{ FORUM - WEDDING }
Search
Title / Tags Author

百利queen

註冊日期: 2016-2-23

本人係大碼新娘,自知其實搵件岩自己size婚紗都好難,喺fb見到呢間queen&co話有大碼婚紗,所以就約時間試,上到去第一次試左佢熱門深藍色閃嗰件晚裝,著出黎都算顯瘦,但就只有此一件岩我著,所以當時無落訂,去第二間再試。
第二間落訂租左件婚紗同敬酒晚裝,但個心仍然掛住深藍色嗰件,所以諗住再約時間落訂,然後呢間Queen&co就話已經無期,但如果我想要可以付$2280訂租,更表明因為係大熱先接我訂單,意思係如果唔係呢條大熱佢踩我都傻,因為佢之後會租唔返出去,而呢款大熱佢租得返出去,所以先俾我訂租。
好啦,照約左20/8 6:00pm,當日因為工作上臨時有事,我4點幾通知佢取消booking,然後佢wtsapp中不停怪責我,而我又衰多手sd錯試裙相俾佢,佢就以為我攞條裙周圍問婚紗店有無,所以就喺wtsapp叫我唔好周圍問,又話我約左時間又唔去又剩,難道客人臨時有事都唔得?book左時間去唔到就要咁樣俾說話客人聽?況且我並不是沒有通知佢!如果客人因為臨時有事到唔到你就要block人wtsapp唔做生意,咁樣顯得你更加小家及不專業,請好好檢討。
人家辦婚事,本應開開心心,但呢間Queen&co因為我失約賺唔到錢而不斷俾說話我聽,咁各位新娘子應考慮此店家品格問題,避免發生不愉快事件。
+ Favorite

Thecatttcat 發表於 2017-8-20 11:21
本人係大碼新娘,自知其實搵件岩自己size婚紗都好難,喺fb見到呢間queen&co話有大碼婚紗,所以就約時間試,上到去第一次試左佢熱門深藍色閃嗰件晚裝,著出黎都算顯瘦,但就只有此一件岩我著,所以當時無落訂,去第二間再試。
第二間落訂租左件婚紗同敬酒晚裝,但個心仍然掛住深藍色嗰件,所以諗住再約時間落訂,然後呢間Queen&co就話已經無期,但如果我想要可以付$2280訂租,更表明因為係大熱先接我訂單,意思係如果唔係呢條大熱佢踩我都傻,因為佢之後會租唔返出去,而呢款大熱佢租得返出去,所以先俾我訂租。
好啦,照約左20/8 6:00pm,當日因為工作上臨時有事,我4點幾通知佢取消booking,然後佢wtsapp中不停怪責我,而我又衰多手sd錯試裙相俾佢,佢就以為我攞條裙周圍問婚紗店有無,所以就喺wtsapp叫我唔好周圍問,又話我約左時間又唔去又剩,難道客人臨時有事都唔得?book左時間去唔到就要咁樣俾說話客人聽?況且我並不是沒有通知佢!如果客人因為臨時有事到唔到你就要block人wtsapp唔做生意,咁樣顯得你更加小家及不專業,請好好檢討。
人家辦婚事,本應開開心心,但呢間Queen&co因為我失約賺唔到錢而不斷俾說話我聽,咁各位新娘子應考慮此店家品格問題,避免發生不愉快事件。

百利

Thecatttcat 發表於 2017-8-20 11:21

因臨時有事去唔到,但又多手sd錯相

註冊日期: 2014-4-11

其實你都幾冇品
你當日冇去嗰日 其實我係果日去試衫
關於你的事  老闆有講下  話 可能又會上網寫D咩!果然被佢估中!
首先人哋唔係嬲你即日約咗時間唔去!
係覺得你的態度問題!
(當然人哋星期六日係最忙搵錢時間
約左時間即日唔去  都另到另一個新娘約唔到時間)
雖然我哋係顧客  但你即日先同人哋講唔去(好似人哋係問你係咪嚟緊,你先話你今日到唔到,你的留言冇cut到上半載)
首先你send張人哋公司嘅相  比其他人
跟住話send錯  
跟住人地問你  係咪黎緊
你先話唔黎  (你講D唔講D)
其實人地好自然地提醒你 叫你唔好send比其他公司
你就即刻起剛發脾氣!
講返條裙,睇返你寫既野,完全明白老闆點解唔做你生意!
你呢種人一點感恩的心都冇!
試完條裙冇即時落單,之後想要番條裙
,但係條裙已經俾人租左!
人哋見你大碼新娘,試完再返嚟要條裙,即係你搵唔到啦!其實人哋大可以講無期,要你加錢訂做!人地都無

