{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

唔開心, 我應唔應該再信我男友?(有d長)

註冊日期: 2009之前

話說早兩日我同男朋友食完飯, 佢無端端收到一個message
做緊咩?(from brian)
我問佢brian係邊個, 佢話係公司同事...
我覺得好奇怪, 因為佢公司好細, 我都識晒佢d同事咁濟...加上send 得message比佢都應該有咁上下交情o家, 無理由我未聽過brian呢個名....
(而且佢有前科, 將佢ex-gf o既電話save做男仔名...不過我相信佢地無野o既...可能係佢怕我誤會掛)
咁我就迫佢回個message
bf: having dinner (原本佢打埋with girlfriend, 但我要佢delete)
brian: 唔開心:-(, 你得閒打返比我啦
咁我就叫我男友打比佢啦, 佢死都唔肯, 又話唔想覆因為呢個人好煩, 又話你咁即係唔信我啦....
之後我發過下脾氣, 不過果晚最後都係和平收場~(因為我見個message都唔係好肉麻果d)
.........不過其實我之後靜靜雞記左brian個電話

過左兩日, 我就試下打果個電話, 睇下brian你咪男仔
不出我所料, brian的而且確係一個女仔, 我聽到打聲就'給'左電話

我喊住咁打比我男朋友問佢仲咩又騙我
我話我只會問你一次, brian係咩人
佢話我知係brian其實係佢兩星期前認識o既一個netfriend, 只同佢講過一次電話, 因為果個女仔係中學生, 佢唔開心post左自己個電話上網, 佢好奇個電話係真定假所以打去試左, 點知係真..所以同佢傾左陣, 講下大家o既男女男友咁喎
我問佢証據.....佢上網搵唔返, 可能係forum唔比post電話, 不過佢回話果個女仔都有post另一個thread係第二個forum
http://www.catcatforum.com/viewthread.php?tid=3233619&extra=page%3D1&page=1

佢話佢地無野.....我都信o既
其實我都無懷疑佢對我o既愛
不過, 我覺得佢好似一次又一次騙我...d信任越來越少(佢promise過我唔會再騙我的)
我同佢一齊都有5年了, 佢平日都好好的, 不過久不久就比一單我類似o既野比我煩~~~一共都有4-5次, 每次都會好傷心.....
我仲應唔應該再信佢呢? 你地又點睇呢?
還是我真係太敏感?
+ Favorite

吾信. 離晒譜! 好人好者有女仔朋友好正常姐
做咩事要save做男仔名? 真係怕你誤會? 佢乜都冇做過怕咩你誤會?
我就咁睇你都吾係太敏感, 反而係你男朋友好過份
江山易本性難移! 睇黎你都預左佢久吾久就整單咁既野出黎比你嘆~~~

註冊日期: 2009-10-16

嘩...你男朋友都幾高招呀...我都同我BF拍左5年...
之前佢都成日同佢D FRD玩下...我都會發癲...
但係厘一兩年佢好乖...好似.....
但係既然佢好似你咁講...久唔久一次...你忍得到多幾多次???
可能有一次你嬲到累...已經唔信佢..先離開得到佢...

不過...我覺得男仔要改係好難,,,我都唔敢造我男朋友真係乖左...
唉......加油呀...

可能佢怕你誤會, 或者佢自己心有屎,心虛。。

註冊日期: 2009-10-14

好古惑喎, 有女朋友就唔好網上面識女仔啦, 仲要大條道理話試電話
仲要唔止一次, 係久唔久一次, 好惡頂

註冊日期: 2009-8-25

佢嘅解釋有d牽強wor
人地post個電話上去佢就打
咁人地post明話搵人上床佢咪....................

