{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

...

註冊日期: 2016-3-24

...
+ Favorite

註冊日期: 2015-6-5

你都幾衰。。又係你唔比人Ot 依家又嫌人無前途。。你玩哂 所以做人幾時都係諗咗自己先好

註冊日期: 2016-1-1

低你無人要,唔俾人發展而家怪人無前途,自己慢慢搵男人啦

註冊日期: 2010-7-11

其實..如果佢本身唔要敢快要買樓同你一齊住...可能佢會儲到多d錢...
但你好似自私左d..你都識講職場係講際遇..你唔俾佢他朝有日佢遇到貴人? 又唔俾人ot, 係公司有咩表現俾人睇?

樓主你不如諗清楚自己中唔中意佢先....li個世界冇野寫包單..唔知你遲下會唔會遇到mr. right...但唔好晒左你同佢既時間...

註冊日期: 2012-5-17

如果你睇唔起佢,將來只會愈來愈睇佢唔起。。感情冇對錯,28歲都仲有機會。。你要唸喺係你可唔可以同佢永遠一齊。

註冊日期: 2012-9-19

DEL

註冊日期: 2015-10-8

屌~ 你真係好仆街~
不過你咁做都係正常既~
但係你自己諗清楚~ 佢事業冇起色係真係佢無能定係因為佢投放左太多時間係你度~
係你阻人發達定係真係佢冇能用俾唔到希望你~

註冊日期: 2015-6-12

下... 又係你自己講同居左結唔結婚都冇分別, 咁你又講咩依刻睇唔到將來??
結婚咋嘛! 簽張紙就結左啦!
你自己都識得講佢已經無錢淨, $10 都比左$9 你
仲同你供樓....
唔該你快D 放生個好男人, 還返哂D 錢比人
自己做老姑婆算

註冊日期: 2015-10-8

violetdeep 發表於 2016-3-24 17:37
下... 又係你自己講同居左結唔結婚都冇分別, 咁你又講咩依刻睇唔到將來??
結婚咋嘛! 簽張紙就結左啦!
你自 ...

呢D叫有10蚊俾9蚊~ 之後再要儲到3蚊~ 咁就係叻叻豬啦~

註冊日期: 2015-6-12

sosadhorse 發表於 2016-3-24 17:39
呢D叫有10蚊俾9蚊~ 之後再要儲到3蚊~ 咁就係叻叻豬啦~

儲到3蚊係咪最後都要奉獻出黎

註冊日期: 2015-12-3

既然都去到睇人唔起既地步,咁做咩仲要勉強自己再一齊呢,呢段關係可以令你變成高高在上既女皇,你可以要風得風,因為你搵錢既能力高過佢,你覺得佢無出色,佢就好似一個寄人籬下又卑微的男人,因為佢愛你錫你,佢唔會反抗你,會就晒你,然後你又會覺得佢無主見,更加無用,更加睇佢唔起,最後再飛多佢一次....

佢根本已經唔係你要搵既條件,你應該要搵返高過你人工起碼一半以上先符合到你既需求,唔好再俾假希望人啦,你亦都唔需要自責話當日唔俾佢OT所以有影響到佢前途,因為係你心目中,佢根本就無上進心,無才華,佢OT唔OT結果都一樣

做你男友真係好可憐,咁樣被自己心愛既人睇唔起同嫌棄,不如你同佢曬晒睇佢唔起D理由出黎,等佢可以如夢初醒,發奮圖強,咁你就功德無量啦

註冊日期: 2015-10-21

樓主!你會好快遇上mr. Right
你與ex既價值觀會愈來愈不同,長痛不如短痛

註冊日期: 2015-8-27

樓主,我明白你嘅諗法,人就係咁,有嘅時候你會想要更好的,但當無嘅時候又想騎牛穩馬,太貪心了。
就算比你搵到一個新嘅,有經濟能力嘅,咁又點? 你保証佢一定對你好? 世上並無完美的,不過如果你唔愛個ex 嘅就唔好諗返轉頭拖住人啦~
其實你嘅ex 唔係無儲錢,係儲晒喺你地層樓到啫。

註冊日期: 2016-3-22

搵一個真心愛你既人難過搵一個事業有成既人
比一個 10蚊會比9蚊你同1000蚊比100蚊你 你揀邊個?
問題系你願吾願意陪佢捱
吾好睇人地分手後好快搵到mr right 呢個系人地既事
你既事系 你分手後 你真系搵到mr right ? 如果你抱住呢個心態既話 好難
點解吾珍惜現在?
你依加吾恨嫁 但你又話睇吾到將來 錢夠洗咪得囉 大家開開心心 橫掂都冇打算生 你同佢計錢 你系咪真心愛佢架?
我明你月入多過佢 你會睇吾起佢 分手都情有可願
但吾好因為佢搵得少而分囉 人地吾系吾努力 真系少左個機會 點解你吾做佢背後支持佢既女人 話佢知佢吾系廢柴
你迷失 人地仲迷失過你 自己咩都比吾到你 你覺得佢好過咩?你覺得佢甘心自己冇用過女朋友咩? 其實佢真系好需要你支持同鼓勵
錢系哂你地層樓度囉 如果你吾系要人買樓 人地一早有錢娶你
如果你決定同返佢一齊 吾好再嫌佢搵得少 識人幫到佢既介紹比佢 支持佢 幫助佢
如果你真心覺得佢錢搵得少 吾得 甘你放生佢啦 比佢遇上更好既女仔 你吾好後悔 因為呢個世界好難再搵到第二個願意10蚊比9蚊你既男人

註冊日期: 2011-10-5

我讚成分手
因為我都係因為咁同我ex分手
工作搵錢雖然際遇係有關 但自己上唔上進 有冇爭取機會都係問題
最重要係當你已經覺得自己睇佢唔起 你都唔係好愛佢
早d分手對大家都有好處

註冊日期: 2015-8-4

你第時實後悔! 幾難先遇到對自己好,又一心一意為頭家嘅男人
Mr.right? 你都係想搵個有錢人姐?你有冇鍾嘉欣胡杏兒咁靚呀?冇咁大個頭,就唔好妄想lup個大頭盔啦

註冊日期: 2015-11-25

冇話邊個岩定錯
事實係你愛自己多過愛佢唔願意捱
分手是對的 放過自己放過佢

註冊日期: 2016-3-17

頂!28歲就話人地冇出色!請你搞清楚。成功的人大多是40以上。要不然你去找個40歲同你結囉!

註冊日期: 2016-3-23

你又話已經覺得結唔結婚都冇分別,但係又嫌人地搵唔到錢睇人地唔起,如果你係真心中意佢係絕對唔會有呢種心態。講到尾你都只係想搵個養得起你ge人姐,所以唔洗諗,緊係唔好返轉頭去害人地啦。

註冊日期: 2016-2-8

好好笑,搵自己同港姐比