{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

遠距離Tinder戀愛

註冊日期: 2015-7-14

個故仔都幾長,希望大家有心機。。。

我3月既時候去左澳洲,上Tinder度識左個男仔。佢係鬼仔來既。
本來以爲大家時間就唔到,但我走之前一晚最終有約左到飲咖啡。
佢係一個都幾charm既人,個樣好ok,性格好開朗,係容易溝通個type。
因爲我地好夜先見面,所以傾左個零鐘間cafe就要休息啦。
我話我可以車佢返屋企,因爲順路,但佢話佢去朋友度,所以我地就甘分開左。

分開左之後佢message我話好開心見到我,又同我講話佢唔識同女仔講野,怕我會覺得佢悶。
我話我同佢傾得好開心,叫佢唔駛 擔心。之後佢問我聼日得唔得閑,可唔可以再見我。
我話可以,但佢要陪我去動物園,佢話ok。
第2日,我地一起去動物園,好開心,我感覺有D似中學生既拍拖感覺。
之後我地坐巴士,佢主動拖我手。。。 我地之後去左公園,大家講講下野既是后四目交投,之後就甘kiss左啦。。。 因爲當晚我要返返香港,所以我大概7點就走,佢叫我要保持聯絡。後尾,我架飛機delay左,甘佢就話如果我唔介意,佢可以過來搵我,因爲佢真係好想見我。所以最後佢夜晚來左搵我,我地去左梯星星,哈哈。

之後我返到香港,佢有不斷聯絡我。我地傾左兩星期之後,我問佢點解會繼續同我聯絡,佢話因爲佢好中意我,所以想梯下有無可能可以發展落去。之後我地就決定一齊啦。

小小background,佢6月尾會來香港,係o係識我之前已經訂左。同埋佢每個禮拜六日都經常唔會搵到人,因爲去左滑浪。之後星期一會自動出現番。我有懷疑過佢,但佢再三話佢無第二個,而且平日佢係完全正常,所以我相信佢。(由我地第一次o係Tinder講野開始,佢已經不斷講關於滑浪既野,佢甚至可以因爲滑浪而唔返工,佢更話如果要死,一定要死係海裏面)。

Anyways, 我地一起左大概一個星期之後,有一晚講電話,佢講講下話有野同我講。。。佢話佢以前搵到好多錢,因爲係drug dealer。佢話一開始已經想同我講,但怕我會離開佢。。。 我話如果係以前,甘無問題啦。。。佢話其實佢有好多野想同我講,但都係見面講會好D。講講下電話,佢話佢有D野一定要即刻同我講。。。我開始有D驚。。。佢話佢曾經左過監,我問佢係咪因爲販毒,我話如果係,都過坐去啦。。。佢話呢個係其中一條。。。但最終被判入獄係因爲故意傷人同意圖謀殺。。。我嚇到講唔到野。。。 佢話已經係11年前既事,佢已經改過。。。我話ok。。。後尾佢話其實佢身邊好多朋友都知道呢件事,但有件事佢只同我講。。。佢話佢欺騙過我一次,就係其實佢唔係獨生子,佢以前仲有一個妹妹,但佢坐監既時候自殺死左。我果一刻覺得佢真係好信我,我係一個特別既人。。。我有上網google過,佢講坐監既野係真既。後來佢在話幾年之後,佢 daddy係佢生日果日走埋,依家只得返mommy,所以佢一定唔會做一D另佢擔心既事情。佢話,由果時開始,佢覺得做咩都一定要自己開心,甘佢mommy先唔會擔心佢 。

自從呢件事之後,我變得好中意佢,但每個星期六日佢失蹤既時候我就會好擔心。。。我擔心佢會唔會比個浪沖走左,或者比鯊魚食左,又或者有人尋仇等等。我地一起左一個月,我基本上每個星期都會發一次癲,問佢係咪唔挂住我,或者唔再中意我。佢每一次都話我傻,話我想太多。到左上星期一我有發癲,佢今次無再理我。。。我之後話,如果你唔再中意我,可以直接講。。。佢read左個message,但無復我。我過左兩日再message佢,問佢呢兩日過得好唔好,佢又無復我。。。第二朝我再send一個message比佢,話我好confused,唔知道發生咩事,但我話我相信我地無野係唔可以講既。。。佢繼續唔復我。。。

