{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: peachjn

(mimi) 每人都留低幾句:留給ex的說話

註冊日期: 2015-4-13

男人之家整容整到個下巴可以吉死人,同埋你係條街到撞到我仲係用番同一個笑容時,我真係好想嘔,有錢就整番短啲塊面啦真係好似月亮

註冊日期: 2015-6-24

唔係我唔想幫你,
而係你已經有第個,
你心入面嗰個都唔係我,
我點解仲要幫你?
你炒股炒衰咗,要錢嚟填㝽嗰陣就搵我
有錢賺嗰陣就去滾
我認我係個自私鬼,
網上有人話用身體留住個男仔好唔值,
咁我用錢留住你?
我又唔係富二代,總有一日你會因為錢而離開我
咁我都係選擇放手算
你去搵你嗰幾個好就得你又好肯為你付出嘅女仔啦⋯
唔好再聯絡啦

註冊日期: 2015-8-24

我要留番一點尊嚴給自己..
唔可以再只有我對你好了
他朝一日,你一定會後悔
你唔會搵到一個好似我對你咁好既人.
有既時候唔珍惜.係你既錯!!!

註冊日期: 2015-5-21

其實我地有冇開始過
雖然冇經歷啲咩,
但係我依然好掛住你,
吾知你係米同我一樣,.,
我好想你 欲不露痕跡

註冊日期: 2015-8-16

果晚之後你突然離開我封鎖晒我,如果真係愛我既都吾會做到咁決絕,突然又話自己後悔離開我,最後又要特登俾我知揀佢吾揀我,你真係傷得我好深...有必要咁做咩?大家好過d吾得咩?

註冊日期: 2015-5-18

雖然已經分開5年..
各有各生活但我有時都會想起你..
多謝你係4年間比我既所有點滴!!
有開心..有唔開心..有喊..有嬲...
所有都係我地難忘既經歷*
到而家會係大家生日既時候..
仲記得..又會私下同對方講聲生日快樂..
我已經好開心 : ) 我會祝福你*

註冊日期: 2010-2-20

前度,

用"前度"呢個名黎稱呼你,諗起都想嘔,
當時鍾意你真係鬼掩眼,
我一直都好嬲自己當時點解可以甘蠢?!

現在的我已經搵到我既幸福,先發現原來真正鍾意一個人既感覺同我想像中既係甘大分別,
裡面根本唔會存在任何不安,
我成日諗如果當初無識你就好喇,
但我又好怕下一個佢就唔會比我遇到,
又或者我怕我唔會識得甘珍惜依家呢一個人。

你呢種人真係唔配有人愛你,
我係到衷心祝福你快點有報應,唔好再危害人間。
曾經以為時間可以治癒傷痛,但事隔兩年想起依然覺得滿滿都是恨意,
我唔認同恨既反面係愛,因為我真係覺得你好嘔心,
見到你只會想嘔。

詛咒你一世既人上

註冊日期: 2015-7-11

對吾住 原諒當時我仲細個
等吾到你由英國番黎
成日發你脾氣 終於一氣之下講左分手
但都係分手先令我慢慢發現你都變左 你同我一齊既時候 原來你一直都有上網聊女仔
仲同人唱衰我 祝我無真愛
對吾住 我搵到真愛了 仲拍長過你 兩年了 不時都會記起你
感謝你當初的好 亦感謝你放棄我 讓我認識到現在的他

註冊日期: 2015-7-1

親愛既ex:
       其實你真係對我好好 乜都就晒我 我知你為我付出咗好多好多。
但真係有啲事五好觸碰我底線。講真我忍咗好耐你都一如既往,所以五好怪我絕情。

註冊日期: 2013-11-28

分開就來四年 多謝你當年同我分手
令我知道一個人也可以過得很好
雖然還未找到另一半 我會好好過

註冊日期: 2014-9-27

去死啦 MH !!你真係以為自己係情聖咩!!唔好再玩啦

BTW 都多謝你,令我上一左一段9個月既課
回想一下,其實9個月裡我迷失自己,將你無限放大
得到既只有唔開心,不受尊重既回憶
令我見識過何謂PK ,賤人
令我知道自己應該值得有更好!!

日後我得到幸福時,我都不會祝福你。

註冊日期: 2015-8-13

親愛的ex:
雖然到宜家我地仲有聯絡,我好努力咁放下你,但你一次再一次回頭搵我,令我一次又再一次印象深刻!
五年既感情,你完就完左,但我地曾經既承諾呢?我有曾經希望你唔會再搵到女朋友,但哩一刻我寧願你搵到嘗試一下我既滋味!不過話說回來,講就簡單做就難!

能夠放下你,應該要係我第二段戀情發生之後⋯宜家我都係咁愛你,放不下你!即使其他人都話你呃我,但我就如此地傻!
希望你能夠搵到一個比我更了解你、更愛你既人!祝福你

註冊日期: 2015-7-11

Dear Ex,

當初一齊一個月,我心入面想賞試戀愛滋味。
慢慢日久生情。到後來發現你系花心大羅白。
立即離開,電話唔接唔再心軟.
愈睇愈憎你.
想複合又老婆又我愛你
你老味 幾年冇見你愛我乜春?
一個月感情
隨便同人講我愛你
你快點去死吧。

註冊日期: 2014-12-23

你話你哩世都唔會放得低, 我淨係想你放唔低. 但你啲新菜唔好再搵啲同我8、9成似樣似性格似聲咯.
搞到我哋啲共同好友以為又復合, 係度問我, 其實我好尷尬.

註冊日期: 2015-8-24

親愛的

其實同你分開左幾年,經常都會想起點解會同你分手。但最近我先想起原因,原因大概係因為你見我好似同一個你唔識既男性好close,而你又唔想hurt我先選擇用去日本聲書無聲分手,而我又傻傻的以為你真係因為要去日本讀書先同我分手。其實我唔係同個男仔好熟,只係因為佢鍾意左我朋友而唔知點追先不停搵我。現在回想起,如果當時我有追問點解而家會係點樣?同你過既日子其實好幸福,雖然我地係地下情,有時要暪住d朋友有少少過意唔去,但到分左手就唔需要成日比人問咩事都算一個好處。開頭同你分左手之後一直都以為自己無事,同你做番好朋友,但自從你有一次攞手信比我,我就發現你始終既我心裡面有少少位置。但而家呢份情已經變左變左哥哥,好多謝你一直以來既愛護,現在已經有另一個人代替左你既位置,佢雖然有時脾氣唔好無咩做人男友既自覺性,但佢對我好好。不用擔心,你會是我永遠的哥哥!

註冊日期: 2013-12-9

祝你訂婚快樂

註冊日期: 2015-8-4

對唔住
系我無諗到後果拖住左你咁耐,本身你做嘢忙,諗住見到面先同你講ga嘢遲左講,好後悔,就想你俾一次機會我都唔可以ma?我好愛你,真心愛你,由俾第一次你個時已經認定你系我以後一齊走落去ga人,我接受唔到你離開我,個心一直屈住。你真系將我忘記晒?少少感情都無ma?我只系想我地一齊反,可以ma?

註冊日期: 2015-8-7

食屎啦!同我拍拖都仲用app溝女!成日玩失蹤,唔聽我電話,每日wts唔夠十句!
你咁衰,但點解我仲咁愛你,忘記唔到!

註冊日期: 2015-1-10

哂我時間

註冊日期: 2015-8-12

Sorry。只怪我地有緣無份 當初係錯既時間認識對方 亦係對既時間 你做了錯的事。   有緣的話 十年後再問候一下大家,「你現在既生活 過得好嗎?」