{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我懷疑我未婚夫前世欠左我

註冊日期: 2016-5-9

我由細到大,從來沒有遇過一個對我這麼窩心體貼的人,直到三年前他的出現,改變了我的人生,令我成為了一個公主。

一切都是他主動這樣對我,我從無要求過他什麼,有佢出街拖住我,我已經好幸福。

就在昨夜大概凌晨一時的時候,我房間出現了一隻蟑螂,我超驚,拎起殺蟲水不斷噴,成個地下濕哂。我即刻打俾我未婚夫,佢住筲箕灣,我住西環,佢知我有危險,佢即刻著住條孖煙通,衝落去坐的士趕過來,個時佢係屋企訓緊覺準備第二朝返工的。佢來到幫我清理房間,執到乾乾淨淨,幫我拎哂啲重要物品出廳,搞左一個鐘,我見佢真的好用心,好錫我!個時我真的冧爆,佢走的時候我忍不住上前攬住佢,我同佢講,好在有您,然後我錫了他一啖。

琴日母親節,佢同佢家人慶祝後,便買蛋糕上來我家,我媽咪好開心,我媽咪都知道我揾到一個當我係公主的男人。

我同佢一齊既哩三年,我地一星期見5 6次左右,無一次佢係無送我返屋企,無論幾點都好,even出街都會來我家接我。我本身返機場,佢一星期總有5天以上接我收工,然後帶我去食飯,再送我回家。

佢本身自己都要返工,佢起身,出門口,到達公司,lunchtime,收工既時候,都會whatsapp我向我報到,俾安全感我。我打俾佢/whatsapp佢,佢一定5秒內回覆。

早排我想轉工,佢幫我打點哂一切,幫我send cv,cover letter,幫我話事寄去邊間公司。當有interview既時候,佢會幫我print哂所有面試的資料,包括draw地圖教我點樣去。好多時,佢擔心我唔識去,佢就請假帶我去。而家最終揾到一份我好滿意的工作,我同佢都好開心!

拍拖期間,點都會吵架 (日常生活小事),有時我地會吵架吵到回家,因為我個時好嬲,我衝左返屋企唔show佢,block佢電話。佢居然企係我屋企門口一整夜,從夜晚凌晨一時,直到第二朝7點我返工又見到佢,連樓下個管理員都話俾我聽!我問佢點解唔返屋企,佢答我,因為佢怕以後揾我唔到,因為我block左佢 . 同埋佢想tum返我。

我有時返night shift,佢因為係中環返工,時不時lunch time會買早餐去我屋企俾我食,然後佢又急急腳咁返工。

我俾哂我email密碼佢,佢每一日都幫我clear哂所有junkmail,幫我將啲email分哂類,而家好似成為佢習慣咁。

佢每個月都會幫我記低我幾時來m幾時完m, 佢每個月差不多時候就會叫我帶M巾返工。佢每個月又話提我交電話費,永遠都好準時,好sweet!

除左以上行為,佢好鐘意買野送俾我,送花閒閒地百幾支以上,佢特別鐘意送名牌產品俾我,電子產品,手袋,pumps,首飾,銀包,啲野多到乜叉都有!

我地一年大概去4次旅行,每次去8日左右,次次我都係俾1/9既洗費左右,其他佢搞掂。去親外國玩,佢一定自駕,行程佢幫我plan好哂,我一啲煩惱都無。

上年佢同我求左婚,我應承左佢,我地上年11月去左首爾prewed左,來緊11月去布拉格簽紙結婚,成個婚禮,我估佢應該大概用左三十幾萬。

我未婚夫今年24歲,我問佢會唔會覺得太早結婚,佢答我,「我想朝朝煮早餐俾您食,以後都唔想再送您返您屋企,而係返我地既屋企」。
+ Favorite

註冊日期: 2016-5-5

依家仲有無啲咁好啲男人

註冊日期: 2015-10-8

....我懷疑呢篇野係真定假.... 數字上唔make sense....
btw... 祝你一路都幸福快樂....

sosadhorse 發表於 2016-5-9 17:34
....我懷疑呢篇野係真定假.... 數字上唔make sense....
btw... 祝你一路都幸福快樂.... ...

我都諗緊 又見無人留comment

Miko55 發表於 2016-5-9 17:36
我都諗緊 又見無人留comment

係唔係韓劇睇太多....

各位姊妹,真人真事

walkersfamily 發表於 2016-5-9 17:41
各位姊妹,真人真事

你男朋友好有錢的?

註冊日期: 2016-3-2

睇完
一係作野, 唔係的話呢個係100000分好男人
而你 應該係被寵慣成一個港女
因為係既任何女人都覺得佢做既野好sweet
但同樣一路睇我淨係覺得個男人真係好辛苦
........=_=.......

不過大前提係唔知佢做甘多野你有無都拒絕下過唔想佢甘辛苦

-  凌晨急call明知夜同對方住甘遠原來只為一隻"蟑螂"
"一星期見5 6次左右,無一次佢係無送我返屋企"
-  (住甘遠真係好辛苦@[email protected] 開頭打蟑螂都睇到佢係無車的)

見習律師一名

註冊日期: 2016-4-8

可信程度太低..........

佢話想等tesla出model Y先買

我真的無老作,我係有感而發打出來,我無咁無聊係到作故事 --

註冊日期: 2016-4-25

恭喜樓主搵到個好歸宿,如果佢係咁好,你就要對返人好的啦,咁佢先會繼續有動力對你好。

sweet係sweet既~ 不過我覺得係一個冇自我既人囉~
或者佢既世界就等於你~ 咁係唔錯既~ 最緊要你地兩個都覺得ok啦~

不過你要留意下佢有冇碌爆卡~

sosadhorse 發表於 2016-5-9 17:48
sweet係sweet既~ 不過我覺得係一個冇自我既人囉~
或者佢既世界就等於你~ 咁係唔錯既~ 最緊要你地兩個都覺得 ...

最後導出了重點 哈哈

註冊日期: 2015-6-4

我當係真啦, 咁想問樓主自己又為男友做過D咩呢?

你男友似係你阿媽多D喎, 工又幫你搵, interview location都幫你Print埋, 又陪你見, email又幫你check, 衣來張手, 飯來張口咁滯, 極似港孩冇自理能力喎~母親節有冇送紮花俾你男友呀?

希望佢有體力魄力照顧到你一世啦~

佢用佢爸爸張附屬咭,佢爸爸limit佢每月最多碌3萬

我都相信樓主無咁無聊打一大篇野作故仔嘅 不過樓主如果你真係想知佢前世有無欠過你 你可以去廟街玩下塔羅牌 佢會睇你地嘅時晨八字 有無過宿世姻緣之類(當然你可以聽下就算,又唔係好貴,當玩下) 我自己同朋友去都覺得幾準的

我係有自理能力,我有叫佢唔好對我咁好

最正係一年有廿幾日假去旅行~