{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

有冇sis男朋友唔識氹自己?

註冊日期: 2016-4-18

我同男朋友都一齊左四年幾
咁長時間我有咩唔開心或者佢激嬲我都好
佢都唔識氹人

咁我地都已經同居緊,好少會鬧交(十隻手指數得哂)
有時真係好想俾人氹下
我唔係貪D咩名牌呀貴野呀果D
好似上年聖誕節我有PREPARE禮物送俾佢
但係佢就連一張紙都冇準備
果次之後我就開始唔想再送野俾佢
唔通下下都要我講到出口佢先會做?
如果佢求其寫一張卡或者一張紙我都會好開心

過兩日就生日
佢都好似咩都冇準備
之前既生日都係食餐飯就算
所以都唔敢希望太大了
我怕失望仲大
+ Favorite

註冊日期: 2009之前

分手啦,已經唔係氹既問題,係佢連少少心意都冇,你都咪洗指意佢會改善,咁多年都慣左

yy. 發表於 2016-4-19 13:54
分手啦,已經唔係氹既問題,係佢連少少心意都冇,你都咪洗指意佢會改善,咁多年都慣左 ...

真係冇男朋友同佢一樣?
但佢其他野都好正常...只係佢唔識氹人
但佢特別日子會請我食飯囉...

註冊日期: 2015-10-8

你同佢講下你既要求~
有時你唔講~ 佢又唔會知你想要~
因為真係會有D人懶得就懶~
不過你講完之後佢唔做~ 或者發脾氣既~
你就要自己諗下如何了~
唔係話咁就要分開之類~
不過係要諗下你以後既日子都係咁~ 你接唔接受到姐~

同一個人一齊~ 前提就係要假設佢一世都唔會改任何野~
睇下自己接唔接受到~

sosadhorse 發表於 2016-4-19 14:51
你同佢講下你既要求~
有時你唔講~ 佢又唔會知你想要~
因為真係會有D人懶得就懶~

有講過呀
但送禮物呢D唔會講得太明顯
會話: 我有準備禮物送俾你喎~你有冇呀~

有時其他野講完佢係會做
但係真係做一陣就唔記得左囉...

不過我都睇化哂啦 都唔會希望佢送咩俾我
佢錫我就得了

可能佢之前都係拍過一次拖 時間唔長
我應該係佢第二任女朋友...
可能因為咁佢唔識點氹女仔掛

註冊日期: 2016-1-1

我的男人都唔會,我直頭同佢講要咩,已經當成佢缺點而且佢自己都講個唔識,睇你個人願意唔願意包容,但是呢個缺點唔代表佢唔愛你。

註冊日期: 2014-11-23

Exactly都係我既CASE
我之前大時大節都會送禮物俾我男友,
都係D比較實用性我又留意到佢會用既物品,
但送俾佢之後,佢又無用過,
佢亦唔會諗吓禮尚往來
唔係要求佢一定要送返禮物俾我,
但佢好似一D回應吓既正面反應都無,
我都懶得再送野俾佢
我當慳返一筆,有時自己SHOPPING氹吓自己好過

MissxChanel 發表於 2016-4-19 15:02
我的男人都唔會,我直頭同佢講要咩,已經當成佢缺點而且佢自己都講個唔識,睇你個人願意唔願意包容,但是呢 ...

我男朋友真係好愛我
其實佢都包容左我唔少既缺點
我之後會直接D同佢講下!

喵喵貓 發表於 2016-4-19 15:11
Exactly都係我既CASE
我之前大時大節都會送禮物俾我男友,
都係D比較實用性我又留意到佢會用既物品,

咁我KEEP住都會諗送咩俾佢
我之前話整個銀包俾佢佢就好開心好期待, (但我問佢:咁我生日你送咩俾我先?, 佢就會話到時你咪知囉)
其實自己D 錢多數都係同佢一齊食野
自己都好少買野, 佢都係
禮尚往來我冇要求架都,但紀念日果D點都有D表示掛T_T

yebotm 發表於 2016-4-19 15:22
咁我KEEP住都會諗送咩俾佢
我之前話整個銀包俾佢佢就好開心好期待, (但我問佢:咁我生日你送咩俾我先?, 佢 ...

