{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

想問下單身既sis~~

註冊日期: 2009之前

單身既 sis 平時有咩做ga??
通常都係同 frd 出去定自己一個ga?
多唔多朋友ga?
又或者本身有男朋友~但分左手..你地會否好頽/.?:fa18
+ Favorite

Re: 想問下單身既sis~~

岩岩分左手半個月度..
9成O係屋企...

我簡左拍拖..好多朋友已經冇搵好耐....
我唔敢搵返佢地...自己都覺得自己衰...
冇拍拖先搵返人...

真係好悶..日日上網黎黎去去都係BE同FB...
上到冇野好上...坐O係度諗野...ON居居..

又成日訓得唔好.....晚晚都要聽幾個鍾收音機先會自己訓著..
早上6,7點又會自己醒...

呢D生活..真係好唔習慣...好想快D搵到工....

"人..總是容易習慣習慣..
又總是不習慣不習慣"

我都單身左差唔多一年..
不過之前同我ex一齊果陣係......都好似single咁= =""
所以冇咩唔慣..
不過以前有一次拍拖..係完全所有時間都比晒男朋友..
分左手之後發現自己冇朋友...冇人陪= =""好慘:fa09

不過我同ex分手之後.....到而家...身邊都唔算多朋友
就算有朋友..都係拍緊拖gei朋友= ="""
所以我多數都係自己一個出街..同埋..幫人補習..賺錢..可以hea時間..補完自己又攰= =""就唔駛煩話悶唔悶

如果真係好悶gei話就打比d唔係好熟..但又一直得閒都傾下計gei人..傾電話= =""

我都好認同上網真係好悶= ='"

其實係咪就算拍拖都好應該有自己既生活~
唔應該世界得男朋友一個人..
好似咩都reserves晒比佢咁~

我分左手就黎半年喇~
一開始真係好頹架…乜人都唔想見…邊度都唔想去…
但慢慢就睇開左,之後就習慣返一個人生活啦~
平時我都成日搵fd去玩,因為我都有唔同既朋友圈子,
所以都幾多街去架~
我鐘意去影相,有時都會行下山
有時又會做下運動,自己一個人去跑下步,
其實一個人更加自由,又唔需要忍受等待男友果種痛苦,
2個人有陣時又會因為小小野而吵架,心胸不知不覺變窄左…
反而我而家自己錫自己,扮下靚仲開心左丫~
單身都有單身既好既~:fa23

我未拍過拖,,.
平時都會搵fd去街..上網睇野.去唱k..
買下野咁..
其實..一個人真係唔悶架././
仲可以好開心添

i wonder 單身會否好頽..
我有d fd 都未拍過拖..
但佢地都好似好悶咁..
我唔係單身..
但我覺自己太依賴我男友..
咩都想佢陪咁...
無左自我..
但我好驚自己一個人..
再係咁我同男友都要din..
所以想睇下平sis 平時自己會做d 咩

死啦....我而家係單身...都有2個啦...

不過好似無咩朋友...因為我d朋友成日都要陪佢男朋友.....

分左手半年, 冇咩分別, 拍拖時男友都好少陪我, 所以都會同朋友去玩多!

唔好咁頹la 大家. 我都single 左半年, 初時係唔開心. 但我好快冇事.而家勁enjoy 單身生活. 又冇咩責任.又可以玩得勁顛. 又可以enjoy俾男仔追.同男仔曖昧既感覺..我想鼓勵大家.你冇左只係一棵樹.但仲有成大個森林等緊你地.你地要裝備好自己.開放自己個心先可以迎接你既幸福架...

OF COZ 搵FRD 玩LA~~~~!!!!

哈哈,我成日自己周圍去
覺得幾free,
同朋友d時間夾到,就一齊去街,食飯
都幾開心ga

單身唔錯,有時覺得拍拖要煩0既野更多tim

如果係真心朋友...佢地唔會介意
因為佢地知你係咩人...

我好開心我既兄弟了解我
仲接受返我添..而家同佢地玩仲癲過以前
好玩~^^

未拍過拖
不過我好享受一個人既自由~我會一個人行街食飯睇戲~我仲會一個人睇演唱會(我d fd話我好勁)~有時會同fd飲野傾計~
一個人既寂寞定一個人既快樂~取決於自己咩心態:fa27

我都分左手差不多一年...
好彩剛分手的時候, 朋友介紹左另一個單身男性朋友畀我
大家互相陪伴對方好多...
咁至無咁悶, 同埋叫大家有個依靠
可能份工本身比較悶
同同事吹水都吹到就黎無野好吹
放假又唔係好想出街
香港d較為好o既男人好似死晒咁~ 悶死人~

雖然我而家有拍拖, 但因為BF 0係外地工作,
一個月只返0黎兩次~~
所以, 我好多時都係一個人~~
就算之前SINGLE 0左4年,
我都唔會覺得特別悶!!!

我平日有去跳舞..一個星期一次~~
平日再做下FACIAL, 約下FRD, 做下家務...
每個星期日又會去聖堂...又冇0左半日啦~~
我反而覺得...我好唔夠時間用!!!

所以...我0地真係唔可以依賴bf, 咩都要有bf...
咁樣真係會變到冇0左bf唔得啦...

我單身佐3年左右LA~~~ARM ARM散時唔開心LA~~不過時間奈佐~~真係不外如是GA炸~~~我超enjoy單身生活~~~所有時間都係自己GE~~~
係以前個EX.教識我~~~朋友係好重要GA~~~因為佢曾經同我講~~佢所有朋友都比我重要~~~所以而家我既朋友會比我男友重要好多~~
唔洗咩都同人交代既感覺好好,無拍拖之後多佐好多朋友~~無論異性定同性都係~~可能圈子大好多~~同埋都係ARM KEY既人~~~我D時間全部係放係跳舞度多,其次做FACIAL,BODY,HAIR TREATMENT,學日文,得閒就同唔同既朋友出黎食反,睇MOVIE,SHOPPING,執房,整甜品,上網,去下圖書館,化妝扮靚..ETC.基本上時間都唔夠用...所以一D都唔會悶~~~反而而家唔係太信男人LO~~唔想拍拖禁~~~好怕俾人握~~~

我都單身左快2年喇..

1)間中同朋友行下街..1個月2-3次左右..
2)平日放假多數留係屋企hea..
3)陪下papa mami or同sis行街...
4)有時自己搵d節目自己做下..

單身左年半:fa00
有好多野做架喎
同朋友食飯,學法文,自己睇dvd,full mask,shopping,同朋友去沙灘(睇靚仔:fa00),落club,聽歌,睇演唱會....etc etc

一個人既生活開心好多,無負擔,唔使為對方既錯而令自己唔開心,不過以前拍拖我都無唔理我既朋友...

不過岩岩失戀頭個半年真係好頹...好似廢人
我諗過左最痛苦既個個時間,就會體驗到單身既樂趣架喇:fa23

唉…我都係成日自己一個周圍去…

我間中都有約朋友既…
但實在驚 人地要拍拖之類…

所以 我如果同人一齊去街…都會一早約定…