{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我應該點面對里個男同事?

註冊日期: 2016-8-5

本身有個拍咗幾年拖嘅男朋友, 日子耐咗感情變得愈來愈淡, 我都已經32歲了, 但男友好似無乜表示咁, 覺得佢無乜上進心唔夠叻。近里半年同公司裡面一個已結婚嘅男同事(大我三四年)whatsapp得密左,同里個男同事共事左4至5年, 今年年頭除了公事外也開始私下whatsapp, 最初都係send下飲飲食食相分享下, 之後熟落左, 我會同佢講下去邊報告行縱,講多左自己嘢佢知 有時會send下d自拍相俾佢, 之後傾嘅內容就愈來愈廣,。我老豆要因病要長期住院, 佢亦會為我擔心老豆嘅病情而安慰我, 我覺得有拍拖嘅感覺好溫暖, 被關心嘅感覺真係好好, 我開始欣賞里個男同事, 覺得佢識嘅嘢好多好叻,就產生咗好感同埋同自己男朋友比下去。
後來老豆走左, 我很傷心, 里個時候個男同事都安慰咗我很多, 不知不覺間我就愛上咗佢,有時我還稱呼男同事做老公(雖然我只係開玩笑但其實我好想),我覺得佢對我都有意思, 如果唔係佢都唔會背住佢老婆同我傾咁耐同關心我。
有一日男同事同我講唔可以再同我聯絡,因為佢老婆已經發現咗我用老公稱呼佢嘅對話, 我好唔甘心好唔開心, 我更加發現自己個心已經唔響男朋友度,男同事同我講唔可以再聯絡呢個消息等同我老豆過身嘅傷心程度,我自己都估唔到, 我好愛佢好想爭佢返嚟但我知自己無資格。
之後我知佢一個人要去上海幾日, 於是我就跟埋佢去, 去到好多時都係各有各玩各有各住酒店,只是一起吃一兩餐晚飯, 我知道有一晚佢訂咗間兩張單人床房, 我為咗慳錢就要求一齊住, 但什麼事都沒有發生。
隔左一輪, 我同朋友去完旅行買了手信俾佢,就約左佢放工飲嘢俾佢,大家都飲得多了,結果發生了關係。之後佢好擔心會出事, 因為那時是我安全期我就俾佢中出, 佢帶咗我去睇醫生, 我知道佢只不過係擔心有咗會影響佢嘅婚姻,佢同我講除咗公事都不要再聯絡。後來唔知點解佢老婆知道左,我覺得我好似白痴仔咁連呢啲事都俾佢老婆知道, 佢就再三約我要面對面搞清楚件事, 因為佢話唔可以再做傷害佢老婆嘅事, 我很傷心很心痛覺得自己好傻。
我依家返工仲要日日對住佢, 點算好? 我好辛苦。

回覆回覆所有人轉寄更多

+ Favorite

註冊日期: 2009-11-22

明知人地有老婆你仲中個頭埋去??
你男友仲乜Q都唔知?
緣份未到,
發生左雖然冇得番轉頭~
但要抽身離場呀SIS~

註冊日期: 2016-2-1

仲好意思問人?你知5知個醜字點寫? 明知人有老婆都要爭,不知所謂!鬧你都使9氣!個男人已經避你,仲要痴埋去,你咪做小三啦!最撚黑人憎

評分

查看全部評分

註冊日期: 2016-5-18

你唔好問人點算啦!感情耐左就淡 咁你又有幾愛呢?就算俾你爭到個男人番黎 你又配咩?你連你男朋友都配唔起呀 有外遇已經好仆街 仲要個對象有老婆你都照痴埋去 根本唔係人

註冊日期: 2015-4-7

開玩笑會叫有老婆既人做老公 (扮純真?)
為咗慳錢就要求一齊住 (慳錢又會飛過去?)

註冊日期: 2015-8-7

賤女人,人地有老婆、你仲好意思去叫人做老公,發姣唔好搵人夫啦!

註冊日期: 2016-6-8

你唔知醜同人去上海無下文深深不忿,就跟住約人飲嘢耍手段, 根本就諗住要食到個男人為止,  你都好卑鄙!
你完全係摸索到男人嘅心態而去犯案, 你以為咁就得到男人?

註冊日期: 2013-5-13

其實無好傻,如果佢對你係認真就唔會一下就唔聯絡啦...

你要搞清楚人地係逢場作戲,定認真先得架

註冊日期: 2016-5-8

人地有老婆 點解要破壞人?你有男朋友 點解要傷害人?做小三做到你咁 仲光明正大打篇野出黎 知唔知醜?

註冊日期: 2016-5-8

都唔知你憑乜野唔甘心 明明就你介入人地
其實人地有老婆 擺明唔會為左你離婚啦 識做啲自己消失啦

你唔係諗住會有人同情你下話?諗住有志同道合嘅人可憐你?

註冊日期: 2016-1-6

請不要再扮天真

註冊日期: 2015-11-28

講笑都要有限度,人地有老婆你講笑咁叫人老公?唔識講第二樣架?你有心挑逗人地老公搶人架喎 唔好喺度扮哂受害者問應該點算好唔好

註冊日期: 2016-5-19

所以話…無事最好唔好同啲同事經常發訊息,好多嘢都係咁樣傾出事

條路係你自己揀嘅,無得怨

你條仔都幾廢下,你做咗咁多嘢佢都好似唔知情

註冊日期: 2015-10-3

去死啦唔知醜

我登你男友可憐,你欺騙一個相信你嘅人
我登你爸爸慘,你可以話傷心嘅程度等同爸爸嘅離世

註冊日期: 2010-7-8

真係好賤……人地結左婚就唔好搞人啦
如果你真係放唔低,離職啦,對雙方都好

註冊日期: 2016-5-17

賤人去死啦! 仲好意思問,你個腦係咪有事呀! 祝你呢世都孤獨終老!

註冊日期: 2016-7-21

你只係一時新鮮感!到呢個男人耐左你咪又係淡,點解要搞人地有家室呢?你為左慳錢同人地一間房,除左博吊冇其他,你唔好咁啦,大家都係女人,你咁做好好過咩?30幾歲人都唔化,唔係話30幾歲就唔可以咁,但係你都經歷左半世人,冇謂搞到自己同人地下半世咁唔安樂度過,個男人又比錯覺你,呢家野雙方都有錯,但你應該更加拒絕,人地有老婆仔女。

註冊日期: 2016-7-15

你真係好撚仆街!擺明想條仔屌你!明明係姣西又要幫自己搵藉口!
慳錢?慳錢咪撚出街呀麻,年中慳返唔少下,可以用黎養老嫁!
你係咪on9嫁!