{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

即使分左手但我仍然好掛住佢

註冊日期: 2016-3-9

大家好 呢個係我第1個post
係咁既 唔知大家有冇咁既經歷

我同我男朋友一齊左一年 上年八月既時候我地岩岩好一年 我同佢去完日本旅行
九月開始 佢就上u 我就讀hd
佢又上莊又住hall又要返pt 好忙好忙
好多人都同我講叫我小心啲
我都好擔心 周不時都忍唔住嘈交
慢慢開始嘈得多 佢都唔氹我
仲開始已讀不回 甚至我嬲都唔理
我就會以為自己脾氣唔好 我改變
氹返佢 佢都會受既
但就好似因為咁變得仲衰
十月嘈過一次大交 嘈埋分手
大家都del左 ws 情侶icon
但好返 我就轉返 佢就一直唔肯轉返
佢成日話自己好忙要midterm 要搞莊務
連十月我既生日 佢都無點同我慶祝
直到十一月佢話唔見
話因為十二月要考試
我每日就同佢打氣 但佢開始冷淡對我
我問佢係咪唔愛佢又話唔係
每日見佢4/5點先訓 以為佢好忙溫書
偷偷地去見佢搵佢 就比佢鬧
張草草埋埋既錢 就買野比佢想氹佢開心
係既 佢收到好似好開心咁話我哂錢 錫我額頭一下 攬住我好實 我以為係好既開始 原來先係惡夢開始
直到12月 佢終於考完試
我又偷偷地去佢屋企搵佢
佢知道左既時候 不斷鬧我 不斷鬧
我仲以為自己真係阻到佢內疚
係佢出左廳食野既時候
我禁佢手機一下望 發現合照wallpaper無左
我就好不安 嘗試入去密碼 點知無改
入到 我就睇ws 就發現佢同4/5個女仔講 曖昧野
我成個人 失控 好似癲左咁 我cap哂圖 sd落自己手機 ws哂啲女仔 表明自己身分 就同佢對質⋯⋯⋯

待續

我想知道有幾多人好似我咁 明白我
+ Favorite

註冊日期: 2015-1-27

我明白你...

註冊日期: 2015-11-22

下次要帶眼識人喇

註冊日期: 2015-1-27

咁會搞無分彎轉,不過不忠寧願吾好要

註冊日期: 2016-2-24

其實你由搵果d 女仔開始 你就預左番唔到轉頭

註冊日期: 2015-12-31

留名

對質左之後 佢都無打算氹返我 但我真係接受唔到 我好嬲失哂控 要搬去佢到住 唔返屋企 唔出街唔返學唔返工 佢唔係我身邊一陣我就好驚好唔安心 就會打電話鬧佢要佢快啲返黎 佢就哂我 無趕我走亦無想我走 話我中意點就點 每日一諗起佢同啲女仔對話我就會發癲 鬧佢鬧到半夜三間3/4點 鬧到喊哂口 喊到攰就訓 訓醒又鬧 不過每一晚佢都會攬住我訓 但除左咁 其他野都唔會做 佢同我講佢對我係淡左 但唔係唔愛我 佢話我地之間無信任 一齊返唔到 ⋯ 咁樣拖拖下 拖到聖誕節佢陪我去海洋公園玩 個日我不斷諗 最後就決定放棄講左分手。

依家事隔兩個月
其實我每日都好掛佢
我開左個private ig ac打哂對佢既野
Ws佢同佢講中意就follow
唔中意就由佢 佢已讀後就follow左
久唔久會like啲相
Snapchat經常都post啲勁負面野 話自己咩都無哂 好辛苦做人 之類說話
我呢兩個月黎每日snapchat post好多野佢都會睇哂
我直覺佢仲愛我
諗返係分手既時候佢同我講 佢都唔知自己點解會做啲咁既事傷害我 再一齊返只係會怕再傷害我多次
我見到佢咁好心痛 我覺得兩個人都愛 但唔可以一齊

註冊日期: 2016-2-10

覺得佢都唔愛你,如果唔係之前點會咁對你....

