{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

11/08 Update* 各位 SIS 我分手喇~~~~

註冊日期: 2009之前

我同bf 一齊左3年, 佢大我十年有多, 佢三十中, 最初識左無幾耐就拍拖, 跟住仲一齊住埋. 而家發覺係好多方面都有問題,求SIS 幫手俾下意見........

食住:
  由住埋無幾耐佢已經同我講佢唔係好掂, 想我每個月俾幾千蚊佢, 當係我住係佢度既生活費, 當時我覺得食佢住佢既都應該要俾既, 唔係奉旨要佢出晒.不過之後要換0的新既傢俬電器(床,衣櫃, 洗衣機, 電視,梳化...), 佢都要我出一半, 雖然我唔多想, 不過最尾都有俾.

旅行:
  我地每年都會去一至兩次旅行,不過每次旅行都係AA, 例如佢出團費,我出洗費咁.

行街購物:
  基本上, 一般行街買野,都係我自己俾返錢, 除左食飯係佢俾之外....

終身大事:
  我個人都係一個幾想結婚有自己家庭既女仔, 問過佢有無諗過結婚架???佢既答案係"無喎"......

經歷:
  1. 係一齊無幾耐既時候,俾我係電腦度發現佢同個女仔去DISNEY LAND影既相, 之後問佢, 死都唔認, 到最後我話要分手,佢先至認,仲話係唔想我亂諗野所以唔同我講,仲話以, 最後大家都AGREE以後唔可以再提起哩件事...
  2. 佢係一個大男人, 試過同佢頂咀,駁咀, 鬧交會出手打我...

其實我而家係覺得唔想無左一個人係身邊,又唔想搬返屋企,所以唔能夠同佢分手, 之前我試過特登同ex-bf發生關係而令到自己都有對佢唔住既感覺, 覺得咁樣就算佢對我唔太好, 個心都好過D......

唔好意思,有D長.....SIS 如果你係我, 你地會點做??????:fa02:fa02

~~~~~~Update  11/08~~~~~

早兩日偷睇左佢部電話, 點知就俾我睇到0的野, 睇到眼火爆~~~~~

佢入面有五張相係哩個星期內影既,頭2張係佢自拍, 之後3張係影一個女仔, 而背景好似係一間酒店房, 3張都係得個女仔單人(有一張坐係床), 但我覺得佢頭5張相都係同一個地點.......

我未同佢講呀,,,,咁0岩佢今晚生日, ,我諗住同佢食完生日飯就會講.

好唔開心呀,,,見到個女仔好細個渣,,好似20都未有 ,,,,仲要幾靚女....

今晚講完再update~~~~

~~~~~~Update  13/08~~~~~

問左佢喇~~死口唔認呀.....都無計.....

仲要之後講到結婚,,,佢都依然係無諗過既.....

分手喇~~~~~~~
+ Favorite

Re: 各位 SIS 幫幫我....放棄 / 繼續 <---點決定???

首先,我覺得AA制、自己俾錢果D,完全無問題wor

不過,一講到出手打你,淨係呢樣野,就足夠理由你要離開佢

一個會打你既男人,唔會尊重你、愛你,咁,要黎做乜?

Re: 各位 SIS 幫幫我....放棄 / 繼續 <---點決定???

貓兒童 Wrote:
-------------------------------------------------------
> 首先,我覺得AA制、自己俾錢果D,完全無問題wor
>
>
> 不過,一講到出手打你,淨係呢樣野,就足夠理由你要離
> 開佢
>
> 一個會打你既男人,唔會尊重你、愛你,咁,要黎做乜?
-------------------------------------------------------

係咪我計較????? 每個月俾幾千蚊佢<--哩個我過唔到

註冊日期: 2009-8-7

錢我覺得唔重要,但係佢又呃你,又打你,我就覺得走啦,唔駛恨。

我覺得頭幾樣你介意既係錢,唔係佢既問題!
佢自從打過你一次 ?仲有冇下次先?如果佢打完好後悔,到而加都冇郁過手既!我覺得可以原諒,,,,但如果仲有下次既話,一定唔忍得!
打女人既男人..可以去食屎 :fa21

