{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

第一次分享親身脫毛經驗,歡迎大家互相交流心得

註冊日期: 2015-1-10

小妹係新手,第一次分享扮靚經驗,希望各位sis睇完可以俾下意見,大家一齊分享扮靚心得

話說小女子係80後,點都有少許經歷今次想同大家分享下我嘅脫毛經驗....
我本身唔算多毛,不過由細到大都好鍾意陽光海灘,夏天幾乎每個星期都會去沙灘游水曬太陽,
所以剃毛拔毛係我每個星期嘅主要工作...不過有時剃嘅時候一唔小心剃損,沙灘落水嗰下真係唔講得笑
我主要都係剃under arms同埋bikini,雖然我著bikini都會加條短褲,不過你哋都知條褲都唔會長,萬一突咗條毛出嚟都幾核突
但剃咗幾年諗諗下都唔係辦法,發覺剃咗毛嘅位置越剃越黑,有時仲會倒生發炎....
諗住都返咗幾年工,係時候放啲錢喺自己身上,聽人講早脫早享受,都言之有理

So我開始做資料搜集,上網睇下,問下身邊親戚朋友嘅意見...
首先第一個聽入耳嘅名當然係D字頭嗰間公司啦,但唔使問都知價錢一定唔平啦,有咁鬼多代言人...
原來我表姐早幾年已經去做咗,不過佢同我講叫我唔好去,佢做咗幾年都未脫晒,而且每次去又痛又hard sell...
我問點解呀?佢話佢都係做到後期聽個朋友講先知,原來D字頭嗰間公司部機己經好舊,用咗咁多年都係嗰部,
加上啲治療師個個都要跑數,每次做都係咁sell,佢都唔想再去,雖然地方又大又靚,不過當然會轉架喺消費者身上我再問有冇其他公司介紹,我唔使要大公司,最緊要做到效果...
咁我表姐就介紹咗一間佢朋友做過話好嘅公司俾我...

大約喺一年前我就自己上咗去咨詢,見我嘅係一個治療師,佢好詳細咁同我解釋剃刀,彩光同激光嘅分別
跟住又帶我去睇部激光機,唔同嘅激光機都有唔同嘅分別...
佢介紹我將會做嘅嗰部激光機係全球最新同一時間噴出凍gas,所以唔會痛喎
以我咁精明,當然嚟之前已經問我表姐朋友攞咗部laser機嘅名再揾下啲資料啦...
同個治療師講嘅一樣,所以最後我join咗做under arms

經過年幾嘅時間,我已經脫咗under arms,bikini同埋小腿...
初時個治療師話呢部機做4-8次就可以清哂,每次大概隔一至兩個月
真係冇扼我喎,真係做到,仲要每次做晒三個位都係大慨半個鐘
痛都有少少啦,bikini痛少少,其他冇咩感覺,不過痛都只係嗰一下,之後即刻冇事

佢哋最近搬咗去新鋪,仲要有新張優惠,我即刻帶咗我細妹去做,under arms同upper lip都只係$290有永久保養
點解我當時冇ga,而家佢哋仲要任何treatment都唔使course,因為我做過所以知道4-8次一定脫晒
計落條數俾我之前開course更加抵,我即刻唔蝕抵做面毛,其實我之前一直都想脫...
而家做咗兩次毛孔細咗又白咗,真係好開心,每次做完仲要有糖水飲
唔使要你開course變相唔會sell你,仲會做到你好,你先會再返去,真係有良心嘅好公司

所以提醒各位sis,唔一定要大公司亦唔好貪平,大公司又貴又唔一定好,太平又唔知係用咩機
做十幾二十次又痛又脫唔清,嘥時間又要俾人喺咁sell,做之前真係要揾間好先做...

多謝大家花時間睇晒,下次有時間我會再分享其他扮靚心得

update 尋日再去脫毛, 幫我做嘅治療師同我講話有好多人睇完我寫嘅分享上咗去做, 多謝我幫佢哋宣傳...
我話唔關我事, 真係要你哋做得好先得嘅
真係好高興咁多位sis睇完有上去, 亦有好多位sis做完pm我話真係好抵, 服務又好, 最重要係用

GentleLase Pro 755nm激光脫毛機, 仲要唔使開course
仲未去嘅sis快啲去啦, 我尋日上去仲做緊$290上唇或者腋下包一世, 不過我個治療師話應該好快會完
而家去做仲趕得切夏天到呀.....gogogogooooo

update 08/02/2015
最近有一位sis質疑我介紹脫毛嘅公司唔係用GentleLase Pro...
我做咗咁耐冇可能唔知...下次我再去脫毛我可以影張相俾大家睇...一定係用GentleLase Pro
我係因為做得好先介紹其他sis去...我唔希望呢間用心經營嘅小公司俾人話
佢哋真係$290包一世...加埋消炎敏感膏都係$390...冇理唔去做

update 06/05/2015
今月再上去,原來$290上唇或腋下包一世做埋今個月唔做喇...各位sis要快喇
今個月仲有兩個promotion,$9500全腿永久保養,$8500全手永久保養...
有d sis問我hard唔hard sell,我見佢地都係俾個ipad俾客睇....
而佢地又冇consult room,最起碼唔會困住你,我真係覺得唔hard sell
各位sis可以去試下就知ga喇

+ Favorite

註冊日期: 2015-1-11

多謝sis分享,我而家就係做緊資料搜集

你做脫毛嘅公司叫咩名?
pm pls^^

harukaDo 發表於 2015-1-11 17:30
你做脫毛嘅公司叫咩名?
pm pls^^

己pm,pls check^^

註冊日期: 2009-12-29

我反而想知做小腿會唔會好貴>.<
麻煩PM公司名pls

cloveryee 發表於 2015-1-11 18:40
我反而想知做小腿會唔會好貴>.<
麻煩PM公司名pls

己pm,pls check^^

我都想做小腿ah

註冊日期: 2013-10-10

Pm pls

註冊日期: 2013-5-27

pm plz

已pm, pls check^^

我都好想做小腿,面毛同埋腋下呀...
真係$290咁抵???
上到去會唔會又要再加錢???

註冊日期: 2015-1-12

pm plz

AkiAkiAki 發表於 2015-1-12 15:44
我都好想做小腿,面毛同埋腋下呀...
真係$290咁抵???
上到去會唔會又要再加錢??? ...

冇再額外加錢喎, 我細妹已經做咗三次都只係俾咗$290...
我其他脫毛做咗六次已經清晒,我pm個名同電話你,你可以打去問下
希望可以幫到你啦^^

pm, pls check^^

註冊日期: 2009之前

Pls pm me thx

註冊日期: 2015-1-12

我都想知丫  pls pm

註冊日期: 2015-1-4

pm me plz

註冊日期: 2013-3-18

Pls pm me