人哋都冇加你錢,好心諗幫你做另一條加大碼,你真係多謝都冇句!雖然因為係都因為係熱門,
但係你咁嘅心態諗人嘅!
(你都幾小心之心度君子之腹)
租你一條裙$2280  
人地又要改又要洗,條裙都要成本,現成條裙租比你都唔係賺你2280啦!
何況人哋無條件地訂做一條大碼俾你,
仲係2280租一條比你
你估你2280係美金!
做條新裙  無加租租比你
你估仲有錢賺
想做你生意咪做多條囉!
唔想做你生意,同你唔係親戚關係,
咪唔會特登做一條大碼租比你囉!
當日你係人地公司出post,店主本想回應,cut圖我睇,問我點睇!
最後覺得算啦!估唔到你心地都幾差,
原來老闆講得岩,出post人哋覺得你小氣!唔出聲就覺得你默認!
呢個世界唔係出post先,就一定岩!
條裙已經無裙,人地都唔想為一個無禮貌新娘做多條加大碼!你好心,唔好再煩人啦!講D唔係事實既野,
你唔尊重人哋唔緊要!
請你尊重你自己!我真係好睇唔過眼!
因為我同老闆都fd!成件事 我由頭到尾都知!結婚開開心心,如果人地一開post   到時又搞到「一扇門事件」甘
真係無謂!

註冊日期: 2017-8-24

其實我係大碼新娘Group 度得知Queen & Co呢間公司租衫, 返嚟個個D 評語都話店主好好、服務好、D 衫又靚又有大碼衫款仲要唔介意D人上去試衫 仲有幾個岩岩完婚既大碼新娘係果度租完衫, 我覺得幾靚口啤唔差所以都上過去試衫。

知道當日試完衫立即租可以有租衫9折優惠, 但我試完無立即租想考慮下先, 不過店主好好佢仲話「如果你今日有其他衫試,可以試埋先最多今日返嚟可以比返個優惠我地!」我地食完飯, 覺得佢真係好nice, D 衫又著得靚所以就返去租衫, 佢無反口真係比返個優惠我地。

其實我, 男友同伴同朋友成個試衫過程好開心呀!! 店主勁好人又好nice 同大碼新娘既評語好一致,加上試過好幾間有衫岩但唔靚而自己既身形亦未必間間有所以我都係果度租咗!! 店主仲話大碼新娘都可以好靚嚟緊會返款, 叫我到時再上去試好開心聽到佢咁講,好受到尊重。其實之前係FB 問過佢好多野, 佢都唔怕煩不停復我,租衫後仲問我好多大碼新娘既想法, 希望第時入大碼時注意多D, 感覺到佢真心好想其他大碼新娘可以好靚咁完婚而唔係有衫著就算。

我同你既經歷真係好唔同,不過好奇一問佢地試衫唔比影相要JOIN 後店主先會比返D 相客人, 點解你會有試衫相既?
但你又話JOIN 唔到佢D 衫?
張相係點得嚟?

其實每間鋪都有人地既規矩,你POST 個對話只講人地點唔岩,其實見到張相就知邊一位唔尊重人地先啦!!

你既取消Booking唔係你做主動,係人地問你先講。如果人地唔問咪呆等~
其實如果人地約你交收突然唔到你又有咩感覺呢?
有時做野企係人地角度諗, 大家都係大碼新娘唔好影衰我們這一群!

「咁樣顯得你更加小家,請好好檢討」你明這句說話嗎?
請自重~

註冊日期: 2014-10-26

黑店,真係好恐怖⋯

註冊日期: 2014-10-26

呢間野個老闆娘好似有精神分裂症咁,講既野一時一樣。唔知邊句佢唔滿意佢chu到爆⋯我明白樓主的情況⋯我領教過佢d恐怖野!!

