{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

MiMi「問題」冷靜期後。

註冊日期: 2015-8-15

女朋友承諾冷靜期既期限到左 之後我約左出黎食飯 出到黎既時候有講有笑 好似無咩事咁 但特然講其實係呢段其間佢好舒服 覺得冷靜得太短 想再長小小 又講 我地無聯絡一段時間 一見面就多野講左 覺得唔錯 佢再話佢真係好需要空間 好想放假時盡量唔好打比佢想靜靜地諗野做野 平時小啲打比佢。走之前再講現在不是愛 只是比次機會大會再試下 因為之前對我有小小反感 一齊唔舒服佢話本來佢來單身 佢重話未放低之前唔開心既野 我就話我放低左 。 佢話唔敢比太多希望我 佢怕係呢段時間覺得唔岩想分手。
我可以點做 。順其自然?
+ Favorite

註冊日期: 2014-4-3

係。順其自然。

註冊日期: 2014-2-7

順其自然比較好
因為她都表明了自己的立場
如果你強行 打破 不見得係好事
平常心 靜觀其變
這段時間 你也可以先回歸自己的生活

註冊日期: 2014-11-9

勉強無幸福

這是勉強嗎⋯

有無人試過咁之後無事

註冊日期: 2014-9-14

me 2,唯有順期自然,但要set deadline 比自己

註冊日期: 2015-2-26

順其自然啦~
拍拖真係要私人空間同時間既, 唔係一得閒就要keep contact...

我同男朋友, 星期六見完面, 琴日星期日早上msg左幾句, 然後就冇msg啦, 直到今早再msg..我地慣左係咁, 星期日係大家personal time各自做自己野~!! 所以關係一直好好。
相反我同ex, 佢痴身到爆....一星期已經見2日...唔見面果陣仲好多msg/電話..搞到有時真係想睇下劇/做下運動/hea下都冇咩時間...應得短/慢佢又唔like...好鬼煩, 同佢講過, 最後頂唔順分手了...

比你參考下, 唔係個個女仔都係痴身型~!特別係熱戀過後~~~
剛開始拍拖, 你噓寒問暖呢D, 一定buy, 仲好成日好想見, 但穩定左之後, 就會想有返自己生活~
佢開始左呢個mode, 你仲"熱戀"mode, 佢咪會覺得你煩/有壓力/唔舒服囉....

原來真係有關系可以咁 學到野 只怪自己道行未精 感謝。

多得你既參考 自已為愛就要問候 感謝。

Edmondgor 發表於 2015-8-17 11:33
原來真係有關系可以咁 學到野 只怪自己道行未精 感謝。

你都搵多D野做, 搵野學下, 咁樣其實對關係有好處;
一黎你唔駛一有時間就搵佢....(你個soul唔應該依賴你女友feed..)
二黎大家話題都多D啦~!!!

唔係既話, 拍拖日日講埋D無聊對話, 你女友呢type女仔一定覺得悶...會覺得做其他野更有意義, 咁因為佢仲鐘意你, 所以都會想同你傾, 但就唔會想同你non-stop傾.

好似我男友一向鐘意睇書, 睇新聞呢D, 佢見到咩有趣野就同我分享,
我又會增值自己/join d interest class, 好似之前會學整野食, 又學中醫/按摩入門班, 又學車, 咁大家自然多D野share, 發掘D野比對方知~!
拍拖, 除左act as 佢男朋友/女朋友, 大家仲可以有好多身份, e.g. 好朋友, 大哥哥 (有時寵下佢), 父親 (佢有問題時幫佢解決/教佢解決方法), 你有唔同既身份, 你女友先會依賴你 (講緊你女友呢type女仔)~!

