{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

同女朋友嗌交

註冊日期: 2009之前

同女朋友嗌交,主要係為咗幾件好少既事佢經常唔開心,唔知應該點好?

有一次,我同另外1個女仔同另外一對couple去旅行,咁4個人去最perfect啦。佢果派無假期,都知佢實唔贊成,最後我都係同個男仔fd一間房咋,點知去完旅行返來先知佢唔開心。

另外,未拍拖前都有去下飲野,果次响酒吧度因為佢遲左來,咪同個女仔傾左幾句無聊野,個女仔都幾熱情,後來交換下電話咁。佢來到之後我已經好乖一直响佢旁邊,咩都無做。點知後來個女仔响我facebook個wall度寫野,俾佢知道左。我咪話,果日應該係單身,唔係單身點會咁出來聊男仔呀?估唔到個女仔過左幾個月就响facebook貼d結婚相,後來仲有bb相。佢問我果日係咪當自己單身喎!

雖然係拍拖,但都唔需要話哂俾全世界知嗎?有d舊fd見到會好尷尬。咪响Facebook度開左個private album專放我同佢識果班fd既相lor..放埋d兩人合照响上面等佢開心d。咁果個相集係用來俾識得我地既人睇嘛,後來佢知道左話我收埋佢唔公開喎。有好多野分開d唔係好d咩。

剛剛同女朋友住埋一齊,咁一齊住已經成日見面啦,上個禮拜四有舊朋友打來話星期六响佢屋企攪party,諗住一班人打麻雀。我同女朋友報案,話星期五果天已經陪佢,想抽d時間見下朋友。佢話有男有女既話要跟埋去喎。我話星期六一晚留响屋企啫,應承佢會早d返都話唔得。咁果度有d以前追過既女仔,撞到面好樣衰嘛。結果咪陪佢d fd lor,好似拍左拖就唔俾我識其他女仔咁。

其實我平時對佢都算ok啦,呢四件事我都無咩唔啱啫,我鐘意佢都要佢對我有信心嘛..只係想識多幾個朋友啫。呢派佢成日都我提結婚,但未結婚已經咁樣,結左婚點算?
+ Favorite

Re: 同女朋友嗌交

咁果度有d以前追過既女仔,撞到面好樣衰嘛->有女朋友有咩咁樣衰?除非你仲想繼續/仍然繼續追果d女仔啦
你想人地信你,都要諗下自己值唔值得同做左d咩要人地信你至得架

如果換左係你gf同陌生人交換tele no, 同男仔fd去旅行, 唔同其他fd 公告你既存在, 去一d 有追過自己既男仔既party,可能你都唔可以咁大方law

樓主.你犯左"女朋友四大忌"
忌不向朋友公開 ->令佢覺得你覺得佢唔見得人
忌冇交帶   ->去完旅行先知佢唔開心? 你去完先講佢知?仲要同行有女仔自己又冇得去?
忌識女仔!!!!!! 同女仔交換tel???不如你女朋友去同d男仔交換啊,你會點啊?
忌再見番之前追過既人.仲要唔畀佢跟去 ->正常你女朋友會好冇安全感囉!!!!

你看起來根本還沒有定性
還想繼續玩的話就不要學別人拍拖了

我對男友真的很開通
不過如果他會跟另外一個女的+一對couple去旅行
就一定會分手
換著是你女友跟另一個男的+一對couple去旅行
你一定已經覺得自己會戴綠帽

有些人是比較自私, 只會跟自己的想法, 不適合拍拖
那就是你

請問樓主同你gf大約咩年紀?

首先講旅行,一對couple再加一對男女fd去,其實 .......俾我都唔會鍾意囉,始終好易會couple成日一齊行一齊玩,你同個女仔就好似另一對couple咁一齊行。
你話"實知佢唔贊成",但又"去完旅行返來先知佢唔開心",其實係矛盾,你明知佢唔鍾意,你都照做

講飲野o個單,你有女朋友做乜仲要識其他女仔呢?係咪真係想要fd想到要o係o個d場合識呢?
你女朋友好難免會覺得你地互有好感先會交換電話啦

facebook o個度,你話"有好多野分開d唔係好d咩",即係點先?你好似唔想俾d唔識既人知你有女朋友喎,有d唔想斷自己米路咁喎
拍拖係開心既事,俾全世界知有咩問題?
你應該為自己同倒呢個女仔一齊感到自豪丫,俾人地見倒自己同一個靚/可愛既女仔一齊,唔係好好咩?除非你覺得你女朋友唔見得人啦 ......

house party,我唔覺得俾以前媾唔倒既女見倒你而家有女朋友有乜咁樣衰喎,除非,除非o個d女比起你女朋友係正好多索好多,你驚你女朋友見倒自卑又或者驚你自己冇面啦
既然係一大班fd,有個女朋友o係隔離一d都唔礙事丫