你bf幾多歲ar?
咁大個人仲上網亂咁識女仔

註冊日期: 2009-9-11

你男友好狗
SAVE女仔做男仔名
你CHECK 埋你個名係米叫" RYAN"

如果本身修心養性既
一,唔會上網識女仔
就算真係試電話,都唔會咁快傾到咁深入,send埋sms
(不過個理由真係好牽強)

二, 光名正大既  就唔駛用男仔名
佢行得正  企得正既,用男仔名做咩?
擺明身有屎

我覺得你bf同得你一齊咁耐
你係有一定地位
不過仲未定性囉
想試下玩下咁

你忍得到既  咪無問題
慢慢等
忍唔到  自己考慮下要點做喇

唉.... 俾我就唔信

註冊日期: 2010-3-18

叫去理上網識D女夠喇
仲理你做乜
你話佢唔係心郁身痕貪玩我點都唔信

係呀佢地而家真係冇野
不過唔除非你冇發現佢地遲D會有野
你唔好同我講男仔上網識女仔係為左交心呀話 ?
好奇個電話係咪真 ? 好心叫佢醒d諗過第個冇咁假ge藉口喇!

唔係你敏感而係佢好cheap

註冊日期: 2010-4-6

don't believe at all, if common friend would not send sms and said not happy and ask him to call back

註冊日期: 2010-4-6

don't believe at all, if common friend would not send sms and said not happy and ask him to call back

sis 你都好醒目 叫bf send返sms比果個女仔 睇下咩反應~

我都覺你bf咁做都幾惡頂喎.....仲要唔只一次
佢有冇同你apology呀? 有冇話冇下次??

我唔係好buy你bf講既野喎
講真無端端點會打比forum一個唔識既女仔去安慰佢...
會唔會有d odd呢? 比著你 你會唔會無端端打電話比人唔個唔識既人先 仲要去安慰佢喎?
unless你係social worker囉..............
試下如果係男仔開既post 你覺得你bf會唔會咁有heart打比佢.??..
so 你bf 既動機都好明顯係真係想識女仔啦......

仲有一send sms黎就問人做緊咩 咁frd底 我又覺得佢地唔止傾得1,2次電話咁少囉...........
so sis 你小心啦...
好愛你既話就唔會背住你做呢d野.......

註冊日期: 2010-1-8

wah.....人地post個電話佢就打去...佢都好好奇姐~~~
咁遲D又有D女仔話自己好悶~POST個電話出黎佢又打去la wo....
我真係接受唔到lo~我唔理佢同個女仔講咩la~講自己gf又好咩都好~
咁樣去識女仔~點講都唔通!!!!!!!!!!!!!!!!!!
你bf好古惑ar>< 你們一起幾耐ar

註冊日期: 2009-9-6

sis~我平時唔會叫人分手.......
但你呢個真係........
五年啦.....有前科咁多次.....
俾著我飛q左佢好耐啦~
佢連俾你既尊重都無.....真係食得屎啦佢~

多謝大家sis o既回應...
我同bf拍左5年拖, 佢都已經30歲人啦
我咁唔開心,一部份係因為佢騙我, 另一方面係因為我好失望竟然有一個咁唔定性, 咁幼稚上網識女仔o既男朋友........無晒d安全感lu~

今日佢來我屋企同我道歉, 佢話以後都唔會上網識女仔, 同唔會左做d傷害我地感情o既事......唉, 我又心軟了 >.<

sis你自己以後小心d喇..雖然我係女仔但呢d招我自己都用過(依家無啦-.-)...個時我真係有心隱瞞架,所以你bf.......希望佢唔會再傷害你啦

唔信…

註冊日期: 2009-8-18

可疑可疑

註冊日期: 2009-9-11

多謝大家sis o既回應...
我同bf拍左5年拖, 佢都已經30歲人啦
我咁唔開心,一部份係因為佢騙我, 另一方面係因為我好失望竟然有一個咁唔定性, 咁幼稚上網識女仔o既男朋友........無晒d安全感lu~

今日佢來我屋企同我道 ...
michelle_chan 發表於 2010-5-9 00:57

下次就吾係電話安慰
床上面安慰人la

距呢d 真係話吾滾就吾滾咩
距米又係扼住女, 溝下女

距個d 吾係溝女
所謂"扼虾條"

需則未必同個d 女係true love
但食下過下癮..

你仲忍受到??
下次set 埋你個名叫ryan
同第2條女講同你講同一番說話..其實係一個惡性循環