這些男人,佢唔值得你再留戀

其實我知道 只係需要啲時間沖淡

註冊日期: 2016-3-1

叫佢收檔
佢上到u可能覺得發現新大陸好多女好新鮮
之後佢番轉頭揾你你都唔好理佢,唔好作賤自己
唔好覺得佢仲愛你,咁只係自欺欺人,愛一個人唔會係咁
你已經搞到自己好卑微,唔好再咁做

註冊日期: 2015-6-23

同我有D似 我男朋友嗰時話佢知佢係愛我 但好難投入段關係 講左好多好hurt嘅說話又係話冇信任嗰D 嗰時我同sis你一樣 之後我好決絕咁分手 不過佢好快就追返我話想再努力下 關係仲好過之前 一個人係真心愛你 點都唔會捨得放你走 佢既然放得你走 佢都唔係真係咁愛你 let it go啦~

註冊日期: 2015-6-26

愛你唔會比你離開,因為我之前同男同事曖昧比男友發現左,我內疚提出分手唔想傷佢心,之後佢冇放棄我,到而家已經一齊左好多個年頭,愛人先要愛自己呀sis
令自己開心先係對自己好,諗下咩原因分手,唔好再委屈自己啦

註冊日期: 2015-3-16

del

yusbin 發表於 2016-3-11 01:22
同我有D似 我男朋友嗰時話佢知佢係愛我 但好難投入段關係 講左好多好hurt嘅說話又係話冇信任嗰D 嗰時我同 ...

我真係好愛佢
佢同我講因為佢以前同初戀女朋友都類似咁
分左手再復合最後都分手
我同佢初初一齊佢初戀女朋友都有搵佢
(我係佢第5任女朋友)
同佢講 ''我要結婚''
我覺得個女仔係想睇佢會唔會想同佢返一齊
我問佢點解佢唔同返佢一齊
佢話佢已經搵到更好 ...

佢話覺得無可能可以再同我一齊返
因為佢怕再一次傷害我
但我成日見佢SNAPCHAT好唔開心
我前日忍唔住問佢
''你唔開心係咪唔關我事?''
佢答我: 唔係
跟住我又抱住想復合心態
不過佢都堅持 ''我試過所以明白,所以更加唔想再傷害你多次''
我就話只要你唔好後悔就得..

我好羨慕你 難得佢肯回頭。

littletwins_star 發表於 2016-3-11 01:46
愛你唔會比你離開,因為我之前同男同事曖昧比男友發現左,我內疚提出分手唔想傷佢心,之後佢冇放棄我,到而 ...

多謝你
我努力放低緊 POST出黎 想搵共嗚人

註冊日期: 2015-10-8

果D野~ 係搏下人同情架姐~
可以睇到既又唔係得你一個~
佢等緊下一個上釣咋~ 同果陣一樣~ 佢仍然係可以同時幾個的~

註冊日期: 2014-10-18

HsTING 發表於 2016-3-11 4:1
睇下樓主你原唔原諒到佢啦
我曾經經歷過,而我就選擇左原諒,初頭真係好辛苦,要慢慢拉番佢個心番黎,同時又唔可以發脾氣,怕適得其反推左佢去小三個到
足足用左大半年時間,先開始相信番佢,同慢慢放低,佢都好錫我,自動自覺報備,任check電話唔嬲
但心中都係有刺,睇親咩有關偷食情節既戲都會喊

Same here...我過左年幾都會有條刺。但佢對我真係好好。。。或者命運要我地2個都成長。。。一個要知道錯但唔好再錯,要改過。。。另一個學習寬恕。。。

sosadhorse 發表於 2016-3-11 14:36
果D野~ 係搏下人同情架姐~
可以睇到既又唔係得你一個~
佢等緊下一個上釣咋~ 同果陣一樣~ 佢仍然係可以同時 ...

一言驚醒夢中人
可能只係我對對號入座

註冊日期: 2015-6-23

heiiimannn 發表於 2016-3-11 02:24
睇下樓主你原唔原諒到佢啦
我曾經經歷過,而我就選擇左原諒,初頭真係好辛苦,要慢慢拉番佢個心番黎,同時又唔可以發脾氣,怕適得其反推左佢去小三個到
足足用左大半年時間,先開始相信番佢,同慢慢放低,佢都好錫我,自動自覺報備,任check電話唔嬲
但心中都係有刺,睇親咩有關偷食情節既戲都會喊

我覺得佢想吊住你癮 係就狠心D佢嘅嘢乜都唔好睇 我嗰時其實好struggle even宜家都係 我同佢最初嗌分手 係因為佢落club俾我fd見到仲要同第二個女仔咀 佢之後同我講話我講分手一D感覺都冇 我就覺得放棄算 到宜家一齊返 係就係對我好好多 但心入面始終有條刺

註冊日期: 2013-4-11

就算一齊返,段關係已經變左質