{ FORUM - GOSSIP }
Search
Title / Tags Author

我的麻煩團友......

註冊日期: 2011-9-14

去年同朋友去韓國旅行,佢死都要搭零晨機,話抵唔好浪費時間
但去到韓國又嘈要返酒店休息睡覺......點知佢一瞓就瞓到夜晚10點
期間我同另一位朋友外出逛街買嘢,佢知後罵我哋唔叫佢
我哋已經叫過佢幾次起身出去食嘢,但佢話眼瞓唔好嘈佢

佢每日要用約1.5小時梳洗化妝,但又唔願早起,我同朋友每日都浪費時間等佢
去到景點,話曬又話無嘢睇......嘈住走,話要返酒店睇韓劇

佢要準時食3餐,遲小小食都發脾氣......
唔食得辣嘢,又唔講,叫完先話唔食辣......又唔食火鍋燒烤話熱氣怕生粒粒,最後就佢食西餐

買完嘢又要我哋幫佢攞,我哋都累和自己都有嘢攞

今年佢又叫我哋同佢去旅行,我彩佢都傻
+ Favorite

註冊日期: 2009之前

呢d真係一次就夠。

點解佢可以覺得自己無問題...

公主病性格應該未去之前你們略知一二吧!!

註冊日期: 2012-6-7

我諗佢平時都難相處。一定無下次!!

註冊日期: 2013-3-4

你地有幾fd呀?俾我一早鬧爆左佢-.-
之前同班fd去camp,我best fd咩都唔幫手又係公主病嫌3嫌4,我都有話佢

無下次

So bad!

註冊日期: 2011-8-19

冇下次!!!

咁解你平時頂得佢順架
正常人唔會咁喎
如果呢個係我個fd, 早就唔同佢做fd
嘥氣嘥時間

哈!有d似我個慘痛經歷,又係去韓國旅行!

話說我high dip畢業旅行去韓國,total 4個女仔。咁有其中2個本身好熟,佢地frd底,就一早話要同房,咁我咪同剩低o個個同房。

有一晚係去浸溫泉,咁要帶定bra、under、衫褲for浸完之後著!去到浸溫泉ge地方時,同房個女仔以為我會幫佢拎埋(旅行社送o個d袋個個一樣!)...
惡夢就開始喇!!!!!!去到溫泉個地方又喊又話好想浸溫泉,我唔記得本身係可以浸1hr定1hr30mins,但總之最少搞左30mins-45mins先去開始浸!!!!!!M到又唔打針又唔帶棉條,話唔知打針可以令M遲黎。所以到走o個陣,佢仲係夾住條棉條,同埋佢係無著bra同under。

之後返到酒店房,走去沖涼,佢話要浸浴(大家請記住,佢係M到緊)...WTF。跟住無端端半夜又胃痛,去旅行唔帶藥,半夜叫醒我,我俾左胃藥佢就無事。之後幾日又有另一個女仔去去下樂天世界話想嘔,最後佢頂唔順,領隊配佢返酒店休息先。

我朝朝退房,我係執好哂行李先走去沖涼同化妝的,重點係我會早起身過佢!佢又要執執下行李走去化妝,跟住人地趕住走,佢先再去繼續執行李,搞到全村人要等佢。離開酒店房唔check有無漏野。

仲有一晚其中,勁唔好彩要住尾房,佢響房入面話"d人話尾房好猛,我好驚ar!"我頂,明知大家都驚仲要講?

last day o個日,臨去機場前,再會經一個地方可以掃手信,同我同房個女仔又將所有錢同passport放哂入o急,身上1蚊都無,佢係連常識都無,不嬲錢同passport一定跟身架啦!又話想掃手信,又要問我地借錢,唉,o個次旅行真係bull shit!!

我唔會再同o個個女仔去旅行!佢仲要響外國讀左好多年書返黎,一d都唔獨立,唔識照顧自己,我唔會再湊女!

註冊日期: 2011-9-14

佢平時都經常公主病發,
同佢行街食飯,每次約佢都列必遲到半小時或仍然係屋企未出門
食嘢就眼闊肚窄,叫好多,嫌3嫌4,好食就自己食晒唔啱食就唔食

有次同佢食自助餐,係到大聲講:哩啲嘢唔係人食,好難食
但係我食緊喎,其他人望住我哋,好尷尬

佢平時都經常公主病發,
同佢行街食飯,每次約佢都列必遲到半小時或仍然係屋企未出門
食嘢就眼闊肚窄,叫好多,嫌3嫌4,好食就自己食晒唔啱食就唔食

有次同佢食自助餐,係到大聲講:哩啲嘢唔係人食,好難食
但係我食 ...
hiropp 發表於 2013-5-9 15:45

我有個best frd都係次次都要等佢半小時至2小時或仍然係屋企未出門,明知遲到唔講聲。遲唔緊要丫,我有時自己都會遲,但佢係連電話都唔聽,唔send wt apps俾我,通知聲都得掛!如果佢未上車我可以搭車走丫嘛,所以我呢個frd唔會再點約!!!

自己知自己事, 我每朝唔可以好趕出門口, 否則好易頭痛, 而且又要攪好耐, 所以一定問實想幾點出門口, FRIEND要幾耐梳洗, 我就再早D起身攪掂晒咁滯先叫佢起身, 人0地唔係奉旨要等你, 男友/老公都係咁話....

所以有自知之明係好重要...

註冊日期: 2013-5-3

估唔到真係會有D咁極品既女人 仲要絲毫唔掩飾一下, 服左佢!
我諗佢同邊個去過一次旅行都唔洗旨意再有下次!

樓主。你朋友有啲似我一位舊朋友。。
公主病到冇朋友。。
去街遲到起碼半個鐘,個個都唔敢話佢,但佢黎到之後就黑口黑面,好似我地欠左佢咁。
自己永遠唔帶水出街,又成日要買,仲一定要去7仔買,同埋要買bonaqua,如果貴啲又發晒脾氣話人地呃佢,大家都怕左佢。
有次佢腸胃炎,咁我地就話不如食粥,佢就話唔食,話我地想佢死,跟住發左癲咁喺條街大叫大喊,之後亂走左入一間茶餐廳,咁問佢食咩,佢就大叫話我地迫佢入黎,搞到所有人望住我地,結果有個男仔朋友鬧佢,話:“你以為你係邊個?”
跟住個女仔發脾氣走左,我地就焗住留低食野。。
之後再發生太多事,我地好多野都冇預佢,佢sense到,但唔敢出聲。
畢業後。大家直頭唔show佢啦

點解會有呢d咁既人嫁……
好彩到暫時身邊無呢d人姐!

如果永遠得你地就佢,而且又唔覺得開心嘅,點解唔unfriend呢?我成日話你係咩人就會同咩人一齊,所以如果真係唔啱key,就unfriend罷啦,我相信好似我咁諗嘅人不在少數!

註冊日期: 2010-6-19

no way!!

註冊日期: 2012-3-17

好可怕既公主病= =佢王子呢?