{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

分享使用睫毛膏心得 送你Lancôme 睫毛膏! 立即參加!

註冊日期: 2009之前

Lancôme最新推出的 Hypnôse Doll Eye濃密大眼娃娃睫毛膏,自推出以來旋即成為最具人氣的彩妝產品,也是大眼娃娃妝容的MUST HAVE ITEM

Hypnôse DollEye濃密大眼娃娃睫毛膏的功效出眾,秘密在於其錐形尼龍刷頭,讓它更易接觸每一根睫毛,有效定型和增長睫毛,梳理出明確並且根根分明的美睫效果。睫毛膏的配方添加了尼龍粉末,為睫毛締造柔潤順滑的光澤質感;柔軟乳膠成份,能增加豐盈感;而硬身乳膠,則可全日固定睫毛弧度。最後,加上“極致延伸”綜合配方,令睫毛達致即時的延長效果!輕輕一掃,隨即散發出一陣自然的清新花香氣味,讓人享受上妝時的樂趣,獨特魅力無法抵擋!

從今以後,只要有Lancôme這支Hypnôse DollEye濃密娃娃睫毛膏,妳都可以輕易塑造完美的娃娃濃睫大眼妝容!

Lancôme Hypnôse.jpg

送出30Lancôme Virtuose睫毛膏!
一眾貪靚的BE Sis,現在只要在此帖分享你用睫毛膏的心得,寫得最好的30位,即有機會獲贈Lancôme Virtuose 睫毛膏一支(價值HK$220)!立即參加啦!

遊戲截止日期: 2012年3月28日

+ Favorite

因為本身自己既眼睫毛都夠長,所以我選擇睫毛膏都會以可以令睫毛濃密既為主, 有d濃密睫毛膏搽左之後d睫毛會痴埋變左一堆一堆咁, 試左好多隻睫毛膏先搵到一隻又濃密又可以根根分明既.
用睫毛膏之前一定會先畫眼線, 有時唔想畀人感覺好濃妝我會只係畫上內眼線, 之後再加睫毛膏, 感覺會冇咁重~ 想d睫毛可能keep住咁捲,除左係夾睫毛時花d功夫外,我重會選擇有定型效果既睫毛膏.

眼睛是靈魂之窗,所以有神的眼睛能給予別人眼前一亮,要眼睫毛增長,其中最方便的一定是搽上LANCOME Virtuose睫毛膏 ,一枝好的睫毛液,一定要效果出色,KEEP得耐唔好溶妝,最好的就是單一步驟就可以使睫毛變得濃密卷曲,搽LANCOME Virtuose睫毛膏 要由睫毛根部開始,如果想比較濃密就以"Z"型手勢搽,如果搽得夠貼根部,睫毛就算唔夾都會向上翹,平時好多人話搽左D睫毛會好重向下墜,就是因為無搽根部, P.S 如果唔想有曱由腳的感覺,記得定期更換已開封的睫毛液(約3個月)丫,唔好乾乾地都照搽上去喔

很多人都希望有一雙大眼睛,因為大大的眼睛看起來又有神又迷人。其實,只要會打扮,一支睫毛膏就能拯救小眼睛,變成一個美麗的大眼娃娃。從上大學開始,咁多年,用過的睫毛膏實在太多,平的貴的都用過的。
我心中的完美睫毛膏:
1.睫毛膏要容易上色,質感輕盈,唔過重,因為重重的睫毛膏附在睫毛上,睫毛就會塌下去夾唔起。
2.刷頭唔好太大,可以刷到很邊邊眼角的睫毛,確保每根睫毛都能沾上睫毛膏。
3.
最關鍵的就是防水、防油、防暈,唔係變左熊貓,仲衰過唔用!!!
4.完美睫毛膏功能,集濃密、卷翹、定型、拉長一體,能保持一天不塌的假睫毛效果。
5.睫毛膏容易卸掉,最怕眼都擦紅,睫毛膏還死死卸唔到。

註冊日期: 2010-8-12

由於我是Lancôme 睫毛膏狂迷,每當一出新產品我都會更加留意!
眼睛是妝容重點之一, 而我自己本身眼睫毛又短又稀少,一向都是以貼假眼睫毛滿足所需慾望,但貼得頻密反而更傷害本身的睫毛,經朋友介紹選擇Lancôme 睫毛膏,Lancôme 睫毛膏一向以標榜纖長,濃密又做到根根分明,只需輕輕用合適的
眼睫毛夾分3段夾上,再塗上睫毛膏,如果想效果更突出,可以加電眼睫毛棒作最後定型,再加上一條咖啡色內眼線,非常適合以自然妝為主的OL,讓自己隨時可以成為公司中的自然派女生,更加自然,親切感增加

