{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

(投票) 你地覺得應吾應該分手!!

註冊日期: 2015-11-24

女朋友因為覺得一齊吾開心想同男朋友傾下問題已經冷靜對住自己男朋友開口話自己好吾開心
只系想佢陪一陣傾一陣計
但男朋友一味就話吾想傾,冇野好傾,吾想煩,你好煩呢D說話

系甘CUT線, 而女朋友都不停RE CALL
最後男朋友警告佢吾好再打, 否則封鎖哂所有野
最後女朋友再打, 最後男朋友封鎖左女朋友既來電
你地認為應吾應該再一起?
單選投票, 共有 227 人參與投票
40.97% (93)
30.84% (70)
25.55% (58)
2.64% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
+ Favorite

註冊日期: 2017-7-26

我同ex個case同你一模一樣。 嗰陣我拖多左幾個月先分手,因為我唔捨得,覺得仲有機會,自己可以唔好咁chur或者佢會肯為我做多啲。 後來分左手回想翻就覺得我應該早啲分,分左仲好仲開心,成個人free晒,唔洗再為一個唔愛你嘅人而白費心機。 其實佢做得出block你嗰吓,佢應該已經係好唔在乎你。嗰陣時佢block我fb whatsapp同電話,我就ig唉佢睬返我,氹左勁耐。雖然佢有unblock我,但之後都再block多左我3、4次,好明顯佢已經理我都費事。傻妹,何苦呢 竟然佢都block得,即係覺得冇左你都冇乜所謂,咁早啲88啦

註冊日期: 2017-4-10

呢個問題無需多問,一個愛你在乎你的人點會開口埋口話你煩,仲 block 埋你所有嘢,我男友有時都好心煩,但佢會好聲好氣同我講:儍瓜,俾我靜一陣,有啲嘢諗緊煩緊!咁我就會乖乖坐埋一邊唔搞佢,到佢整理好自己就會第一時間叫聲我,而唔係好似你男友咁乜都唔想知、唔想傾、唔想理,何必為到佢搞到咁卑微,佢更加睇你唔起

註冊日期: 2017-7-18

用到警告同封鎖哂所有野黎威脅你...
咁既男人你仲要黎做咩...
狠狠地飛起佢...佢反而仲會對你另眼相看...
一個愛你既人無論點都好...佢係絕對唔會拒絕同你溝通~

註冊日期: 2017-7-25

硬碰硬冇意思,大家冷靜下先啦

註冊日期: 2016-11-21

block晒你所有嘢都已經可以飛得

註冊日期: 2017-1-24

你有選擇權咩?而家你似比人飛

沙沙麥卡1212 發表於 2017-7-27 04:12
你有選擇權咩?而家你似比人飛

男朋友最後變到咩都冇發生過甘
我其實都講左幾次分手
但幾次佢都扮冇聽過
而我其實我都吾想分,無可奈何見佢扮咩事都冇就算
但次次都因為甘...心既不滿愈來愈多

雷光 發表於 2017-7-26 18:07
呢個問題無需多問,一個愛你在乎你的人點會開口埋口話你煩,仲 block 埋你所有嘢,我男友有時都好心煩,但 ...

之前系我會甘樣做,直到最近我開始甘果陣
變成系佢甘對我.我問佢系咪玩報復
佢話你中意甘諗就甘諗

註冊日期: 2016-7-12

唔明你想傾乜。
覺得一齊唔開心,咁你想點?
你想自己改的話,其實唔駛傾,做就得。
你想對方改的話,咁你想佢改D咩?要明白你好難改變一個人,而好明顯你男朋友唔覺得自己有問題,只係覺得你煩。

註冊日期: 2017-6-6

覺得你地好無聊。一個拒絕溝通,一個窮追不捨,你肯定你地兩個真係適合?

註冊日期: 2017-7-27

分開啦

註冊日期: 2016-7-12

註冊日期: 2016-11-4

898 la

註冊日期: 2015-1-4

我有事 男友掉底哂野問我咩事都似!!如果我男友有事 我都會不樣 掉底哂野睇佢咩事

註冊日期: 2017-3-29

我試過狂打三四十個電話比佢,佢都唔聽,whatsapp 又block 咗我,咁我send sms (當然無回覆) ...由一天幾個到每天一個,keep 咗兩三個月,現在諗返,自己都覺得煩

樓主,除了有特別原因佢都咁對你,如他珍惜你愛你,那會讓你發癲呢。佢其實好清楚只要聽你電話,覆信息,你便會冷靜,但佢仍然咁做,你又何苦 委屈求 存呢

好辛苦,好唔捨得,但再等,再為佢瘋狂有用咩!!

樓主請珍惜自己,為自己努力吧

註冊日期: 2017-7-28

本人嘅ex亦做過相同嘅野,佢心情唔好,發脾氣,打機,燥底,唔啱聽就佢叫我唔好揾佢。總之佢唔想理你,理由就有一大堆
Call 佢 cut 你線,粗口問候你,再打block 你電話,Del Facebook,Del IG,Block Whatapps ( 包括Del Photo)
最後只有IPhone message 去傾去X Y X Z我,之後要我道歉先落咗啖氣 or 用分開冷靜,分手等等去令佢發現咁係唔得

不過,每一次嘈,每一次Block,每一次嘅傷害就愈嚟愈強烈
到自己知要停嘅時候,回頭發現,其實大家心目中已有磨滅唔到嘅刺

最後佢騎牛搵馬,到分手個一刻將所有錯,不是,脾氣,性格怪於單方向mean 『我』
之後再如常Block 曬所有,於分手一星期後係IG,FB分開同新女主角放閃閃閃。。。

所以,親。。。唔係教你,導你分開。。
只係愛你或者莫講愛,鐘意你嘅,又點會係你自己傷心,唔開心,鑽牛角尖嘅時候等你一個人承受

呢D行徑,有得一次就有第二次,只會愈嚟愈過份
以上都有好多sis講啦⋯⋯
係時候為自己打算,停一停,諗一諗
無謂步我地後塵之餘,重令自己越踩越深

共勉之。。。

註冊日期: 2015-5-28

點解個問題同個答案怪怪地既⋯IQ題黎架?

你d答案咁怪唔識揀。

分手把啦。你兩個都唔夾,根本兩個人都唔識尊重人既。都封鎖得喇,好憎先封既姐

註冊日期: 2017-4-22

佢都話左你煩,你仲搏命chur ,我都嫌你煩啦 ,同埋對方有時太多怨言/ 負能量 不斷同你呻,真係一件好折磨既事 !

註冊日期: 2016-4-17

其實不停咁打電話比人 真係好煩 我係女仔都覺得好怕 覺得好chur 試過其中一個ex 一日打成一百個電話比我 搵我唔到就搵我媽 我覺得好騷擾