♥小 秋♥ Wrote:
> 我覺得頭幾樣你介意既係錢,唔係佢既問題!
> 佢自從打過你一次
> ?仲有冇下次先?如果佢打完好後悔,到而加都冇郁過手既!
> 我覺得可以原諒,,,,但如果仲有下次既話,一定唔忍得!
> 打女人既男人..可以去食屎
試過3次到啦~~~~~:fa09:fa09不過係我唔狠心..無走到

♥小 秋♥ Wrote:
> 我覺得頭幾樣你介意既係錢,唔係佢既問題!
> 佢自從打過你一次
> ?仲有冇下次先?如果佢打完好後悔,到而加都冇郁過手既!
> 我覺得可以原諒,,,,但如果仲有下次既話,一定唔忍得!
> 打女人既男人..可以去食屎
同意, 佢點可以打女人?
不知所謂!

重有, 唔好介意我講, 你介意d問題都係你介意佢冇$.

食住: 一人一半,正常, 呢家你就算嫁人, 正常如果你唔係老公話供應你, 你都好可能要比.何況, 你地係同居!

旅行:坦白講, 佢都几得意, 又話冇$, 又去旅行.  

行街購物:
我相信好多人都係咁, 唔出奇,你係唔係想人地咩都買比你?

終身大事:
你又有冇正經同佢講??男人呢, 你同佢同居, 好多時都會冇左草你嘅動力!

其實如果你咁介意,不如走人.

註冊日期: 2009-8-7

上面幾位sis講得岩,,
佢打你又呃你..點解要咁樣忍落去呢
唔知點解睇落..你都好似唔係好鍾意佢咁-口-""
何況佢又冇同你結婚既打算..
你應該開心佢冇同你結婚既打算..
唔係你唔通忍一世佢咁對你咩
不過你地住埋一齊..有金錢同埋你唔想搬番屋企既因素
你有冇試過同佢講你既諗法?
情侶爭吵有時都會發生..但係唔需要用暴力..
叫佢尊重下你..大男人都應該有個限制
如果佢唔聽你講既..就離開啦..
何必要留係一個咁既男人既身邊?

雖然大家話樓主介意個男人無錢
但我覺得如果諗住同個男人結婚,經濟能力真係考慮因素之一

不過最最重要嘅係...
佢出手打你
同埋佢無諗住結婚

你仲後生
而家走仲可以搵到
唔好浪費自己時間啦

打女人既男人通通5使恨,即閃:fa33

AA制無問題,出手打你就應該即走!

我會咁睇, 你搬去佢度住照計唔會洗多佢幾多錢架, 係多少少水電煤姐, 佢咁都要同你計較, 仲要你每個月俾幾千蚊佢做生活費, 我會覺得有點兒那個囉. 我男友都成日叫我搬去同佢住, 如果我同佢住既話, 我稔我會俾錢買下餸同屋企日常用品咁呀, 我都幾肯定佢唔會開口問我拎生活費囉.

間屋係佢o既, 屋裡面o既野都係佢o既, 我唔明點解佢買新傢俬電器要你出一半錢囉. 咁如果有一日你要搬走, 你係咪都有權拎走你有份俾錢o既傢俬電器呢? 反而旅行購物果d aa制, 我又覺得好正常.

佢好坦白咁同你講佢冇稔過結婚, 俾我o既感覺係連敷衍下你都費事.

同第2個女仔一齊o既相, 因為資料唔太充分, 俾唔到意見你.

出手打你就真係唔要得.

其實, 你都明知佢對你唔太好, 但仍然同佢一齊. 如果唔分手o既原因只係唔想身邊冇個人同唔想搬返屋企, 咁我稔你真係應該三思囉, 青春有限. 我係你o既話, 我會離開佢, 唔搬返屋企住o既話, 我會用俾開佢果幾千蚊用黎租間細細地o既套房獨居, 等待緣份o既來臨.

