{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: peachjn

(mimi) 每人都留低幾句:留給ex的說話

註冊日期: 2014-12-19

我做不到祝福你,但我也不會希望你過得不好

註冊日期: 2015-8-24

點解你無聲無地失蹤左,快1年了,但我個心依然放唔低你,一直都好希望你會再出現返,嘗試打過比你,點知你手機停左,個一刻我呆左,好想同你

註冊日期: 2014-11-30

其實我好掛住你,我知你其實好錫我,好竉我,但我知道我地此終相處唔泥,如無力挽回要懂得放手,所有5開心既野我已經放低哂。我變得好獨立好堅強。我希望你未來識到既女朋友時候唔會再係咁唔成熟,記得要係出面學多啲野,變得能幹可靠。

註冊日期: 2015-8-1

Halo Ex.:

如果可以嘅話 請你唔好再煩住我啦
如果就係當初個句「我地可以做朋友」令你仲有遐想的話
I'm so sorry 我知錯啦
我moving on緊架啦
但你好似仲停係原地咁
其實已經過左一年有多啦
不如你都試下唔好再停左個timer啦
試下走出以往我同你嘅時間
然後可能你會比同我一齊更開心

註冊日期: 2009之前

哇,肥左既你,仲做緊傳銷呀?!其實我都唔系好愛你姐,俾你甘樣背叛,仲要話唔知系愛我定系可憐我,大痛完同喪喊幾日,3個月後到依家4年後我見返你念起你,都系覺得...我其實都唔系好愛你姐,賤男

註冊日期: 2015-8-25

終於放低佐你....因為你我而家已經有好多過去......但係呢D過去令到我成長佐好多....THANKS FOR THE LESSON

註冊日期: 2009之前

親愛的前度:

多謝你當初狠下決心放棄我,今日我可以遇上一個更愛錫我既人。九年既感情有好多回憶,美好既事好多,但傷心既事亦唔少,多謝你令我學識應該點樣同另一伴相處得更好。希望我亦都留下美好既回憶俾你。真心希望你幸福快樂,事業有成。

註冊日期: 2013-2-26

多謝您曾經愛我
多謝您曾經給我開心時光
我留言,你有看?

註冊日期: 2011-3-31

食屎啦大脾氣!難顶到死. 下次撞到唔該唔好扮晒frd!

註冊日期: 2015-5-2

多謝你
令我知道咩叫愛
我唔會再遷就唔愛我既男人
雖然仲未搵到新一段戀情
但我相信我總會找到個比爸爸更錫我既人
一生一心一意愛我既人!

註冊日期: 2015-7-28

為何到目前為止仍會不時地想起或夢見你  

註冊日期: 2015-8-9

我同你分左手兩年啦,我冇後悔過當初選擇離開,但我後悔當初識左你,因為你花言巧語,令我一次又一次相信你,無數個藉口,令到我欠下一大筆數,令到我每個月為左還錢,仙都唔仙下,想做咩都做唔到,仲要捱多4年,4年後你會完完全全消失我心中,我就會重新!

親愛既ex
當年你打完我一把掌之後仲同我講 其實我好愛你我等緊你
我想講 你食屎啦7頭 咪比我見到你 我一定還番呢把掌比你

註冊日期: 2015-5-26

分左手唔好由搞我屋企人

我知道我同個仔唔揾你先係對大家最好 當初我有咗你同我分手 唔夠一星期同我識咗6年既朋友過夜 你叫我去落咗佢 我唔肯 之後我叫你陪我去 你為咗同條女慶祝生日 po kiss相 我喊住打咗百幾次被你求你  你同人講我公主病 之後到而加我仲被人講厄你話有咗去挽留你 有咗到生 你照樣去船p唱k 你同你屋企人由頭到尾一句問我點都無 連生咗都係我主動講 你話你好愛我 但話我地無可能一齊返 你屋企仲想同我搶返個仔 你自己都唔想要 你點對我我都好愛你 但我知道你被唔到幸福我地 唔會為我地定落泥 祝幸福

我想大聲告訴您⋯您一直在我世界裡⋯
為什麼相愛的人不能夠在一起⋯偏偏換成了回憶⋯
原諒我真的喝醉了⋯因為我真的想您了⋯愛您都變成傷害您⋯我們的愛快要窒息⋯不是故意⋯只是太愛您⋯
以上嘅歌詞都係曾經您叫我聽嘅歌⋯您還記得嗎?

我愛您⋯可惜⋯您已不再需要我了

註冊日期: 2015-7-16

To my ex:
你最近好嗎?雖然我地一齊嘅時間好短但係分手咁耐我其實一直都好掛住你。 我更加希望總有一日我地可以係返埋一齊。

我三番四次試過忘記你但係每次差唔多成功嘅時候總會有D野令我想起你,跟住就好唔捨得同埋好掛住你。

我地分手之後,你又開始搵返我果陣其實你知唔知我有幾開心。。。不過原來你好似根本冇想同返我一齊嘅想法。或者只不過係我一直自作多情,又可能係你的確俾左好多假嘅希望我,不過我都冇怪過你。

其實。。。我記得 你話過唔會唔要我
我記得 你認成我話帶我去 AIA Carnival 玩
我記得 你話過會帶我上山頂兜下風
我記得 你仲真真正正咁欠我一句 “我地分手啦”  同埋欠我一個答覆。。。。

點都好,你好似已經 ‘move on’ 左。。。 可能我係時候真真正正咁返抵你。

~~ 最後一次想念著你 ~~

註冊日期: 2011-12-28

其實我真心好多謝你話要冷靜!令我去問清楚自己應該要放棄喱7年既感情定繼續落去!

我最後揀左分手而你都好快應成,變左既人同事再留戀落去都冇意思!何況你係我地拍拖開頭已經試過一次!我唔能夠再接受有第三次!

你曾經係我一路都覺得會一生一世既人!但多謝你話冷靜令我覺得你完全唔係!

不過我想話俾你知你個人真係好on居!竟然可以買曬樓買曬求婚介指求埋婚之後話要冷靜!

唔該你咁L大個人諗清楚唔好再累人累物累屋企!你既開心唔係大曬嫁!

唔好以為自己好成熟啦。

Heylay chan 發表於 2015-8-25 11:57
多謝你
令我知道咩叫愛
我唔會再遷就唔愛我既男人
雖然仲未搵到新一段戀情
但我相信我總會找到個比爸爸更錫我既人
一生一心一意愛我既人!

Same feeling...我覺得我daddy真係暫時最愛我既男人!

To 壞男人:

雖然你唔可以叫我既ex,但我地實在有比男女朋友更close既關係所以我都好想同你講.....你令我知道咩叫男人唔壞女人唔愛...

你令我知道你最「真」既一面...我好後悔去親身体驗因為我唔能夠相信你係咁既人!

但如果你講既係真...我只可以鄧你可憐.因為你係一個空虛寂寞同凍既人,好想有人錫你關心你同欣賞你。可惜你對人太差,差到連我都唔想自己再咁落去!

Btw唔好再係人面前扮gentlemen 啦....d戲好假!