{ FORUM - TRADE }
Search
Title / Tags Author

樓主: BeautyExchange

防止Trade版洗版措施 (暫緩執行) 及新措施意見收集

註冊日期: 2009之前

我最近都開左1個出清POST, 我最後一次推POST係26號既下午2時(當時未有新例), 但當我見到你地出左新條例, 我都停手唔推住
但而家已經係27號, 我岩岩想推POST先發現原來都被版主禁左, 乜唔係過左凌晨12點就當係下一日喇咩?
我都見到有SIS開左新A/C黎推POST, 版主會如何應付?

我都覺一日3次實在太少! 好唔方便
而且pm又真係廢廢地  一時sensd唔到 有時又以為send唔到send多幾次

而且如果留言公開    大家可以睇番d留言  唔洗同一問題問幾次又答幾次
限住留言真係好唔方便!!!

我都覺一日3次實在太少! 好唔方便
而且pm又真係廢廢地  一時sensd唔到 有時又以為send唔到send多幾次

而且如果留言公開    大家可以睇番d留言  唔洗同一問題問幾次又答幾次
限住留言真係好唔方便!!! ...
Erikaa 發表於 2010-2-27 00:55

SUPPORT!!!
我宜家想答返SIS 係我POST o既問題,,,都冇得回啦!

經收集各方意見, 我們會將新措施重新修改, 以配合大部分會員需要.

新措施已暫停, 至另行通知

註冊日期: 2009-12-14

版主, 我已給你stop 左回應..
對各sis 都造成不便啊, 我不能回覆sis 們的問題..

不如關注下字眼上仲好,有d好明顯洗
個個咩 我食緊隻豐胸好有效 ,最密2hr推一次,一日最少4個post
睇到眼火爆
對其他sis好唔公平
就算唔sell我睇trade版買咩,睇黎睇去都係個幾個post我都冇引啦

不如關注下字眼上仲好,有d好明顯洗
個個咩 我食緊隻豐胸好有效 ,最密2hr推一次,一日最少4個post
睇到眼火爆
對其他sis好唔公平
就算唔sell我睇trade版買咩,睇黎睇去都係個幾個post我都冇引啦 ...
瓊 發表於 2010-2-27 01:22

{:4_162:}

我係搵嘢買,有一次忘記bookmark 條post,
我試過坐足成個鐘頭睇左20幾頁版先睇晒一日嘅post,才搵返 d post出嚟

註冊日期: 2009-7-23

我無搞團, 只係 join 團同有出清 post
當我 join 團時會不時o係 post 度問野
因為始終 o係 post 度有 black&white, 對團主同join 團 sis 都有保障
如果團主每日只得 3 次 re post...咁我地 join 團 sis 咪有排等回覆.

所以, 如果 o係開 post 果時, 有得揀分類, eg 團購, 出清等
根據類型而做發言控制, 咁會唔會係比較好 o既防止洗版措施

個人認為最滋擾就係呢d case 麻煩be真係要做下野
delete左佢....

同埋o係trade版要搵番某d post都真係幾難....因為實在去得太快喇
最好加個"我已發表的主題"就好喇 有時唔記得bookmark 真係搵到屎屎下ga

至於回覆一日限3個實在太少啦....唔限就最好啦
同埋個pm box真係虧虧地 .......

註冊日期: 2009-8-16

最好既係trade版再整分區....團購專用區 ,2手區同現貨區..
一個團購一個post
2手就一個ac 開一個..最多比佢係topic打賣咩..
現貨區係賣sample 就寫咩類型sample好喇,引用少少牌子囉..水蛇春甘長就要ban喇
跟住再限定每個分區內面每個ac一日開幾多個post
或者有d sis長駐forum既咪下放d權力比佢地,幫手睇場囉

對呀,我都希望BE可以再分開
1) SAMPLE出清區
2) 現貨出清區
3) 團購區, 而團購區就可以有UNLIMITED的回POST& 回答SIS問題

這樣會比較好D.

同埋o係trade版要搵番某d post都真係幾難....因為實在去得太快喇
最好加個"我已發表的主題 ...
cici* 2009 發表於 2010-2-27 02:36

其實係因為上年9月開始BE規定每個SIS同一時間只可以出最多5個POST, 所以有D SIS就會用盡QUOTA(一推就推5個POST), 未有呢個規定之前仲恐怖呀, 好多時連續幾十個POST都係同一個SIS開既, 差唔多霸晒成個PAGE, 其他SIS既POST就沉晒底
如果你想搵返自己有答過既POST, 可以去返"MY POST", 0係"MY FAVOURITES"隔離, 可以睇返晒自己開既POST同REPLY過既TOPIC

好多時見到有D SIS係一件貨品開一個POST, 如果佢有10件貨要出清就開成10個POST, 唔知大家有咩感覺, 我就覺得好煩厭囉同埋其實都算係洗版
如果大家都可以自律D, 每位SIS盡量將D貨品集合0係一個POST度出清, 唔好1件貨開1個, 咁大家都可以睇得舒服D, 又唔洗攪到D POST咁快沉晒底

註冊日期: 2009-11-29

51# ~~L.L~~

agree

想話將個"forum history"同"my post" "my favor"放埋一齊, 方便大家查閱, 萬一SIS無加入最愛都可以搵返出黎

另外如~~L.L~~所講分清楚區域, 如果post區錯就delete, 防止有人扮post錯

而且用最多幾多個回應去限制, 個人認為只會令人開多幾個a/c, 所以開新a/c個邊都可能要配合下

除左回應限制, 可以唔可將回post同quote限制分別計呢? 因為始於公開回覆大家, 個個見到有咩爭拗都可以有證有據

希望下次有咩大改動, BE都好似而家咁咨詢意見

註冊日期: 2009-10-11

我唔係IT人,唔知呢樣行唔行得通
INSTEAD OF 每頁FIX死某個NUMBER OF THREAD, 可唔可以第一頁全部都係當日有更新過0既POST?
即係話..比如今日係10月一號~第一頁全部都係10月一號有UPDATE過的POST? 我的意思係...如果第一頁全部都係當日有UPDATE的, 有意想買野的SIS只要係第一頁就可以睇晒有咩POST / ACTION, 而有意搞FUNCTION 的SIS亦都只係每日UPDATE一次就OK
HOPE IT MAKES SENSE

支持分區
1.現貨區
2.團購區

支持分區{:4_162:}
明明係團購區,
就變左俾人用黎SELL自己貨,賺錢

1.  團購專區
2.  現貨區  
3.  轉讓區 (買左返黎唔岩用)
4.  2手區  (清貨區)

註冊日期: 2009-11-12

最好加個"我已發表的主題 ...
cici* 2009 發表於 2010-2-27 02:36

同意...我都見過好多次,
佢開d出清post竟然一樣野就開一個post
好有洗版之嫌!!be應該針對下ed黎做野...
例如同一個人同一段時間既出清品應該放係同一個post內!

其實係因為上年9月開始BE規定每個SIS同一時間只可以出最多5個POST, 所以有D SIS就會用盡QUOTA(一推就推5個POST), 未有呢個規定之前仲恐怖呀, 好多時連續幾十個POST都係同一個SIS開既, 差唔多霸晒成個PAGE, 其他SIS ...
瑤瑤~ 發表於 2010-2-27 03:23

THX sis!!上左來咁耐而家先知有呢個功能-_-"