毛毛BB Wrote:
> 我會咁睇, 你搬去佢度住照計唔會洗多佢幾多錢架,
> 係多少少水電煤姐, 佢咁都要同你計較,
> 仲要你每個月俾幾千蚊佢做生活費,
> 我會覺得有點兒那個囉. 我男友都成日叫我搬去同佢住,
> 如果我同佢住既話,
> 我稔我會俾錢買下餸同屋企日常用品咁呀,
> 我都幾肯定佢唔會開口問我拎生活費囉.
>
> 間屋係佢o既, 屋裡面o既野都係佢o既,
> 我唔明點解佢買新傢俬電器要你出一半錢囉.
> 咁如果有一日你要搬走,
> 你係咪都有權拎走你有份俾錢o既傢俬電器呢?
> 反而旅行購物果d aa制, 我又覺得好正常.
>
> 佢好坦白咁同你講佢冇稔過結婚,
> 俾我o既感覺係連敷衍下你都費事.
>
> 同第2個女仔一齊o既相, 因為資料唔太充分,
> 俾唔到意見你.
>
> 出手打你就真係唔要得.
>
> 其實, 你都明知佢對你唔太好, 但仍然同佢一齊.
> 如果唔分手o既原因只係唔想身邊冇個人同唔想搬返屋企,
> 咁我稔你真係應該三思囉, 青春有限. 我係你o既話,
> 我會離開佢, 唔搬返屋企住o既話,
> 我會用俾開佢果幾千蚊用黎租間細細地o既套房獨居,
> 等待緣份o既來臨.
我岩岩都想REPLY,但呢位SIS講中哂我想講既野我都吾需要講多次:fa23

多謝咁多位既意見,,Rainy_Baby 講得0岩 我的確好似唔係好鍾意佢咁.....

以前既男朋友對我千依百順, 我要咩都有,,,但係而家就180度唔同晒...我的確係幾介意, 不過而家聽到咁多位sis 講而家AA 都係好正常....個心又好似舒服0的............

其實我而家都有搵下樓咁,,,不過搵一陣又放棄左....:fa10:fa10

其實唔開心唔想一齊,佢又打你又唔結婚
同你目標唔一致
都真係唔需要再一齊啦,錢個d都唔洗講咁多
但勸你唔好咁傻,因為咁同第2個男人攪埋一齊
lee d係唔自愛,一d作用都無

打女人的男人...就算其他野對你幾好都係死罪!!!

打就一定唔要得。。。。

其實,你仲愛唔愛佢??

不過理智D講
你都要為自己的幸福著想
佢冇諗過結婚
仲呃過你,打過你
也唔打算同你一世

你仲有時間可以揾個真係想同你一生一世的男仔
再俾佢拖住你
我怕你。。。浪費時間:fa02

其實你POST左
都有左一個傾向的決定了

只要你問清楚自己係點諗的
可以理性同冷靜D揾出個問題
你就可以做出決定!

加油AR~!!:fa39

有個候生女陪自己訓, 又有人幫手負擔生活費,
乜都自負盈虧唔駛出錢出力(係上床果陣同埋打你果陣要出下力囉),

好多野唔係錢既問題, 而係, 根本呢個男人都唔錫你唔愛惜你,
實際既野我地都唔知, 不過就你打出黎既msg,
我覺得只係得兩個字 : 折墮 (我係鬧個男人折墮, 衰成咁)

[[其實我而家係覺得唔想無左一個人係身邊,又唔想搬返屋企,所以唔能夠同佢分手, ]] <--- 樓主, 女仔唔係好多年青春, 唔好浪費自己d光陰, 一個人生活無乜慣唔慣既, 或者你將用黎俾佢既錢慳埋慳埋都夠自己一個人好好的生活。  同意上面sis話, 無錢仲去旅行?
上面有sis講既自己租小套房又係一個好主意!!:fa01

其實你都知道自己對佢失望, 亦都唔多愛佢,
我係你, 真係揀放棄,
佢三十幾歲人仲係咁, 佢呢d男人話唔打算結婚,
並唔係真係唔想結婚, 佢說話裡面既含意係 : 我唔會娶你。
唔係唔結, 只係唔同你結。

候生女快快執包袱吧!! 美好前程等住你!!:fa01
仲有得救架, 因為起碼你識得問自己放唔放棄。
走快兩步吧!!~~~~~~~gogogo~!

你地兩個都唔係好情人囉

一個打人 一個特登同ex發生關係:fa11

旅行購物AA制完全唔覺得有咩問題囉
而家係拍拖,又唔係包養

如果你想結婚 佢又冇心結既 你地真係不如唔好浪費大家時間啦