{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

4年感情 點抉擇好...

註冊日期: 2017-8-9

我同宜家個男朋友拍左4年拖。
頭兩年都好sweet,之後兩年佢去左英國讀master,我地就long d左兩年。
中間我都有飛過兩次去探佢,感情都keep到好好。
我同佢一齊幾年佢都冇帶過我見屋企人,因為佢話想讀晒書先比屋企人知,咁我都一直好相信佢,冇介意過呢件事。
直到佢上兩個月畢業返黎,佢終於都帶左我見屋企人。
佢屋企人都對我好好,好nice。
本來終於等到呢日,我應該高興,但我宜家覺得好煩惱。
因為就係我男朋友返黎之前一個星期,我識左個男仔。
個男仔係法國人,黎香港旅行,因為佢係我個朋友既沙發客,所以有一晚我朋友帶佢一齊去蘭桂坊飲酒我地就識得。
我同男朋友一齊左4年,我絕對冇背叛過佢,就算佢去左外國都冇。
但係,果一晚我就做左對唔住佢既事。
我知道你地會鬧我崇洋、食洋腸....
我唔會否認我做錯事果晚的確有咁既諗法。
但係之後就唔同...
我之後一個星期晚晚都去左我朋友屋企,同個法國男仔訓覺。
佢真係同我男朋友好唔同。
我男朋友屋企好有錢,所以洗錢好唔節制,有d少爺仔脾氣,份人好大男人,成日都要我服從佢,唔聽仲會郁手打我。
而個法國男仔雖然係法國做水電工,但就好溫柔體貼浪漫,煮飯好好食,好有生活情調,見識好多。
所以慢慢我就好鍾意佢。
但係我地冇一齊到,因為我覺得呢段只係霧水情緣,佢旅行完都要返法國。
之後佢返左法國我地都每日有contact,同埋佢定時定候會自己snapchat比我睇佢做緊咩,好似想令我放心咁。
早幾日佢同我講話佢計畫緊搬黎香港住,因為佢想同我一齊。
我聽到果下勁開心,原來佢對我咁認真。
不過又覺得好對佢唔住,因為佢唔知我有男朋友。
我宜家唔知點算好。
唔知男朋友最近係咪感覺到唔妥,不斷同我提起想結婚,又話好愛我唔可以冇左我,感覺如果繼續同佢一齊,我會有好安穩既將來。
但係我宜家個心真係最愛法國人,我連同男朋友一齊都係咁諗住佢,連做愛果陣都想像自己同緊法國人做。
但同佢一齊既話真係有好多未知既將來,因為我都25歲,唔可以唔考慮呢d實際野。
我知道我好衰,但我覺得真係唔知點算,想尋求d意見。
希望sis可以唔好掛住鬧我,都比d意見我啦!
麻煩曬!!

+ Favorite

註冊日期: 2017-7-18

2個男仔都比你厄得好慘....

你唔愛你男朋友就分手啦....
就算你地結左婚...你唔愛佢...你都唔會過得開心...遲早又會再出去偷食...

註冊日期: 2016-11-27

呢度就黎連殺人犯都可以走出黎否白,妳想人地唔鬧妳之餘仲想有人比意見妳?本來妳都有未來,不過妳宜家已經由人類變成一隻禽畜,冇資格講未來,只可以攞黎食用,所以妳唔洗問呢啲問題。

註冊日期: 2017-7-2

建議你分手 放過你男朋友 畢竟你已經變成家禽 同埋祝你早日比人食完飛

註冊日期: 2017-7-2

路人08 發表於 2017-8-9 06:44
本來妳都有未來,不過妳宜家己經由人類變成一隻禽畜,冇資格講未來,只可以攞黎食用,所以妳唔洗問呢啲問題。

咪係、 仲以為自己有資格揀 愈諗愈替佢男朋友傷心

註冊日期: 2015-7-10

感情冇對與錯,不過你唔好俾你個男朋友知道你有第二個。和平分手,同你的最愛一齊。支持你吖!

註冊日期: 2017-3-10

睇你打嘅嘢,你已經知自己想要乜。分手啦,試下同法國人一齊囉,25歲仲後生,你好明顯未玩夠,所以唔好拖住一個想穩定落嚟嘅人,佢會好慘架

註冊日期: 2016-7-12

個法國人真係嚟香港先算啦!

註冊日期: 2017-5-26

你好仆街呀...

註冊日期: 2015-11-16

唔知係我覺得定事實...好多時鬼佬都假情假意

BlueJJJ 發表於 2017-8-9 19:17
唔知係我覺得定事實...好多時鬼佬都假情假意

所以我其實想睇下佢係咪真係黎搵我先,我都知自己咁諗好自私... 不過真係為自己打算...

註冊日期: 2016-2-16

你好應該睇下viu tv嘅前度,愛情過後生活係不斷重覆,熱戀永遠最美好!

其實我同男朋友都有講過等佢一畢業返黎,半年內就結婚,我都好掙扎唔想放棄段感情...

註冊日期: 2017-7-18

連做愛都諗住第二個.....

你咪放長雙眼睇下法國仔係咪真係黎香港囉
不過就算佢黎, 文化背景 生活習慣 呢d問題你諗過未..? 你屋企人會唔會接受到佢? 或者佢係唔係食女食過返尋味先黎香港日日有得蒲老蘭?

你係選擇繼續同男友既話 請你好好忘記法國仔 做愛都諗住第二個真係好X....

註冊日期: 2017-6-11

唔好因為一時既新鮮感而錯過左最適合既人

註冊日期: 2016-5-3

sylam098 發表於 2017-8-9 19:20
所以我其實想睇下佢係咪真係黎搵我先,我都知自己咁諗好自私... 不過真係為自己打算... ...

即係點呀,拖住男友先,法國佬唔來香港就攬番實男友呀,唔好咁仆街啦

註冊日期: 2015-10-11

放過你男朋友,亦都係放過你自己,因為你無論精神定肉體都已經出軌⋯⋯拖拖拉拉唔做抉擇,咁樣三個人都傷⋯

註冊日期: 2015-7-1

法國人佢地本身就係浪漫既民族,會煮野食同好浪漫。佢同你男朋友成長背景好唔同,做d你男友唔會做既野,可能你因爲呢d新解感鐘意左個法國人。
我試下幫你分析,你認真諗下你理想既對象係點,有錢但要你服從,無錢但對你好。邊種係係未來想要既生活方式?
諗番實際問題,如果要你同男友一齊,你暪到佢一世嗎?如果同法國人一齊,你會坦白嗎?你承受到萬一法國人唔係認真,而男友因爲你背叛離開你,最後乜都無既結果嗎?

註冊日期: 2016-4-17

筍盤男友都唔要

註冊日期: 2016-12-11

睇得出你中意法國仔夠新鮮,不過新鮮過後通常都會後悔自己的決擇。激情係要付出嘅,你既要激情又唔想放棄面包,遲早雙失。