{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

收到的驚喜是扭蛋?過期食品?

註冊日期: 2016-6-1

早前成日同男友講想要驚喜 慢慢地 佢開始將屋到帶黎既過期食品當驚喜放我桌上 原因係怕我餓 ..我收到野係開心 但每次都係過期的 在家中無人食的 ..月餅 金莎 「都是過期的」 還有早上買的麵包 ... 佢怕我餓我明 而且佢為我 我都明 但e種驚喜我其實有d接受吾到 我有同佢講 佢係話 我都係食e d 但大概是過節日其他親戚送多了 ... 而扭蛋係佢另一種驚喜 佢會扭蛋扭好多比我 ...但..其實我只係想要普通禮物 ...手飾 衫褲鞋都可以 耳環果類 ...我吾知點同佢表達 可能佢諗吾再咩比我 我又吾想傷佢心 又想佢送返普通禮物比我 ...當然都可能係因為扭蛋平...佢屋企好有錢 我都只佢平時都吾想洗錢係到我 ...其實佢係吾係hea我...定係真係愛?咁樣好奇怪...其實好多時候我只要叫佢做既野佢都即刻做到我就好開心 例如我房門我鎖壞左一年幾了 都講左成年叫佢整 佢都話遲d 其實佢做到我已經好開心 但佢一直都無放心上 又話忙 其實想氹我真係好簡單 佢用咁既方式黎氹我 我都吾知講咩好 有時候其實我吾覺得係驚喜 過期得太緊要 ...食落去都吾同曬味 我會覺得只係將吾要既野比我食 ...吾知當我係咩 ... 老實說見到朋友們既男友乜都肯買比女友 而我得扭蛋感覺有d sad 一齊左都2年半... 都係我用心買野比佢..
+ Favorite

註冊日期: 2016-2-12

佢將佢屋企過晒期啲嘢食當驚喜咁豪俾你真係好變態囉,咁你都可以同佢一齊咁耐?真係寫個服字俾你!

註冊日期: 2015-6-12

唔好意思。。。我笑咗。過期食物真係接受唔到喎

註冊日期: 2016-9-18

過期食物.... 真定假呀...

註冊日期: 2016-5-17

扭蛋可以接受,因為其實都幾得意同算係心意,過期野食真係無辦法接受到喎,同佢溝通下啦

註冊日期: 2016-3-1

過期食品...你叫佢自己幾啖睇下咩味,容乜易食到入廠架!

註冊日期: 2016-1-17

Haha!!! 對唔住,但真係好好笑~
你男朋友係咪好細定思想幼稚?你有無同佢講或者暗示你想要d咩?但係點都唔會送過期食物比人囉....仲要屋企好有錢

註冊日期: 2016-7-12

屋企好有錢,但唔捨得响你身上駛$,係黑心男特徵,絲打小心。

註冊日期: 2016-9-2

睇嚟佢都就嚟對你過期,樓主,快啲將佢扔去堆填區,費時嘔蟲呀!

註冊日期: 2011-9-10

過期食物就真係不能接受...
整鎖你出去搵師傅整la

佢話仍自己都係食果d

佢好忙所以佢解釋係 因為忙所以去吾切買 但都會係屋企拎野比我

註冊日期: 2014-11-12

驚嚇多d 喎.... 佢會唔會唔知你鐘意乜野?

註冊日期: 2009之前

唔過期唔比你,仲唔驚…喜
忙籍口黎姐~ 有心既點會咁樣

註冊日期: 2015-5-26

小姐佢擺明HEA緊你喎,你仲同佢一齊?鍾意你就唔會咁唔上心啦!扭蛋要黎做乜吖?當你小朋友咩?呢D人點一齊到架?你肯定佢係有錢人?咁寒酸又失禮,係人都唔會送過期野比人食啦。你仲要食果下真係唔知話你傻定蠢好! 

註冊日期: 2016-3-2

佢都係食呢d? 枉佢講得出口
你叫佢即刻0係你面前食哂比你睇

有錢連零食錢都唔捨得使0係你身上
唔明你點同呢d人一齊甘耐
姑寒到甘, 一係本身就係甘衰格, 一係根本唔係好中意你, 唔好話愛
再者佢唔會擔心下自己女朋友食完會唔會有問題? 入廠點算?
姑寒還姑寒, 姑寒到用另一半身體去較飛真係cheap到無人有
飛得

註冊日期: 2014-10-12

就算係捐獻,都唔會拎過左期既野比人食,食壞左咁點,我諗唔到有咩工或有咩事做可以忙到連買盒正常唔過期既餅都做唔到,樓下7仔ok都有啦
sis你醒下啦,你男友真係對你有冇心你自己都明白吧,仲信佢講咩忙咩自己都係食呢d, 咁你下次當面叫佢食哂比你睇啦,真係唔送好過送,送埋d垃圾

註冊日期: 2015-5-29

其實如果佢屋企真係太多人送禮俾佢。。點解唔收到就送俾你。。要等到屋企人唔食。。過左期先送俾你。。接受唔倒

註冊日期: 2014-9-28

你男朋友屋企有錢,但係佢都唔使係你身上,咁其實你真係要諗下喎!

邊有人會將屋企啲月餅啊嗰啲嗰時過節啲嘢食拎俾女朋友架!誰來除非話中秋節送月餅!新年送新年嘅嘢就話姐!

註冊日期: 2015-8-3

(根據你嘅說法得出黎嘅推測係咁)
好可能明明自己都唔食屋企人都唔食,「借花敬佛」再行「包裝得靚靚」美其名俾驚喜你,但其實當你回收站姐,真係愛你點捨得要你食過期野仲要咁多次?攞過期野俾你佢唔洗洗錢!慳左大筆唔使用腦花心思之餘仲可以贏到你嘅感激愛佢,何樂而不為?
扭蛋嘅野你講過話鍾意佢成日扭俾你唔出奇!但明顯你麻麻又冇乜用處佢都成日俾你嘅話,一係平又唔使諗夠特別,一係佢自己儲緊有唔要嘅又再次俾你回收!