{ FORUM - HEALTH & FITNESS }
Search
Title / Tags Author

Sis你地會選Physical 定係California?

註冊日期: 2009之前

想同2個朋友join做Gym,
本身見Califonia 既設備好似好d, 又有免費毛巾用(咁做Gym可以帶少好多野嘛)..但見其他forum都有好多人狂罵California 既 Sales好煩, 我都驚驚地
Physical係就係平d, 但我以前Join過Physical, 真係好多人, 做機上堂都好full...同埋一個月得10張健康班Coupons, 我又覺得唔係好夠用...:fa13

各位sis, 你地有無經驗share下呢??
+ Favorite

Re: Sis你地會選Physical 定係California?

我以前試過被朋友邀請試玩Califonia,佢地d sales真係勁煩,你第一次去佢地一定響你走前"步"你,狂sale你一輪,我最後堅持話要諗下先,個sales就有點黑面咯,之後兩個禮拜內佢地仲會不停打電話俾我問我諗成點,我要用好強硬的語氣話唔join啦唔好再打黎先冇事。
另有朋友告訴我,佢原本係Califonia,但玩左一年後佢想唔續,點知俾個sales勁煩佢,搞到佢好唔高興。
Physical雖然冇咁hard sale,不過真係有好有唔好,因為平所以真係比較多人。
另外我有試玩過Waterfall Golf Gym,地方好大都唔錯不過地點就不太方便; Fitness First的sale客程度尚算中級,地方好大好寬敞,不過月費比較貴。

Re: Sis你地會選Physical 定係California?

i m a member of physical now...but will join california when contract ends

係啦 真係間間都有好有唔好
我就係怕d sales煩囉....搞到大家無心情做Gym就無謂嘛

Martina, 點解你諗住唔續約Physical呀?係咪有d咩唔好既野呀?

*Martina* Wrote:
-------------------------------------------------------
> i m a member of physical now...but will join
> california when contract ends
-------------------------------------------------------

幾年前玩過P記,麻麻地啦,教練好似唔係咁專業,依家在C記跟教練做運動,又幾好喎!

註冊日期: 2009-8-7

California貴啲, 但係一分錢一分貨囉.

成日聽人講話California呢度唔好嗰度唔好,所以唔敢join!!!
我而加join咗Physical!!!
暫時未上過佢哋D堂,so唔知好唔好,因為我比較like自己做健身器材!!!

我join左C記幾個月啦~~~
咁我又唔覺d sales煩住晒wor...

我兩邊都JOIN過, 始終CHOOSE 加記, 一來貪佢地D堂係任玩, 二來加記D機款真係新D同地方CLEAN D, 我做GYM既時候見得最多就係D阿姐成日抹野,我之前0係TST P記玩過, 佢D機款都幾OLD, 同埋RUSH HOUR時人多到你唔想再STAY...

睇黎Cali又無想像中咁差喎 :fa00
你地介唔介意講下你地個plan幾$$呀??
等我同d friends去講價時都可以有個預算:fa23

我剛剛因為PHYSICAL到左期所以JOIN左CALIFORNIA. 因為公司附近有一間. 我覺得california好多唔同plan. 好似唔太老實. 但california好的係包毛巾同可以任跳跳舞班. physcial唔包毛巾之餘同埋一個月只有10堂dance. 我覺得要因應番你的需要. 如果你去做gym只係做機唔dance的話就join physcial. 因為一定比california平的. 但如果一個月會跳超過10堂dance的話我認為california比較化算.

我同d朋友仔都想上下堂, 做下yoga同跳下舞呀...
所以先考慮Join Cali 囉...
哈哈 不過我怕我唔夠牙力同d sales講價 :fa00

佢有幾種plan,最平的一個是一星期只有四日可以入去玩,同埋只可以去一間;另外一種好似有時間限制,好似要九點後才可入去玩;跟住一種是任何時間都可以去,但只可去某一間;最貴的一種就是無限制,任何時間去任何一間(全球,不只香港)。花多眼亂,我想要看你自己的實際需要。
我都在不同的討論區睇過話C記點唔好點唔好,但我又唔覺喎,我有join personal training 同埋打拳,幾好的!教練教得唔錯,不會馬馬虎虎。我知道C記的教練大多是退役運動員,所以又會專業一些。

If no time constraint, around how much per month?

唔好去tst同灣仔既c記, 佢地真係勁煩, 你做做下運動, 佢地會走嚟sell你pt囉. 中環嗰間好d, 我做咁耐, 都冇trainer走嚟sell我.

我join C記既PLAN係一個月$300...
ALL CLUE ALL DAY ALL TIME
唔駛俾入會費同行政費...
不過係3年contract...一年免息分期俾晒3年錢...
我知道有D PLAN仲平...
其實係睇下你有幾多牙力同sales傾同埋佢既offer...

last week i asked the manager consultant about the price, if two people join at the same time, around $220/person/month for 36 month contract or $238/person/month for 27 month contract. all clubs all hours.
其實最好自己心中有個價, 我自己JOIN既時候, SEARCH左個PRICE RANGE, THEN 去同D SALES 講數, 如果你知道有人做到$200頭, 而個SALES OFFER $3XX 俾你, 你直頭同佢講話既然你做唔到0個個PRICE, 我搵過第二個做啦~~ 個SALES會幫你搞掂

鬆弛熊寶寶 Wrote:
> 我join C記既PLAN係一個月$300...
> ALL CLUE ALL DAY ALL TIME
> 唔駛俾入會費同行政費...
> 不過係3年contract...一年免息分期俾晒3年錢...
> 我知道有D PLAN仲平...
> 其實係睇下你有幾多牙力同sales傾同埋佢既offer...

哈哈 我都係咁諗 所以先問下各位用緊咩月費囉
真係要搵日預幾個鐘先可以bargin到個靚價返黎:fa42

monahusky Wrote:
> last week i asked the manager consultant about the
> price, if two people join at the same time, around
> $220/person/month for 36 month contract or
> $238/person/month for 27 month contract. all clubs
> all hours.
> 其實最好自己心中有個價, 我自己JOIN既時候,
> SEARCH左個PRICE RANGE, THEN 去同D SALES 講數,
> 如果你知道有人做到$200頭, 而個SALES OFFER $3XX
> 俾你, 你直頭同佢講話既然你做唔到0個個PRICE,
> 我搵過第二個做啦~~ 個SALES會幫你搞掂
>
> 鬆弛熊寶寶 Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > 我join C記既PLAN係一個月$300...
> > ALL CLUE ALL DAY ALL TIME
> > 唔駛俾入會費同行政費...
> > 不過係3年contract...一年免息分期俾晒3年錢...
> > 我知道有D PLAN仲平...
> >
> 其實係睇下你有幾多牙力同sales傾同埋佢既offer...
> --------------------------------------------------
> -----
>

我係六月尾join左california係megabox間center. 我join左三年同埋任何時段邊間center都可以去的. 一次過比$11508 如果分期的話要比多$6xx 仲送左2張UA戲飛比我. 除番一個月都係$3xx