{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

日立FACE CRiE導出機~小分享~

註冊日期: 2009之前

近排FACE CRiE導出機都幾hit~我都唔執輸買番部~
大家都討論究竟用咩toner/化妝棉好,
除左toner/化妝棉,仲有冇其他野可以令到導出效果更加好呢??

(賣下關子先)
今日係我第3次用導出機,第1次係前日,一o的都冇料到,
第2次係尋日,有少少野睇,不過真係得少少
第3次,即係今日,竟然....
(我知化妝棉留左1日好核突,不過我想比較效果,希望大家唔介意)

左邊:尋日, 右邊:今日 (冇閃光燈)

有閃光燈

有閃光燈

有閃光燈 (我用電話影,所以唔係好清,希望大家唔介意~)

今日導出o個塊棉比尋日o個塊啡好多,仲有o的黑黑地tim,
我每個禮拜都有做深層清潔mask,估唔到都o禁污糟

我o個部係NC550, made in china,
2日我都係用bioderma卸妝水,大三化妝棉,冇化妝,
不過第3日用左一個特別的方法,
登登登凳~~~就係濕手la~~~

點解我會濕手呢~話說我係用負離子牙刷,(係be sis介紹,真係刷得幾乾淨!我全家都轉曬~)
負離子牙刷係要濕手濕口先做到清潔效果,
我就諗,呢部導出機都係負離子,點解唔濕手ge??

所以我就做下白老鼠試下濕手係效果會點~(微濕,唔係濕到滴水)
果然~冇比我估錯,濕手用效果奇佳~
如果sis用左唔少次都睇唔到效果,不防試下濕少少隻手試下~
話曬部機o禁貴,唔好"side" ma~

可能有sis會考慮到漏電問題,
我試左,冇漏電,其實隻手都只係微濕,唔係滴曬水,應該冇問題ge,
如果sis都係怕,可以濕下隻手,之後抹乾,等隻手唔好太乾,
同埋最好未開冷氣前用,冷氣會令到皮膚變乾~

+ Favorite

今晚都試下濕手先!!!Sis你係用咩TONER同化妝棉架

註冊日期: 2009-10-3

我昨晚用左第一次, 我想問, 做導出的時候, 係咪無乜感覺架??
因為, 我做導出時係無乜感覺, 完全無特別既FEELING, 我仲以為自己唔記得開機添
但之後, 見張化妝綿都有少少黑, 所以我都唔肯定自己做得啱唔啱...
唔知有無SIS都有咁既情況???

我昨晚用左第一次, 我想問, 做導出的時候, 係咪無乜感覺架??
因為, 我做導出時係無乜感覺, 完全無特別既FEELING, 我仲以為自己唔記得開機添
但之後, 見張化妝綿都有少少黑, 所以我都唔肯定自己做得啱唔啱.. ...
smiles 發表於 2010-7-29 08:54

有感覺就死火喇!
正常係完全無感覺架

sis, ng係好明濕手,即係攞住部機個隻手要小小濕濕地?

我都係用呢部,made in china~
我之前用LUSH 花水都係無野睇,
後來轉左ALbion 健康化妝水或者Sisly Floral Toning Lotion,
就有野睇啦~

但其實,唔用呢部機,淨係用呢兩支toner 抹,
都會抹到黃黃黑黑(即使係洗完面~)~尤其係Albion 個支~
所以我真係唔sure 係支toner 本身的效果,抑或部機囉~
惟有安慰自己話,Face Crie 係"加強"左個效果~~

我就係用極都無野睇果D......

今晚試下你依個方法先得
THANKS~~

等我今晚返去試下先~
因為我試幾日 , 都好乾淨~
咩都睇唔到-__-

re: yak
我係用bioderma卸妝水,
化妝棉係大三,藍色盒,1開5 o個隻,我用2塊薄黎導~

re: smiles
我第1次用4 o個時feel到有少少電,
不過之後都冇咩感覺,塊化妝棉黑即係導到野~

re: koze
係ar~部機兩邊有金屬部份,
濕左隻手再掂住金屬部份黎導就ok~

re: Mimosa T
我都有諗過呢個問題~
我本身用bioderma落左防曬再抹面都冇o禁啡,
用完呢部機真係好啡,仲有o的黑tim,我諗部機都得得地~
不過我都諗住遲o的用o的普通toner,冇去角質o個o的試下,
我試左睇下效果再分享la~

多謝你分享先~~
我都係前幾日買左部機,碌左幾晚連條毛都冇,好鬱悶。
想問下你地碌果陣時需要大力D嗎?
咁今晚一於照你既濕手方法試下~~

sis,  how much did you buy? and where? thx~~

re: SHEN YAN
唔駛太大力,力度就好似用化妝棉搽toner  o禁,
不過唔好停o係一個地方,要keep住不停郁佢,
你用邊隻toner??

re: momoko0927
我o係隔離trade板買,$425,
trade板都唔少sis賣緊,你可以去睇睇~

[quote]re: SHEN YAN
你用邊隻toner??

係呀,吾使太大力,我碌來碌去冇料到。
嗯,我用左幾只水呀,HABA G-LOTION,MENARD SPA MINERAL,AVENE溫泉水呀。
夜晚濕左手去碌,都係冇野睇,點解會咁?
只不過碌左之後,自我覺得平滑左D,同埋D粒粒易清左,你呢?

[quote]re: SHEN YAN
你用邊隻toner??

係呀,吾使太大力,我碌來碌去冇料到。
嗯,我用左幾只水呀,HAB ...
SHEN YAN 發表於 2010-7-30 00:24
可能sis塊面真係好乾淨~
或者你試下bioderma,我今日試另一隻toner都冇bioderma o禁勁,
我支防曬係納米,所以我成日都覺得好似落唔乾淨o禁,
用左之後我都覺得塊面滑左~
我好多暗粒,用多一排再睇下暗粒會唔會少左

SHEN YAN 發表於 2010-7-30 00:24 [/quote]

我同你的情形一模一樣,碌左幾日真係乜都冇,塊棉花仲係白雪雪,只係覺得平滑左,摸下塊面時感覺d底層暗粒冇咁多。

唉..我用NC-5500敏感呀..初初以為係對TONER敏感,咁停左1WEEK,食晒藥好返晒,用左KIEHLS隻敏感肌TONER啦(停用個排都係用呢支)....點知用左3日又想敏感啦....我想喊...唔用得!!!!!

wa, didn't know that a damp hand will give such different results.
I have a la menta one, I'll try it tonight too see if it makes any different for me. ^ ^

之前用導出一o的都冇料到, hope the damp hand trick will work better for me. ^ ^

註冊日期: 2010-5-4

呢個product 會敏感 ???
=0= 唔知我會唔會 tim