哈哈我宜家進化 (定退化?XD) 到逢時過節都唔期望佢會有任何準備
連中秋新年呢D傳統大節都係我代佢買野俾我屋企人,
有時甚至連名義上佢送俾我屋企人既禮物都係我俾錢
所以我都可以話係徹底0期望

喵喵貓 發表於 2016-4-19 15:40
哈哈我宜家進化 (定退化?XD) 到逢時過節都唔期望佢會有任何準備
連中秋新年呢D傳統大節都係我代佢買野俾 ...

哇 SIS你都幾幫佢喎,幫佢送埋禮俾屋企人XDXD
我都同佢同居左好幾年了, 同佢屋企人相處都幾好... 送禮係頭一年既事黎
我而家都係唔太期望佢啦, 佢送自然之會送架啦
不過我敢話有邊個女仔唔鍾意男朋友俾驚喜? XD

註冊日期: 2016-1-31

我男朋友又係咁
情人節果d佢係冇送過任何野俾我 佢話情人節呢d商業節日冇咩意義 我聽完之後都好無奈 鬧佢真係好唔浪漫
我唔係話佢一定要送咩好物質嘅野 寫張卡俾我都好啊
可能佢就係d咁木獨嘅人
但我生日 聖誕果d會送野俾我

yebotm 發表於 2016-4-19 15:52
哇 SIS你都幾幫佢喎,幫佢送埋禮俾屋企人XDXD
我都同佢同居左好幾年了, 同佢屋企人相處都幾好... 送禮係 ...

1年先送一兩次,我屋企都係比較傳統,
少少禮數點都要做足少少既
不過睇吓情況啦,我都唔想次次都要我出手,
今年開始我諗住開聲提吓佢算啦,
佢無行動既,咪後果自負囉,
問心我已經仁至義盡

鍾意驚喜還鍾意驚喜,實際上有無係另一回事
最怕係驚多過喜
寧願咩都無好過收到D自己唔岩既禮物

ley 發表於 2016-4-19 16:01
我男朋友又係咁
情人節果d佢係冇送過任何野俾我 佢話情人節呢d商業節日冇咩意義 我聽完之後都好無奈 鬧佢真 ...

SIS呀 你都好D 生日同聖誕節都有
唔好話情人節TIM LA...
我想佢寫隻字都難呀 T_T我都好想知浪漫既感覺係點, 未試過...

yebotm 發表於 2016-4-19 16:16
SIS呀 你都好D 生日同聖誕節都有
唔好話情人節TIM LA...
我想佢寫隻字都難呀 T_T我都好想知浪漫既感覺係點 ...

X2

喵喵貓 發表於 2016-4-19 16:02
1年先送一兩次,我屋企都係比較傳統,
少少禮數點都要做足少少既
不過睇吓情況啦,我都唔想次次都要我出 ...

過年過節既禮都算啦,
有時佢媽媽生日或者母親節先係最煩
佢自己唔諗送咩, 下下都係我諗- -
前排佢爺爺嫲嫲生日, 佢媽媽同我講: (你地做咩唔買份禮物俾阿嫲呀? 佢同我投訴呀~)
我同男朋友每個月出糧都會俾錢佢爺爺嫲嫲, 前個幾年都冇呢D野發生, 係今年我男朋友開始返工就搞D咁既野- -

驚喜呢樣野都係唔好諗咁多啦
都係期望下佢有個份心意就好啦~

yebotm 發表於 2016-4-19 16:21
過年過節既禮都算啦,
有時佢媽媽生日或者母親節先係最煩
佢自己唔諗送咩, 下下都係我諗- -

咪就係囉,乜都唔自己用腦諗吓,
一D誠意都無

所以我宜家根本唔會期望佢會有D咩心意

註冊日期: 2015-4-23

我男朋友都係丫