{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

又是小三既問題,困擾一年,點算?

註冊日期: 2016-5-7

我40歲,離過婚有個14歲大仔,於大仔8個月前夫已離家,雖然他是警察但欠債又有小三,結果選擇離婚。約十年前工作關係認識現任老公,佢知我背景,認識幾個月就拍拖,6年前結婚,奶奶&姑奶都對我同大仔好好。5 年前生左細仔,老公辭左份速遞專心揍仔,直到細仔讀N班,老公又搵到份政府工,我以為自己好幸福,誰知响細仔K1下學期5月時,我知道左老公與同學仔媽咪發生左感情。原先响同學仔gp,變左佢哋私下whatsapp,老公會上淘寶買野比佢兩個女,個小三大女係我細仔同學,佢仲有個細女今年9月讀K1.
當我知道左後老公話要個家,但是比我知道佢地有聯絡,件事發展一年,個小三都知我知道哂,佢又响啲媽咪gp話自己老公唔理屋企,又賭馬又飲酒,自己要幫老公還債,因為用佢名借,全家係大伯比錢養⋯講到等啲女大左會離婚。响今年3月我知道佢地發生關係,我亦都問我老公點樣,如果佢地大家喜歡,咁我們離婚唔好拖。我問老公係咪愛呢個Mandy (小三),老公話唔係;我問佢係咪好愛你,佢會同老公離婚,我老公又話唔係!最後老公都是話要番個家,同女人分手。
雖然我依家無証據知道佢地有聯絡,但是我唔相信老公可以真心返屋企,之前咁多次佢哋都斷唔到,點解今次可以?
我都知我好蠢,唔應該相信呢個男人,但是我唔捨得佢,亦唔想啲仔單親。個小三亦都以為我怕左佢,唔出聲唔反擊,其實我已經同學校講左呢件事,因為我唔想有啲活動會大家踫面。
個小三一家四口同奶奶一齊住,平日要返工,奶奶揍女,放工就話自己睇番。話自己要代夫還錢,但是個女生日搞左個5000幾蚊既生日會慶祝4歲生日,自己又揍iPhone 6 ,又話自己都要放輕鬆下會出夜街,兩女之母那有咁多時間呀⋯⋯我個家散左佢有咩好處?
我怕佢搵我老公做水泡,以為佢做公務員有私家車就有錢,其實我老公返出黎做番三年野無咩錢,佢搵錯人啦!

+ Favorite

註冊日期: 2015-6-27

我會搵果個女人既老公同果個老公講呢單野,再back up哂所有証據send哂比學校所有老師同家長會所有人..
佢咁叻做得出咁既野就要承受結果
再者會同老公離婚

如果唔想離婚你一世只可忍氣吞聲,包括佢遲下會有第二個小三etc

你好勇敢呀⋯⋯我只同左學校班主任&校長,另外有兩個同學仔媽咪知道

註冊日期: 2015-6-27

我指如果我係你既話。。我會咁做。。
如果只係少部份人知既話,佢唔會自動退學,一日唔自動退學,佢都一定會有藉口搵到你老公,到時點斬都唔會斬到

註冊日期: 2015-8-22

老師真係難做,要處理埋家長的感情事!

小三個細女今年讀埋K1,佢一定唔會轉校,因為學校响正佢住邨。我都有諗過轉校,但是搵唔到可以有延長服務既,有的又無得插班

所以我呢間啲老師都好好

註冊日期: 2016-4-6

can't believe it

其實點先知老公仲愛唔愛我?佢話要個家,但是我哋成年無親熱啦!唔通佢出面搵小三搞掂左?

註冊日期: 2016-1-17

警察果然信唔過,我媽咪幾個朋友都嫁左比警察,全部因為有小三離曬婚

註冊日期: 2015-4-17

點解冇親熱先?

註冊日期: 2016-2-19

呢d男人唔值得再挽留!! 同個仔一齊走,生活都可以好精彩!好過對住呢個衰老公衰老豆!!! 加油

註冊日期: 2015-8-11

錯唔緊要,至緊要識番轉頭,我講緊你唔係講緊你老公,我都單親帶兩個小朋友,不知過得幾開心。

註冊日期: 2016-5-11

佢緊係搵小三攪掂咗啦~仲洗問?
兩公婆點會成年冇行埋,
您哋仔先得果5 歲

講真,老公係愛妳愛頭家,
點解要做出呢d 事?
做果陣事有冇諗起過妳??
佢緊係話要頭家,
但在妳背後就會又攬住果個女人,又會做愛,
唔好怪我講嘢咁白,
個個男人都想「齊人之福」,
難得妳冇火仲要同情妳老公俾人坤

我意思難得妳仲等佢決擇,
佢緊係想繼續咁落去啦~
妳已經係兩個仔嘅阿媽,
醒下啦~
唔好嘥時間喺佢身上,
佢唔珍惜妳,
點解妳要唔捨得佢?
單親咪單親囉,
咩年代呀????
普通過唔普通,
女人要自強!!!
唔好俾男人睇死!!!!!
妳老公就係睇死妳要佢、等佢
我話妳知,
妳唔決絕,妳老公只會繼續拖字訣!!!
妳繼續忍妳老公嘅話,
我話妳知,
咁嘅關係仲衰過單親!!
咁嘅關係對妳兩個仔都唔會好!!!!

註冊日期: 2016-5-9

40歲人,襯後生,快啲改嫁啦

註冊日期: 2016-3-3

NancyWong 發表於 2016-5-8 15:29
我會搵果個女人既老公同果個老公講呢單野,再back up哂所有証據send哂比學校所有老師同家長會所有人..
佢咁 ...

佢咁叻做得出咁既野就要承受結果

好贊成咁做
呢對狗男女咁唔要面就幫佢地傳開去!

註冊日期: 2009之前

讚成儲起所有證據 再搵埋律師攪離婚 商討點樣得到最大嘅福利。
另外都會比哂學校grouo d知哩個小三有幾賤

註冊日期: 2015-10-5

成年冇行埋,你老公連例行工事都慳番,你話佢有幾愛你,唔通有老婆會自己撹掂,証據一定要收集,暗地裡揚個小三比其他同學家長知,竟然你都忍到咁耐,咪兩手準備,如果佢要離婚,要為兒子爭取福利,自己亦要愛自己,好好keep下,奶奶家人都要知老公有小三,自己去增值下自己學呢樣果樣,扮下靚,等老公在意下你,出多d街,無需要同個小三爭風吃醋,越迫佢小三越有利,坦白講對方都有家室,又做得d咩,偷係男人都喜歡,到揚曬,又耐左咪又係唔係d咩一回事,最重要你唔好放棄自己,就算沒他還有下個他