{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

比男友背叛,你地點做?遇過的sis請分享><

註冊日期: 2010-5-10

發現男友同一個女仔wtsapp,內容同男女朋友冇分別。。重互相自拍send比對方。。。而且重發現佢同ex有keep contact,重好關心人,重話買左好多野比佢。。。(男友同我一齊時講過冇再同ex聯絡)

我個心真係好痛,又好心寒。。個人不由自主咁係咁震。。好hurt。。我冇彩佢幾日,男友問多2問我就爆曬出黎,嚎哭。。。佢話佢係玩,同果個女仔冇野,只限wtsapp,冇出黎見過面。而ex果到,佢解釋只當佢係妹(因為佢地之前拍拖多年,佢話變左家人,係感情咁樣)
我唔知點樣繼續同佢一齊,佢好多解釋,我已經唔太信佢,而且疑心一定大左。。男友認做錯。。話最愛我,應成我會block曬佢地,del曬佢地,唔會再做錯。。
其實我想比次機會佢,但又好似過唔到自己個關。。我始終會覺得佢會係我背後唔知做d咩呃我。。。失去左既信任。。。返唔到黎。。。。唉

sis點做好
+ Favorite

註冊日期: 2012-4-27

自己問心個句,
要你放低段感情,你得唔得先?
唔得既話,你最後都係會原諒佢。。。

註冊日期: 2012-7-2

Same herer sis.  我男朋友之前都係咁 交友apps 識左之後同人地wts app.. 又叫哂bb, miss u 個d..佢都係話佢只係悶 玩下 無見過面.=__= 但我男朋友同果個人講明有女朋友唔會分手。之後係到果個女仔忍唔住always明知我係到都打泥 又叫我男朋友要同我分手 令我男朋友覺得煩 先至肯停。。 btw. 我想講既就係 佢有今次你原諒左就一定有下次 因為佢覺得你都會原諒 同埋你自己個心可能永遠都唔可以完全信佢 可能佢1有d 易樣 你就會懷疑。。咁樣自己會好辛苦 所以諗清楚啊。

~ami*~ 發表於 2014-1-4 08:14
自己問心個句,
要你放低段感情,你得唔得先?
唔得既話,你最後都係會原諒佢。。。 ...

係,我係唔捨得,但我唔想咁易就原諒佢,我想佢受到教訓
唔好以為講2句SORRY,我以後唔會就可以冇事...

Sumyaubb 發表於 2014-1-4 08:33
Same herer sis.  我男朋友之前都係咁 交友apps 識左之後同人地wts app.. 又叫哂bb, miss u 個d..佢都係話 ...

但我男友同個女仔講佢冇女朋友,而且講曬D咩LOVE U, BB.....我重見到個女仔講咩好辛苦我唔想再等....我懷疑我男友唔知點樣呃果個女仔掛......
佢宜家應成我話DEL曬佢地, 唔會再呃我....
但我真係好驚,,,,

註冊日期: 2013-11-20

同我早78年前叫仲細時一樣, 樓主你往後既日子就會活係"懷疑"中渡過, 叫你分手你就一定唔捨得架喇
女孩子要趺過傷過痛過先會長大

註冊日期: 2012-4-27

如果最後你會原諒佢,咁你真係由心原諒先得啦,之後唔可以翻舊帳個D。但通常呢D CASE, 之後通常女方好易懷疑男友。之後又炒過,不斷重覆。

註冊日期: 2012-7-29

呢d男人唔要得
依家就話係心靈上的背叛(都唔知有無呃你添)
遲d就會發展為身體上的背叛
佢依家已經蠢蠢欲動想去偷食咁款
你仲可以信佢?

~ami*~ 發表於 2014-1-4 09:59
如果最後你會原諒佢,咁你真係由心原諒先得啦,之後唔可以翻舊帳個D。但通常呢D CASE, 之後通常女方好易懷 ...

我都覺得係....我覺得一定依然會記得起發生過既事...

.0v0. 發表於 2014-1-4 11:02
呢d男人唔要得

唉...我都諗唔到......