Edmondgor 發表於 2015-8-17 11:36
多得你既參考 自已為愛就要問候 感謝。

問候都好重要, 我覺得拍拖每日有contact好緊要架~!!
唔通24hr都唔搵對方咩, 咁拍拖黎做咩~!
但係唔係要一得閒就搵, 每次傾成個鐘, 呢D先OK呢? 咁又唔係wor~
可以問候幾句, 知佢冇事, 咁咪大家做自己野囉, 中間見到有趣野, 都可以搵對方, share比佢知丫~! 但就唔好次次問埋D咩"食飯未", "食左咩", "沖涼未", "訓未" 呢D 囉 (我ex係咁)

註冊日期: 2015-8-3

男人有好多野可以做~多D FOCUS ON其他野~儲番D男性魅力(唔好話我性別歧視,但男人應以事業為重)
我同男友冷靜期後大家關係好左(以前係我太痴身,佢覺得好大壓力)
冷靜期間我發現我有好多野可以做同玩,最後係佢搵我我先記得原來冷靜期限已到!
而家我地一日一通電話 + WHATSAPP~一星期見一至兩次~但每次見面都係開心輕鬆的~

但現階段真係好似無咩想同佢講 我諗到既 只係你ex講果d 佢今日放假 我可以點樣msg 佢關心下

Edmondgor 發表於 2015-8-17 12:53
但現階段真係好似無咩想同佢講 我諗到既 只係你ex講果d 佢今日放假 我可以點樣msg 佢關心下 ...

所以大家咪叫你, 搵多D野做, 搵野學下, 增值下自己~
當你滿肚都係content時, 又點會冇野同人share冇野同人講呢?
就係你既生活得愛情, 放左你女朋友做重心, 咪你咪冇野講囉...
先upgrade自己~~!!!!!

或者調轉啦, 你女友鐘意咩?
佢鐘意食野既, 你就去搵D新餐廳/buffet/whatever, 同佢去試~
佢鐘意影相既, 你咪又學下攝影 or 搵D特色cafe/地方去同比佢影下相~
佢鐘意小動物既, e.g. 佢鐘意貓; 你咪又研究下貓既品種呀, 習慣呀, 再同佢去d貓cafe;
之類啦...仲知你要對果樣野有D認識先, 唔係自己搵個目的地同佢去, 去到各有各玩, 你要同佢岩到嘴型, show到同你都岩channel wor, 咁就自然有話題啦~~
你比佢覺得你識D佢唔識既野, 佢就會覺得你份有好叻wor, 識咁多野既, 就自然想同你相處多D啦~!!!!

uglybetty2015 發表於 2015-8-17 12:50
男人有好多野可以做~多D FOCUS ON其他野~儲番D男性魅力(唔好話我性別歧視,但男人應以事業為重)
我同男友冷 ...

咁你地系咪當時傾好左一日一電話 定自然咁 想揾就搵 習慣左

註冊日期: 2015-8-3

Edmondgor 發表於 2015-8-17 17:09
咁你地系咪當時傾好左一日一電話 定自然咁 想揾就搵 習慣左

其實係變左需要時先搵~~~唔會冇啦啦關心佢~
個通話次數唔係重點~需要時先打~唔好煩到人
同時多D FOCUS ON自己~你會自然少左搵佢的了~
你呢個MOMENT我會建議你唔好搵佢~等時間令佢忘記對你的壞印象先
多餘的關心也不需要~由佢自己搵你
當然如果佢唔搵你你自己都應該心中有數~~~搵過第二個好過啦~

註冊日期: 2015-7-31

可能您女朋友真係好享往現在既自由,俾啲空間佢。但希望您都要盡力,愛就要俾佢知道您愛佢,唔好太被動。佢話未放低之前既事,依個係重點,佢想要您面對同解決,有時女孩子既心思同男孩子唔一樣,男孩子好率直,但女孩子心思細密好多。您覺得解決了,其實係女朋友心目中未釋懷,而您真係解決了?往往女孩子都係咁諗,我諗好多男孩子從來不知道.......忽視了女朋友的心情。其實您女朋友重提未放低以前既事,已經係好大既提示,如果心裡面無您,一早將唔開心既事拋於腦後,唔需要緊緊於懷。如果您真心愛您女朋友,一定要補救,希望您們要幸福。努力努力!

註冊日期: 2014-10-17

有無諗過其實有人追緊佢但又未一齊,所以拖住你先呢。

註冊日期: 2015-7-17

關心佢得黎又唔好令佢覺得你chur 同煩,其實都好大學問架. 不過作為女仔我覺得咁出到聲同分手冇咩分別,可能我係痴身果種人口廿