註冊日期: 2011-12-2

眼睛要看起來有神,精靈,除了眼線之外,最重要就是睫毛膏了!!
有時只塗睫毛膏個樣都會好有神~~~我自己就有些用睫毛膏的心得~~

我會先夾睫毛,用風筒吹熱睫毛夾,那夾出來的睫毛會更加捲曲~~
然後塗睫毛的底液,因為會令睫毛膏上得貼D~
就可以上睫毛膏,由睫毛根部梳上去,上了1層,我會等大約10秒再上第2層,(如果想誇張點,我會選用有纖維的睫毛膏~)
等睫毛膏未乾透時,要快快拿睫毛梳,梳開黏了在一起的睫毛,等睫毛看起來像扇子一樣~~那就完成了~~

註冊日期: 2011-7-18

因為太懶洋洋, 不愛用false lashes, 最喜愛的還是mascara.
長長的睫毛..我所追求的是像濃密的models 眼睫毛
以下想做洋娃娃, 又快又方便輕鬆一掃就令睫毛長上加長...
雙目炯炯有神呢! 我愛lancome 令我不用假睫毛也做到models 的效果

註冊日期: 2012-2-16

Mascara is probably one of my favourite make up item. A good mascara can lengthen, volumize, separate and darken my natural lashes. My tip for achieving the most amazing lookg eye lashes are to first curl! Curling is the essential first step, curl the roots, middle and tip in three goes, each time pressing down for 2 to 4 seconds. Then apply mascara base I really enjoy the Lancome mascara base because it has so much fibres, giving my lashes the perfect length before applying my mascara. Finally apply your favourite mascara/mascaras. I usually apply a lengthening mascara first then volumizing as I find that this gives me the most dramatic looking lashes!

我的眼睛是屬於很浮腫的雙眼皮,眼皮會出油,很容易流汗.睫毛很稀疏下垂,沒有下眼睫毛,所以一定要畫眼線與上睫毛膏,讓我的眼睛看起來像張開眼睛的樣子,不然一整個小到睡眼惺忪的樣子,我都習慣性地刷很多層,睫毛容易糾結在一起,以防水、防油、又不染的睫毛膏,刷四、五刷,俏翹睫毛膏:訴求能刷出100%的捲俏濃密效果,,即使不用夾睫毛,可讓睫毛擁有漂亮的弧度,多刷幾次還可刷出濃密的睫毛,就可以有濃密跟纖長的效果

註冊日期: 2011-6-16

因為眼睫如果深色都長既話會令人覺得精神同隻眼大d~
望落去人都會靚d啦
而且加埋濃密既下眼睫毛~即時成個洋娃娃咁~
但係奈何有幾多人d眼睫毛又長又深色呀~
因為好多時都依靠眼睫毛液
所以我鍾意Lancôme最新推出的 Hypnôse Doll Eye濃密大眼娃娃睫毛膏
因為佢用完次後好似個model 果兩隻眼咁大咁有神~
而且仲唔易甩色啊!

註冊日期: 2011-10-20

如果你身上只能一樣化妝品, 你會選擇什麼??? 我的答案是: 睫毛液
濃密又捲曲的長睫毛可使靈魂之窗更懾人,給人精神奕奕的感覺~
若想要睫毛根根分明的話, 塗睫毛base時,  記得不要貪心塗太多,因為很易會令睫毛糾纏不清, 黏在一起。
若想造出更濃密效果, 寧可在上睫毛膏時多塗一層, 又或者選購Lancôme這支Hypnôse DollEye濃密娃娃睫毛膏吧!!{:1_84:}

1. 先用吹髮熱風筒吹睫毛夾5秒左右
2. 搽睫毛液,掃靚個方向,眼頭向內,眼中向上,眼尾向外

完成!!快!靚!正!

註冊日期: 2011-5-7

亞洲人的睫毛普遍較短同稀疏,所以好多女仔都好重視揀一隻令佢地睫毛更濃密、更纖長且根根分明的睫毛膏。而要選擇一隻好的睫毛膏,首先要選擇設計好而且適合自己的刷頭,配合唔同的技巧,就好容易梳理出又濃密又延長的睫毛。另一點女仔都煩惱的就係捲曲的問題,好多女仔都覺得睫毛到下午就冇咁捲曲。其實除左可以用電睫毛器等固定睫毛,亦都可以選擇有定型效果的睫毛膏,例如含有硬身乳膠的睫毛膏,睫毛的弧度就會keep住全日不變。記住呢兩點,要做濃密大眼娃 娃一d難度都冇!