註冊日期: 2009之前

如果你無法信任,其實再繼續都係無意思...只係為繼續而繼續架咋. 因為你會成日少少野都諗一餐,變得好多疑,有時又諗返轉頭,又可能覺得自己好傻而唔開心...總之你會成個人無哂安全感,會好辛苦,而你呢種辛苦都可能令對方有壓力,如果你選擇盡量令對方無壓力,你就會更加辛苦. 其實值唔值得 ?

如果放棄呢段關係,你會唔捨得,如果你捨得你就唔會煩了...而可能對方也說唔捨得,不過無論佢有幾唔捨得,其實一定無你咁唔捨得的,你信唔信 ? 雖然愛情本來就唔係要比較D咩,但你覺得值唔值得繼續辛苦,而你辛苦下去又為左D咩先,為左繼續而繼續,定係你信佢唔會犯多次錯,而你真心又會信咩? 如果你真心信佢,你又唔會不安啦,你根本就係唔可以再信佢...所以你自己諗下真正要既係咩. 如果只係為繼續,就繼續, 如果你要忠誠或者希望自己唔再辛苦,你要諗下了.

其實無論繼續下去定係分手,最傷心最辛苦既人都只會係你. 只係你點決定,你要D咩,咩係值,咩係唔值. 無人可以直接俾意見叫你繼續定係分手,因為只有你自己最清楚邊一樣對自己最好.

註冊日期: 2012-1-22

.0v0. 發表於 2014-1-4 11:02
呢d男人唔要得

agree,一次不忠百次不用,我覺得講大話系最唔可以原諒嘅

心入面有條刺,我唔會繼續到落去
就算一齊,只要有少少事發生自己都疑神疑鬼,自己會好辛苦,又會成日嗌交
所以SIS你真係要諗清楚
哩一刻唔捨得,有可能令自己之後成日唔開心

註冊日期: 2010-1-8

"信任"係愛情

唉,打左一大段野,只show得頭幾個字。
我想講,信任係愛情

又係咁,只show幾個字。

如果你發現得遲,事情發會點?

其實我真係覺得根本就好難去認清一個人。。有朋友同我講要帶眼識人。。要點樣???要呃我既點都會呃到。。就算我宜家去搵過第2個,我都唔會知。。就好似我呢個男友咁,我根本唔會知佢背後做d咩。。。我對人既信任就咁比佢取走左。。。

我之前果個case好似你咁, 比我發現佢有另一個女人, 同時,亦發現佢一直同ex聯絡及外遊, 我當時感覺同你一樣好痛 (個心真係痛的), 腦入面簡直是空白, 我一直以為得我倆的空間, 原來有咁多人存在的, 即時覺得好逼無法呼吸似的, 我當時為求"只要不分手",我選擇扭曲自己的喜好, 相信他說的每一個所謂"合理化"的理由, 原本自己有明辨是非的本能,但都變得唔多理智, 這個情況維持2個多月, 其實口理說著信任,但內心及自己的本意係唔信任佢的, 跟後我再發現佢帶女人番屋企過夜, 還比我媽媽見到, 佢當時解釋只是朋友, 朋友過一晚好正常, 這些合理化的解釋我不再容許自己繼續"白痴"下去, 我們分了手, 初時都好辛苦的, 我用了9個月時間去recover, 比以前更了解自己及喜愛自己

樓主, 我覺得你都要為自己而作出一個決定, 只看事實,不要聽及理會那些解釋, 你越聽得多,你越會將那些說話合理化,而強行自己接受現況, 你要知道....關係上係需要存在信任,但某一方自行break了,我覺得講什麼也沒有用, 夾硬一齊, 只苦了自己

註冊日期: 2010-3-15

有一個好現實既方法去幫你考慮
你找張紙寫低你男友既好,再想清楚他既好能不能令你接受他對你既背叛?

吾得就準備分。得就接受它。等如一些女人接受老公出去玩甘。你自己需要咩,只有你自己知。無人能幫到你決定