{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

諗極都唔知點做好!!

註冊日期: 2009之前

我有一個男朋友,佢爭我廿幾萬,每個月還番幾千比我我諗佢係想還4~5年。慢慢我覺得愈黎愈唔對路,雖然平時食野係佢比$,但一齊住水電上網石油器費同交租全部都係我交,佢淨係識拎晒d$黎改車,搵錢仲少過我,成日淨係貪慕虛榮死要面。我覺得佢一世,以後都係咁樣架啦,我好想同佢分手,但分左手我又驚佢唔還番廿幾萬比我,但佢又阻住我青春。
其實而家有一個男仔追緊我,條件比佢好好多,而且我feel到佢對我好認真,對我好好,但我冇同佢講我有男朋友,因為一開始我係冇諗過同佢一齊,而我亦唔想解釋點解我會有咁多錢同比佢覺得我係有錢。後尾我知佢係認真,我而家有同佢一齊ge打算,我覺得同佢一齊我會開心d,我唔係因為識左佢先想同而家哥個分手,係一早就想,但我唔知點開口同而家哥個講,點算好呀?可唔可以比d意見我?
+ Favorite

…雖然愛唔可以用金錢去衡量…但二十多萬是一個很大的數目吧…
我覺得妳要跟他面對面好好傾下,將來有甚麼打算?

首先應該想一個理由,叫你宜家個男友寫張借據比你
甘到時你同距分手,同新果個一齊
都仲可以憑借據追返d錢啊!

btw我覺得你下次唔好再借甘多錢比男友啦!
男女關係涉及甘多錢銀始終唔系甘好

註冊日期: 2011-6-14

咁你鍾意而家個男朋友D乜?

註冊日期: 2010-7-12

想分就分啦,就算唔係有第2個男仔,你都想分啦,所以唔關事,唔好拖拖拉拉仲好

借左出去就基本上無得還,唔好為左錢而放棄自己幸福,錢可以搵得返,人錯過左就無。

註冊日期: 2009-8-25

我有個朋友當時又係男朋友爭佢錢 諗住等佢還左錢就同個男人分手
點知有左個男人BB 由於某D原因唔可以落左佢
結果迫住同個男人結左婚
結左婚幾個月已經分左居 搞成咁樣

樓主既然你都唔鍾意依家個個 不如白紙黑字寫返張借據
無謂浪費大家時間 女人既時間好寶貴ga

註冊日期: 2009-12-27

唔好怪我太直接,我覺得,佢唔可能寫借據,你呢廿萬凍過水都似

要怪就真係怪你咁大筆數都肯借....如果佢照你咁講搵得少,每個月都還到幾千俾你都算係咁

事實上係可能佢真係還唔起,分左手多數會還得更少//拖數

既然想分就分啦,當買個教訓啦....

好多謝妳地意見,其實我當時借比佢真係好on居囉...所有野都發生得太快我好似迷迷糊糊咁樣,一借完隔左兩日其實我已經後悔,你地講得岩,唔應該阻住我既幸福,係應該鼓起勇氣同佢講分手,但妳地話我應該點開口好呀?我唔想真係講到咁絕,如果唔係佢真係還都唔還我就....嗚嗚><諗起都肉赤呀
同埋我覺得佢冇可能肯寫借據突然提出亦好唔自然,其實借據有冇法律效力?定係我諗個方法令佢喺張借據度簽名呢?
taojie:其實我當時係中意佢因為分開左又一齊番,佢對我幾好個感覺好sweet!但借完慢慢就變晒...我而家唔中意佢,淨係想快d擺脫佢咋。

註冊日期: 2009-10-14

平時仲養佢咁款,如果分左手先你果廿萬真係凍過水,
唔好暗示想分住,俾我會叫佢問財務公司借又好佢問佢屋企借又好,話屋企有急事要筆錢又好點都好,搞掂晒先分手

你個BF唔得WOR!!! 同要你養佢有咩分別!! 同意上面位SIS所講, 快D 叫佢還哂D 錢俾你先講分手!

平時仲養佢咁款,如果分左手先你果廿萬真係凍過水,
唔好暗示想分住,俾我會叫佢問財務公司借又好佢問佢屋企借又好,話屋企有急事要筆錢又好點都好,搞掂晒先分手 ...
ce♪ 發表於 2011-6-19 16:29

問題係佢知我而家仲有錢...我諗呢條橋唔多WORK呀
其實我真係好想叫佢賣左架車比番D錢我.....但真係唔識開口

問題係佢知我而家仲有錢...我諗呢條橋唔多WORK呀
其實我真係好想叫佢賣左架車比番D錢我.....但真係唔識開口
可兒baby 發表於 2011-6-19 16:36

話屋企出事既就可以一下子無晒錢架啦,態度放軟D求佢賣左架車,馬死落地行啊!

註冊日期: 2009-12-27

算吧啦,你要搵個會自動自覺還錢,仲要係咁大筆錢俾你的人仲難過你搵個好男人

如果真係咁有自律性,佢根本就唔會問你借咁大筆錢,我諗個廿萬都係俾佢尼整車嫁啦??唔會係d咩緊要野呱??

基本上佢係一個騙子,想佢賣車還錢俾你??我諗你都知係發夢,你都識講佢貪慕虛榮

還晒d錢先分手都係行唔通,如果係咁你肯定呢世唔駛分

如果我係你,搵到下錢,而家分手算,直接d決斷d同佢講,之後當然都要吹佢還錢啦,不過唔好咁大期望囉

衰啲都要迫佢一次過還晒啲錢比你
唔理佢用乜嘢途徑
然後盡快分手
就算唔同date緊你嗰個人一齊都好
而家你嗰個男朋友真係好唔得
無謂委屈自己

你話你屋企人出事好急需筆錢啦~~同埋唔好再比佢知你有幾多錢
你話你要搬返屋企住~因為財政問題..
睇下佢會點先

同而家果個分手啦,D 錢就當買個教訓 (雖然好貴),講真,你等佢還哂,要等四至五年,我同意樓上D SIS 講,錢可以搵過,四至五年既青春,話冇就冇架喇喎,為左廿萬,值得咩....

roychong:冇錯...就係借泥買車!你講ge野全部好到肉囉!或者我應該忍痛!雖然26萬堅痛

catbbkm,,3b3b:真係唔值得,只係喺度拖...諗住還得一個月得一個月,,但我愈黎愈頂佢唔順!!

sally08:我度緊點講...因為佢知我澳門冇屋企人!

同埋有冇sis知道借據有冇法律效力?

註冊日期: 2010-3-31

你咁有錢借到比佢咁多? 成20萬 唔係20蚊呀 三口六面同佢講清楚啦.

26萬呢個痛太貴喇, 黎養個咁既人‥死都lur到佢去財務公司借錢