結婚呢樣野又係kick手d既,你地一齊左幾耐呀、經濟呀、年紀呀,你都冇提過,所以真係俾唔倒意見

我講既野你應該唔會arm聽,但我就係企o係你女朋友既角度去睇呢件事
如果係認真拍拖,好多時候就要為對方諗先,做所有野之前係諗對方既感受先囉
自己可能會有d唔好受,但係愛一個人就係要妥協要遷就架啦
如果根本唔認真,知道自己一定唔會同佢有將來,咁你做既事就冇問題,可以繼續淨係諗自己既感受

男仔諗野果然唔同女仔...
你根本就冇安全感你女友...
有就唔會同其他女仔交換facebook la...擺明係俾自己一個機會去識女仔law...
同班fd冇野做乜唔帶得女仔去....
你做呢d野就冇問題...自己女朋友做又點呀....
你女朋友如果同一班男仔fd過野又點呀...
一個月前同你報案你都唔得la....
要女仔大方....可以...佢唔愛你咪得law.....

我有個女仔fd就真係做得到la....因為佢係佢男友同fd 玩gei時候就出黎落pub溝仔玩one night stand~~佢男朋友仲以為佢好大方tim...

你要一個好女朋友/ 定係一個俾極大自己你gei女朋友..
自己選擇~

樓主,你几多歲:fa18

一個自我中心的男朋友
自以為自己對女朋友好好, 但其實凡事都係以自己出發先....

比我就一早飛左你囉,sorry~:fa20

俾著我係你女朋友, 以上d野我都會嬲!
唔好成日以為自己好偉大, 對女朋友好好
其實有好多野都係為自己著想, 一d都無care到女朋友既感受
而且, 你所做既野好明顯係為左"可能有一天可以搵過個女朋友"而做!

其實佢都唔係甘鐘意個女友,徙時間!!!希望你女友早走早著..

如果樓主你覺得你自己無錯既話,咁我就更加唔覺得你女朋友有錯囉!:fa21
我完全同意樓上sis既睇法,你根本就未定性,學咩人拍拖?!話咩野鍾意佢就要佢對自己有信心?!簡直bull shit!!!:fa11
你自己本身都做唔好,叫人點信你呀!仲講到女朋友唔信你好似係佢錯咁!
講真,如果我係你女朋友,我知道去旅行果件事已經同左你分手喇!

如果我係你女朋友..見到呢個post架話..我會好唔開心

1)同人"double date"去旅行..無女朋友喺身邊你會覺得perfect..
2)照你咁講..你都當自己單身先會聊女仔傾偈?
3)你覺得你女朋友令你好尷尬
4)你覺得你女朋友令你好樣衰

如果你女朋友拖住你出街會覺得好樣衰..你唔會唔開心咩?:fa13

做你女友都幾慘

要忍受你識其他女仔、同其他女仔去旅行..........

講真,你愛佢的話,你唔會令佢難過囉

希望你快D學識,點樣做一個好男友,點樣去疼愛一個女人

多謝sis既意見..
關於去旅行,其實我之前都想同女朋友一齊去,但佢自己話無假期唔去住嘛..況且我同另外果個女仔識左好耐,我女朋友都識既,要發生一早發生左啦..

係對couple個男仔fd想搵多個人一齊去嘛 — 本來係話couple一間、我同個女仔一間房。都係我要求要同個男仔一間咋..拆散人地couple已經唔係咁好。

呢四件果然係小事... 小到睇唔出你care自己女朋友既感受lor.

你都唔覺自己有錯, 所以你先上黎開post
你女朋友冇安全感一定有d原因既
你有冇諗過呀?

to 樓主,
就咁睇你所描述既幾件事, 比著我係個女仔都唔高興, 你知唔知你擺出黎個態度, 完全令個女仔覺得你想搵第二個!
咁多位sis 冇點你架, 係呢度開得post都係想睇下d 女仔點諗o者, 佢地講既野正正就係你女友所諗, 反而係你不斷搵藉口去反駁.....
如果你真係想同你呢個女朋友一齊, 請你企係佢個邊幫佢諗, 唔可乜都自我諗就當你女朋友諗先得~~

"況且我同另外果個女仔識左好耐,我女朋友都識既,要發生一早發生左啦.."  <-----邊個話識得耐唔可以有事發生?  孤男寡女,女仔既角度, 乜都有可能!!!

真係慘呀你女朋友..如果我bf都係咁, 我一早同佢講byebye
希望你女朋友都快d同你講byebye

樓主, 我覺得你比較自己中心, 你太重自己喇,
都冇咩點care 你女朋友既感受...
其實你只係做左少少野去就你女友,
但係就將呢少少野無限放大,
以為自己為女友做左好多, 好偉大咁...
講真你仲曾經係咩大事件上就你女友丫?
為你女朋友gave up過d乜>?

樓主要知, 畢竟男同女既感覺都唔同...
你其實係唔係唔多了解你女友?
你其實係咪鍾意佢ga?
如果你想要咁多私人空間,咁唔鍾意佢煩住你,
不如你同佢分手,
去搵一個唔愛你既女人啦
我諗呢個女人會唔多理人,
理得你同邊個去旅行, 理得你識幾女人!

樓主, 你自己諗下啦!