瞞住我。
直至今個情人節,佢居然同我講 話佢要幫佢阿媽整d野,唔能夠同我一起慶祝,而且個一日佢嘅電話居然全日熄機,我嘅第六感就話卑我聽,呢件事唔單純!咁於是我就去佢ig睇啦,結果我發現有一個女仔like曬佢所有嘅相,雖然佢冇follow個女仔,但係我都覺得件事好可疑,不過我冇問,

我係情人節個日夜晚無啦啦發燒,係呢一日,全世界曬幸福 曬花 曬相 ,而我呢!就病到死死下,即使係咁,我都冇責怪佢冇同佢嘈,至少係第二日佢有搵翻我,同我say sorry(我自認脾氣好),

好啦,我係前日打算約佢今日出黎,諗住都有一段時間冇見咁,見下面咁,點知佢又話咩要搵fd,我實在忍無可忍,尋日叫我fd用男仔ig嘅ac去follow我懷疑嘅呢個女仔,

結果真係一個驚人!!如果10分有滿分,我卑10000分!

我見到個女仔po左張合照,話“一個月快樂.....”仲有一張拖手相,呢d都已經夠刺激!,而更加刺激嘅係,係2.14情人節當日,呢個女仔係同我條仔一起慶祝!!!  
當時我心諗,你同我講話幫阿媽整野?呢一個就係你阿媽?幫佢整咩?通渠吖?

我冇將呢件事同個男仔講,我只系用好婉轉嘅方式同佢講話“我知道你心入邊有另一個人,你根本冇當我係你女朋友”,佢睇完之後就話我 係咪有野誤會左,(其實佢知道呢件事卑我發現左) 不過呢!佢又繼續扮傻,繼續搵我傾計,同冇事發生咁,

只不過我又點會由得佢咁好,一腳踏兩船,享受齊人之福

今日我用自己嘅ig ac 去follow個女仔卑佢睇我d野,卑佢睇我同呢個男仔嘅野(我特登嘅),,果不其然,就卑我估到個女仔應該發曬癲咁搵條仔問,,(一切都在我預料之中)因為卑個女仔follow左15分鐘我就即刻block左佢,我係確保個女仔一定睇到曬d野先block佢,唔好問點解,女人直覺!!之後我打電話卑條仔,佢個電話一直處於正在通話中,hahaha

事情未完,待續
+ Favorite

註冊日期: 2016-1-1

等住睇續集.

註冊日期: 2015-8-15

支持ching

註冊日期: 2015-8-12

做得好

註冊日期: 2014-11-22

做得好

註冊日期: 2015-2-2

1比0

註冊日期: 2009之前

支持!想知結局!

註冊日期: 2015-10-4

等睇

岩岩食緊完飯,,回歸正題

個男仔搵我啦,佢話咩今日心情唔係幾好
(我當然知道原因),我問佢咩事,佢居然同我講話佢同fd嘈交,(原來條女仲可以係fd),我問佢話因為咩事啦,佢話一d小事

更有趣嘅係,條女一直用佢d女仔朋友嘅ig ac 係咁follow我,估計係想睇我ig有冇其他證據  好等佢可以去質問個條仔

可能係呢一刻,好多人都會話,“你咪卑條女睇lo  等佢知道自己係第三者 同條仔分手  之後你再飛埋條仔  最後嘅大贏家仲唔係你?”
NO NO NO,低手先會咁做

註冊日期: 2015-11-15

good job 欣賞你啊

註冊日期: 2014-11-28

Lol may I have your ig?:p gorgeous girl support you

註冊日期: 2015-1-27

係咪仲有架?

老實講,我真係好中意呢個男仔
當知道佢有第二個嘅時候,我都真係幾崩潰下....但係無奈我EQ高,係短短嘅時間入邊  我已經消化曬所有嘅負面情緒

人不犯我,我不犯人,呢個係我嘅宗旨

愛情本身就係一場遊戲,有d人輸唔起,有d人贏唔夠,更加有d人以為自己玩得好叻,試圖改變遊戲規則  但係老實講 全世界大部分嘅人都遵守住同一個規則  除非你唔玩  又或者有人陪你玩你嘅規則  否則到最後你一樣係愛情嘅loser

宜家呢一刻,我冇同佢攤牌,係因為我覺得唔痛快唔夠爽

講真  搞到佢同出邊條女散,自己再飛埋佢,對於佢呢個玩家黎講,只不過係損失左兩個女仔,佢個心唔會覺得難過,對於佢黎講 只不過係失去左兩個女朋友啫 再佢搵咪得lo佢依然唔會珍惜身邊嘅人  最後咪又去害埋其他純情嘅女仔

我要做嘅,係傷害佢嘅心!(放心,我唔會蠢到走去自殘,自殺)

Support

註冊日期: 2015-5-18

做得好啊sis

好睇,繼續follow

註冊日期: 2015-9-29

註冊日期: 2014-11-7

留名

我知道佢其實兩個都想要,因為男人總是貪心的,但世事冇完美,冇可能卑佢兩個都得到。

係我心目中,呢段關係已經死左,無論佢做任何事情去補救都好,我都唔會原諒佢

因為   偷食係死罪,死罪!

就算我把口話原諒佢,但係個心永遠都有條刺,呢一條刺係唔會消失,當一段感情出現了“背叛”與“不信任”就算表面上有幾幸福都好,很快就稍縱即逝

佢中意扮傻,我咪繼續陪佢扮,甚至對佢更加好,對佢好唔係因為我愛佢,而係我想等佢習慣我嘅時候,離開佢,

我之所以有咁嘅信心,係因為我知道佢對我有feel,

一個男人,又點會玩得過一個女人。

未完待續

註冊日期: 2015-1-27

玩還玩,小心吾好沉左