註冊日期: 2012-2-17

用上濃密娃娃睫毛膏,只需輕輕一掃,便可以為眼睛增加神采!
纖維魅彩配方加添尼龍粉末,能增加豐盈光澤感,又可固定睫毛弧度;極致延伸配方以增長聚合物製成,能達致即時延長效果。
用上"Z" 塗抹方法於底部開始,以向上拉長的手勢就可以輕易打造捲曲效果,獨特的錐形睫毛刷易接觸睫毛,
尤其眼角最短少的都輕易塗抹,又沒有造成熊貓眼,
顏色夠濃黑,快乾易上,又有豐厚的纖維,不用睫毛夾也可以令睫毛根根分明又長又翹。

我愛使用眼睫毛液,因為眼係每個人既靈魂之昌,對女士就更加重要,我平時都會把眼妝化好(眼線和眼影化好後),就會搽一層睫毛液,待乾後,就會使用眼睫毛夾夾一次,然後再搽一次睫毛液,待乾後,就使用電眼睫毛棒,每邊電大約10秒,再搽一層睫毛液,眼睛就會即使變大,變成又大又亮既娃娃眼,不用假睫毛也達到有娃娃眼效果,當然選擇眼睫毛液亦很重要,我就選用Lancôme最新推出的 Hypnôse Doll Eye濃密大眼娃娃睫毛膏,妳呢?

「先夾眼睫毛,搽完一層等佢乾左再搽多層」呢個都係基本搽眼睫毛既秘訣。而我搽眼睫毛既心得就係揀兩支睫毛液。有好多時一枝睫毛液係唔會滿足到自己既要求,濃密纖長既時候又唔夠waterproof,啲纖維會跌晒落黎,變左熊貓眼,所以我會搽好之後再搽枝超級防水防油既睫毛液,咁咪包雙眼夠晒bling bling*^*

註冊日期: 2010-4-28

平時用Mascara都係用一D可以加長,,又有濃密效果既,,一來好方便,只需搽上1-2次Mascara就可以有用上假眼睫毛效果,如果搽1次覺得濃密,我會再搽多1次,但有小唔時小心會睫毛上會有黑色一舊舊,我會係佢未乾哂之前就會用牙籤,輕輕將一舊舊既Mascara推開,咁樣睫毛就會好自然,,唔會一舊野咁!!而且最近愛上了化日系妝容,通常要化,一D又大又圓既大眼妝,但剛剛才學會貼假眼毛的我..有的化很耐喇..如果可以用上這次Lancôme最新推出的 Hypnôse Doll Eye濃密大眼娃娃睫毛膏 咁就可以幫我慳番多D時間,訓耐小小..哈哈

註冊日期: 2011-11-14

要選擇合適睫毛膏, 只需要輕輕塗刷, 就能做到豐盈翹起效果同濃密,使用後更能即時達至清晰, 纖長的捲曲效果..我一向最喜歡lancome 睫毛膏, 設計又合適

註冊日期: 2010-7-11

因為用了睫毛膏, 眼睛變得相當有神與大. 雖然本身自己的睫毛都不太長和密, 所以必定要用睫毛膏去加強眼睛. 而本人比較貪心,通常會用2支睫毛膏, 分開使用,
又可以根根分明, 增長效果, 又可以令睫毛看起來有很多.
而我喜歡使用anna sui 睫毛夾, 夾起睫毛後, 再用它的睫毛膏底妝保護自己的眼睫毛, 再分別用上增長/濃密的睫毛膏, 再用一支耐熱睫毛棒定型眼睫毛.
同時我都會看一看那天化妝是濃妝或淡妝, 再配合當天的服飾, 去塗上睫毛膏增長/濃密, 如果當天是濃妝的話, 就會使用增長與濃密的睫毛膏;如果是淡妝的話, 就會選用增長的睫毛膏.
我都使用了不少的睫毛膏, 有 anna sui, max factor, cover girl, Givenchy, lancome, clinque, chanel , dior, hr,
但都最喜歡landcome , anna sui 和hr, 因為它們都可以製造出我最想要的貪心效果.

註冊日期: 2012-3-13

我平時用眼睫毛前,會先用溫水先清潔好面部,包括眼睫毛!
之後化妝品會盡量避免弄到眼睫毛!盡量讓眼睫毛只吸收到眼睫毛液,令眼睫毛用上Mascara後更顯自然!更持久!
Lancôme最新推出的 Hypnôse Doll Eye濃密大眼娃娃睫毛膏 !
我好想試一下喔!