我等左6日,今日再send message 比佢,話我想起我地一D 好開心既記憶,一想起就笑。。。佢繼續唔復我。。。 我真係已經唔知可以點算好。。。我試過被人飛,又試過飛人。。。但原來被人無視先係最傷。。。

我明白最終我地可能唔夾,到我真係好想佢來香港時可以見面,大家可以面對面去講清楚。。。 我呢兩個星期基本上每一日都喊,做咩都會想起佢。。。到底我仲可以點?
+ Favorite

註冊日期: 2015-5-31

佢叫咩名?

D開頭,泰國mix澳洲混血。。。你認識?

註冊日期: 2009-8-27

喺西澳?

唔係呀。。。

註冊日期: 2016-2-18

當發左場夢啦

無實際完結真係好難放低。。。I'm so stupid

註冊日期: 2016-4-17

都係一般貪新忘舊的故事啦.....

註冊日期: 2015-8-22

滑浪會不停滑兩日唔覆?你自己諗下有無可能?
恭喜你被佢飛!

註冊日期: 2016-4-24

有泰國基因姐係花心

sonycatcat 發表於 2016-5-25 10:13
笨兔頭 發表於 2016-5-25 08:41
唔係呀。。。
無實際完結真係好難放低。。。I'm so stupid

我都要學吓

citysuper 發表於 2016-5-25 10:38
都係一般貪新忘舊的故事啦.....

因為佢講嘅嘢真係令到我好信佢。。

iamdavid 發表於 2016-5-25 10:43
滑浪會不停滑兩日唔覆?你自己諗下有無可能?
恭喜你被佢飛!

唔。。。其實又唔駛恭喜我嘅。。。
我蠢太容易相信人,同埋以為外國人同Asians唔同姐。。。做咩咁幸災樂禍喎。。

註冊日期: 2015-11-26

俾人玩弄個靈魂仲慘過俾人玩弄個肉體

註冊日期: 2016-1-6

基本上分隔爾地兼認識唔係好耐都要再了解下先,你咁快上心做咩?仲要chur到佢咁盡,係咁問掛唔掛住........下次了解深啲先啦

iamdavid 發表於 2016-5-25 22:44
有泰國基因姐係花心

我都唔知到佢真係花心,定真係有事。。。
背景太複雜。

港式啤梨 發表於 2016-5-26 12:21
俾人玩弄個靈魂仲慘過俾人玩弄個肉體

係,真係。。。
未試過真係唔會明。。。

whitu 發表於 2016-5-26 12:23
基本上分隔爾地兼認識唔係好耐都要再了解下先,你咁快上心做咩?仲要chur到佢咁盡,係咁問掛唔掛住........ ...

太容易投入感情。。。

講真,一開始只係抱住平常心,係到後來佢講左佢背景比我知之後,我就投放左好多感情落去。。。我好Chur因爲我好擔心佢會唔會有事。。。我真係無擔心過佢會有第2個,我只擔心佢會唔會比人尋仇等等。我問佢掛唔掛住我,因爲我希望佢會記得有人擔心佢, 唔會去做蠢事。。。

佢有次話我知佢朋友個電話被人偷左,佢地搵到果個人,打算直接去個人屋企。。。我嚇到傻左,不斷叫佢唔好去。

我以前同佢講過,我地好唔真實,好似一場夢。佢話唔係夢,係真既。
有次我發夢佢唔要我,佢話一定無可能,一世都唔會發生。。。
我真係太容易相信人。。。

註冊日期: 2015-11-26

kaka_katie 發表於 2016-5-26 12:26
係,真係。。。
未試過真係唔會明。。。

btw…妳又真係太認真…
take it easy啦~其實冇咩大不了…
向好果方面諗…佢未玩弄到妳肉體…未欺騙到妳金錢…
止蝕離場啦~