{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

終於可以V面嘞,開心share Dysport瘦面+Restylane下巴成功

註冊日期: 2012-8-2

好開心呀,上個月去咗尖沙咀一間醫學交容中心度打dysport瘦面同埋restylane整尖個下巴。自細我就已經包包面架嘞,所以讀完大學出黎做嘢之後決心四處尋找瘦面配方,普通果啲美容按摩呀、射頻呀我都已經試過一大爛餐,係就係有效嘅,but只限啱啱做完出黎囉,瞓醒第二日就已經打回原形....我仲試過忍痛"啪"骨瘦面添呀,感覺真係同還原靚靚掌木分別,睇都覺得好痛....不過呢個時間維持得耐D,有一個月.....(哭崩)
之後就吹氣一片韓風,其實陣風都係見到啲雜誌同娛樂新聞喺明星度吹,因為對我地呢D星斗市民打份爛鬼工嘅黎講,又機票又住宿又手術費確係會攞咗我條命。老實講,botox嘅出現真係令到我覺得我終於有得救,上天最終並冇放棄到我,我好肯定話俾大家知,喺點樣整瘦塊面方面,我可以叫做一個業餘專家,而喺botox瘦面方面,我以一個曾經+意圖做4次而有3次係失敗嘅過來人身份同大家講,如果你要打botox瘦面或者係其他咩微整形項目都好,千祈唔好貪平囉!!

1年幾前我喺XX站度打我人生第1枝botox,點解揀佢?因為平囉,公司又大間又多分店,上到去佢地旺角嘅分店,結果係狂俾人sell嘢,係"狂",個sales好似當我係白痴咁,話碌卡啦,變靚咗搵到有錢老公而家碌果8萬10萬有咩所謂啫,咁我梗係啋佢都有味啦,出房門果陣佢都仲要欄住我架...係我唔理佢咋,落到條街度簡直係有逃出生天嘅感覺呀真係。

死心不息嘅我當然唔會就咁就算啦,兩個月之後我就去咗dx.rexxxn,咁我都係有小小因為覺得天真小姐個廣告靚而幫襯佢嘅,上到去佢地九龍其中一間嘅分店,好似係佐敦,地方唔大唔靚但係就好多人,當時都心諗點解咁Q多人幫襯?!唔通真係好掂?!暗暗偷笑之際就有個staff叫我入房見consultant,嘩,個consultant姐姐好靚架,又話佢都係整過邊度整過呢度所以先至咁咋,我係女仔都睇到我口水都差D流出黎呀,見有成個生招牌喺度,我梗係會落答啦....埋單3萬幾,Siax瘦面、瘦小腿各6次再加Restylane填充蘋果肌,約咗醫生ard 10日之後打第一次,好有效果,真係好明顯有效果,效果係我連微笑都做唔到(就是俗稱的"硬膠面"),對腳上落樓梯都冇力,果時我真係好驚,我驚我成世都會係咁,過咗1個月之後我終於頂唔順(包括條氣都唔順),所以走咗上去嘈佢要refund,兇佢要告佢,以我三寸不爛之舌,最尾我都只係可以攞番萬八蚊,間嘢話過多1-2個月會好番架嘞wor....!決心同自己講唔可以再揀錯////

半年之後我又再痕過,呢次我做足晒research,發覺原來好多女仔都會選擇直接搵醫生打,會平啲,最終我經過深思熟慮之外搵咗1個喺尖沙咀嘅醫生,幾時網上面人氣最高嘅都係得3個 - 九龍灣、尖沙咀同中環,中環果個有好多名明客太貴,九龍灣個太平同啲forum度好多疑似打手幫佢做宣傳我驚,似乎尖沙咀最穩陣。醫生手勢果然好好,相比起之前果個,呢次真係冇咁痛,打botox瘦面效果通常喺2-3星期開始會顯現出黎,但係今次我過咗個半月都冇咩反應咁,仲以為係因為之前個經歷影響到,點知我再上網check睇下有冇人同我一樣,唉.....原來我又瀨嘢,有個自稱之前喺果度做嘅staff喺forum度爆料,話果個醫生原來會溝好多少,所以打出黎效果唔明顯,利潤照收,但成本就平好多!!攪很錯!!即刻火都黎埋,唔怪之得我冇反應啦!

4個月之前,經一個朋友介紹,我又再抱住躍躍欲試嘅心態決定再做多次瘦面(咁當然係因為我見到我朋友做得靚啦),可能我太鍾意白色嘅關係,果度成間嘢清一色白色,好乾淨好pro咁,而且個consultant仲好nice又唔會hardsell,仲幫我分析埋做咩會平啲,結果我一口氣好豪咁(自以為)買咗瘦面、全面提升同埋尖下巴......其實個價錢夾夾埋埋都唔係貴,我仲覺得好抵添.......醫生話一次過可以打晒3樣,咁我梗係好啦...快啲變靚吖嘛,今次結果我真係好滿意,4個月嘞打咗到依家,我都冇打回原形,個consultant仲每隔1個月會打黎問我個進度同效果如何,so sweet....仲話如果keep到嘅咁唔駛咁急打第二次住啦,可以慳番D錢....咁你地話間嘢hard唔hardsell?

睇下我未經過今次個醫生神聖之手之前個樣....

.

睇下我塊面幾包.........又冇下巴

呢張係上個月影嘅....係咪靚咗好多呢...我真係好鍾意而家咁呀.....

呢張就頭先影嘅,睇下我幾開心......lalalalalalaaaaaaaa
+ Favorite

註冊日期: 2012-12-22

Wow,其實你都好靚女丫(befor張相睇唔到),,鼻高高面尖尖,,請問可以pm我邊度打同幾錢嗎?

註冊日期: 2013-2-26

waaaaa你都好盡力wow~
咁最後成功個間美容中心係邊間呀?等我都同D想打Botox瘦面嘅fd講下先~

註冊日期: 2013-2-27

佢瓜子面左, 真係靚女左好多......

我鍾意佢個鼻丫丫丫丫丫.. my dream nose...

註冊日期: 2013-2-26

pm我please ?

註冊日期: 2012-8-2

pm thx

註冊日期: 2010-8-6

PM THANKYOU

註冊日期: 2009之前

How much? Where ? Pm plz

Pm pls

pm thx

註冊日期: 2012-2-11

係好尖,但顯到個口有d大...

pm please thx

註冊日期: 2011-6-19

Plz pm me

PM THANKYOU

註冊日期: 2012-11-3

Pm please

註冊日期: 2012-12-16

pm plz

pm me

註冊日期: 2013-2-27

另外, 我想問佢下巴打左幾錢?

註冊日期: 2013-2-23

pm唔該

註冊日期: 2010-10-31

can u pm more detail about price&place, thx!