I'm ABC 發表於 2017-9-4 08:24
其實我係大碼新娘Group 度得知Queen & Co呢間公司租衫, 返嚟個個D 評語都話店主好好、服務好、D 衫又靚又有大碼衫款仲要唔介意D人上去試衫 仲有幾個岩岩完婚既大碼新娘係果度租完衫, 我覺得幾靚口啤唔差所以都上過去試衫。

知道當日試完衫立即租可以有租衫9折優惠, 但我試完無立即租想考慮下先, 不過店主好好佢仲話「如果你今日有其他衫試,可以試埋先最多今日返嚟可以比返個優惠我地!」我地食完飯, 覺得佢真係好nice, D 衫又著得靚所以就返去租衫, 佢無反口真係比返個優惠我地。

其實我, 男友同伴同朋友成個試衫過程好開心呀!! 店主勁好人又好nice 同大碼新娘既評語好一致,加上試過好幾間有衫岩但唔靚而自己既身形亦未必間間有所以我都係果度租咗!! 店主仲話大碼新娘都可以好靚嚟緊會返款, 叫我到時再上去試好開心聽到佢咁講,好受到尊重。其實之前係FB 問過佢好多野, 佢都唔怕煩不停復我,租衫後仲問我好多大碼新娘既想法, 希望第時入大碼時注意多D, 感覺到佢真心好想其他大碼新娘可以好靚咁完婚而唔係有衫著就算。

我同你既經歷真係好唔同,不過好奇一問佢地試衫唔比影相要JOIN 後店主先會比返D 相客人, 點解你會有試衫相既?
但你又話JOIN 唔到佢D 衫?
張相係點得嚟?

其實每間鋪都有人地既規矩,你POST 個對話只講人地點唔岩,其實見到張相就知邊一位唔尊重人地先啦!!

你既取消Booking唔係你做主動,係人地問你先講。如果人地唔問咪呆等~
其實如果人地約你交收突然唔到你又有咩感覺呢?
有時做野企係人地角度諗, 大家都係大碼新娘唔好影衰我們這一群!

「咁樣顯得你更加小家,請好好檢討」你明這句說話嗎?
請自重~

黑店,咪就係因為多打手

有無客會咁好心幫個老闆打咁大篇野心照啦,wtsapo裡面講明係臨時有事先去唔到,難道我有預知能力嗎?況且我無話之後或永遠唔上去,但好明顯佢理解能力有問題,認為我係攞住張相搵第二間,唔俾錢佢賺啦,係咪當日我親人入院要同佢交代點解唔上去?如果因為一個客甩底而大發雷霆咁你真係唔適合做生意,老闆思想主觀到令人覺得恐怖,因為我係大碼新娘,事前問佢有無新郎衫可租,佢直接就答無咁大size,但佢係從未見過我男友的,我男友平時只係著m size既衫!老實說,如果你地係聽聽話話情況下租衫咪覺得無野,萬一係我呢d突然要改期,改時間既咪俾老闆冷言冷語囉,佢會覺得你累佢賺少一筆錢!加上佢精神應該真係有問題,完全係妄想症或被害妄想症嗰d,我可以對天發誓當日張相真係純粹㩒錯制sd錯,佢就以為我攞住張相周圍問其他婚紗店有無呢件晚裝,真係好笑!最後仲要block客人wtsapp,這又是甚麼服務態度,勸你受唔到氣真係唔好學人做生意!

利申,tittle只寫了百利queen,完全無開全名,點解又會有當時既客人識入黎架呢?係咁岩得咁橋還是特登搵呢個post?大家在心中
其實對話我仲有留底,如果大家想知清楚可以pm我
Ps.百利地下純美新娘亦係黑店,如果其他大碼新娘想知我最後搵邊間都可以pm我呀

文字係無語氣,點解會咁主觀認為我係起剛發脾氣?真搞笑!

既然樓上講到店主咁委屈,就post出黎俾大家了解下咩事

開始俾說話你聽,(其實好多間都可以影相,係呢間賴巴閉)

當時我已預早1,2個鐘通知去唔到

佢講完佢想講既野,即刻block我wtsapp,勁小家

佢之前已表明,條裙因為熱門佢先鐘做多條,講真,條裙佢之後係繼續可以租出去做生意,點解會講到自己大慈善家咁?