{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我是神經質女朋友

註冊日期: 2016-4-8

每一個女仔都好需要安全感可能我係特別需要個種人
可能係比人呃過hurt過
總之結論係 我勁唔信男朋友

佢唔覆我機一排我都仲接受到
但唔可以唔聽我電話
一唔聽我電話就會亂咁諗野
愈諗心情愈差
有時會瘋狂炸佢whatsapp or狂打比佢

仲有我要求佢每次出去都同我講聲去邊同邊個去
講埋幾點番屋企
佢成日同我講唔想set死幾點番屋企
其實我只係想佢有交帶啲
識睇住時間番屋企姐。。。

近日佢成日夜番屋企我都已經接受唔到
晚晚都12點幾先番到去又話好多野做
我信 我信佢係有野做
但身邊陪住佢既人係邊個我就唔知

其實我成日因為唔信佢而鬧曬交
佢都覺得我好煩
不過我性格就係咁
其實真係好想改好想信
但唔係話想就得
我都好想唔緊張你
咩都唔理你
咩都唔想知
咁我就唔會管咁多
但係我做唔到

我是真的好想學懂相信人。

+ Favorite

註冊日期: 2016-4-7

你幾歲?

註冊日期: 2015-10-14

same situation

註冊日期: 2016-1-1

唔交男友就唔會有呢d問題咯
佢如果要出軌,你咁樣監控佢都係有辦法,自己搵下野做分散注意力啦

註冊日期: 2015-10-19

Same situation too..

註冊日期: 2016-2-12

我諗佢一唔聽你電話你就會發癲咁狂打俾佢同狂炸佢Whatsapp呢種做法一定要戒咗佢,咁樣真係令人好反感,過份管束只會嚇走你男友㗎咋

註冊日期: 2016-2-13

我覺得你好正常,唔正常既係你男朋友。
佢做得你男朋友,想令你有安全感既,好有責任要俾你知道你想知道既野囉,呢d又唔係咩秘密,除非佢真係有秘密囉。
愛你既就會俾安全感你

註冊日期: 2009之前

佢係你男朋友,唔係僕人,下人呀!啲人成日話因為俾人傷害過所以就點點點,其實你唔信就不如唔好開始啦,拍拖連最基本的開心都無咁拍黎做咩喎

註冊日期: 2016-4-9

佢辛苦你又唔開心,一齊為乜?

註冊日期: 2015-9-29

小心物極必反

註冊日期: 2016-3-23

放開啲啦後生女, 你咁樣只會迫走一個 ,迫走又一個

註冊日期: 2015-4-28

其實管太多佢會覺得你煩ga..

註冊日期: 2015-5-16

你咁樣咪反而會迫走佢 到時佢真的有小三 你就喊都無謂

註冊日期: 2016-2-8

啲男人通常包得二奶,除左係因為悶要新鮮感之外,好多時都係因為自己本身另一半俾吳到溫柔同支持佢地,所以佢地先會轉投小鳥依人嘅第三者懷抱。
如果你下下逼到你男友氣都抖吳到,佢同你拍拖就會無樂趣,離開你只係將會發生嘅事,爭在未知幾時啫。

註冊日期: 2015-4-25

其實我以前都同樓主差唔多
但係。。認真果句,樓主都係改下好,你唔改同邊個一齊都會散
首先冇人中意比人咁樣,冇聽電話就狂打,我以前試過我男友冇聽電話就狂打、好啦跟住就比佢鬧,鬧咩?咪就係唔識大體!未能夠準時收工,佢做緊野聽唔倒電話,搞到成班同事都唔中意我,係依加我改左冇咁先開始好返d,樓主我勸你未真正有事發生前好改下啦,冇人會頂得順,你先廿歲就咁,好快迫走人
我覺得自己男朋友同朋友出街同同事出街都唔使話要限人地幾點返,日日12點幾返既話你咪同佢傾下,唔係要強權統治咁要佢聽你講,你要學既係點同佢相處,唔係要set曬規則,要點做點做先係佢愛你
我覺得你男友係開始頂你唔順,做返d你唔中意佢做既事,呢樣就叫物極必反,有時候大家平心靜氣傾,好過你咁樣做皇帝要奴才去聽你講野
我都好要安全感架,佢都有時盡量比我,好似多d帶我返佢屋企食飯咁,從行動比安全感,你要記住你愛緊既係一個活生生有自己思想既人,你都認真諗下如果佢唔愛你,唔會咁樣忍你
真係唔好係出左事之後先黎後悔,比你控制得倒既果個係機械人,學下有咩事大家都係傾,攞共識,唔係強權政治

註冊日期: 2015-4-9

要改唔係冇計既
但係⋯⋯

算了,食花生等睇樓主被分手好過
之後換幾多個男朋友就將呢個悲劇loop幾多次,成世都唔開心
呢個世界冇任何人有任何義務教好你的

註冊日期: 2016-4-5

我都係咁,好想知點樣可以信男朋友多d,成日因為咁我單方面發佢脾氣,我驚有一日佢會頂我唔順飛左我。。

所以我都努力改變緊自己啦,如果真係愛佢就要相信佢,煩得佢多可能會有反效果架

註冊日期: 2016-3-28

我明呀 我都係過來人!
我男朋友做錯過 但佢回頭 佢知錯 所以我比左一次機會佢
既然選擇得佢 就要相信佢
信任真係好重要!
唔好成日覺得全世界男人都係衰人 只係你之前唔好彩遇到個壞人
加油啦!

我以前都係咁,有一次佢忍我吾到之後分開左一星期,我有自己反省過如果佢咁對我,我都好辛苦,慢慢地諗下人地成日講既,其實兩個人一齊都係講個信字,成日吾信佢當佢犯,佢同你都未必開心,到佢真係有古怪,我相信作為女人既一定係知道既!所以吾洗話咩夜番=約左第二個,到佢有既時候,你一定feel到古怪既