{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男朋友決絕分手....

註冊日期: 2016-3-10

我地一齊左5年半了, 佢之前好決絕想分手, 但我仍然好愛佢, 唔知應該點樣做好.

我之前一直都好管住佢, 成日限制佢出街, 唔比佢同異性單獨聯絡出街, 就好似控制狂咁 (我知道好錯, 都知會有人話). 佢話佢頂左咁多年, 好辛苦, 好想自己一個人, 做自己想做既野. 同埋佢話, 覺得感情變淡左了, 已經無以前咁愛了. 其實我之前都FEEL到佢出街都唔係太想拖我攬我. 有時吵左架, 冷靜幾日, 佢會掛住我, 但係覺得自由更多,更開心.

佢講完之後, 我好努力去了解, 上網搵, 同朋友傾, 反省咗好耐, 我已經好明白每人都應該有自己空間,要有自己朋友, 愛佢就應該比佢做自己想做既野, 而唔係管束佢, 佢需要既係女朋友, 而唔係呀媽, 我知應該要改, 係為自己將來而改. 我好冷靜同佢傾...但係佢點都係想分手, 佢話之前吵架過好多次, 已經唔識點去信我會做好了. 我知佢呢排工作上有轉變, 好煩惱緊,唔知係咪因為咁而好決絕, 好想靜一靜自己一個. 我知感情耐左, 大家平日都係睇戲食飯,無乜特別, 我都知感情方面我要再努力先可以增加返. 有同佢傾過,,,都唔知係感情淡左, 定係入到穩定期就係咁, 因為我地2個都未試過拍咁耐拖, 所以都唔係好識分.

同埋可能因為我好愛佢, 好多野都以佢為中心...令佢壓力好大. 因為我想佢煩少D野, 所以好多野都會幫佢搵幫佢買, 會唔會太似佢呀媽?

以前鬧交,我等佢幾個鐘, 同佢解釋, 佢都會原諒我, 但係今次佢好冷靜無吵架, 但係好決絕, 無論我點樣講點樣傾話點樣改, 佢都唔想, 心軟都無, 我以為一齊咁耐點都會仲有感情的, 但佢好似連見都唔想再見到我咁. 其實之前去旅行我都FEEL到佢仲關心我的, 我知道自己真係好有問題, 好唔成熟, 而家連我想改既機會都無...如果我真係好想挽留佢, 我可以點做啊? T__T

+ Favorite

註冊日期: 2016-7-4

sis 我都啱啱失戀,可以PM我傾下計

註冊日期: 2016-8-29

我之前情況都同你有d似 但我果時冇你拍左咁耐
我男友都話堅決要分手 但佢又冇決絕到唔再見我 我地都有keep 住出街 見面 而我就盡力show俾佢睇我改到 最後我地一齊返 但中間經歷左兩年我單方面付出既時間 都好難受
加油啦sis

Melodyyy0.0 發表於 2016-8-29 15:18
我男友都話堅決要分手 但佢又冇決絕到唔再見我 我地都有keep ...

你地keep 住出街 見面, 係以男女朋友定係朋友關係啊?

註冊日期: 2015-4-9

你改,一件事
人地俾唔俾機會你,又係另一件事

兩個獨立事件黎架~~

註冊日期: 2015-7-11

我男友之前都係咁 分開左一段日子更珍惜對方
但男人唔可能完全唔管
以前我都有管
仲要同居 間唔中睇下佢電話
都可以出現第三者
當然依家斬哂攬
以家我地之間亦唔存在私隱

我地係朋友咁身分 佢唔認我係女朋友 只係我單方面約佢出黎 見面完又唔會聯絡 所以果時我都好辛苦 好想放棄 但我又好愛佢
但前提我覺得要個男仔都仲有d中意你 我估你應該feel到既

Melodyyy0.0 發表於 2016-8-29 16:16
我地係朋友咁身分 佢唔認我係女朋友 只係我單方面約佢出黎 見面完又唔會聯絡 所以果時我都好辛苦 好想放棄  ...

2年都耐啊,你既付出都無白費。祝你幸福啊

註冊日期: 2014-10-12

我覺得最大原因係可能唔再愛你,你講果d管,我比你更嚴重,但前題係要佢仍很愛你,同佢自願接受

Melodyyy0.0 發表於 2016-8-29 03:17
我男友都話堅決要分手 但佢又冇決絕到唔再見我 我地都有keep 住出街 見面 而我就盡力show俾佢睇我改到 最後我地一齊返 但中間經歷左兩年我單方面付出既時間 都好難受
加油啦sis

2年單方面的付出,你好有恆心sis!
宜加你地既感情係咪比你地未分手之前更好呀?

M!M!BbChn\"\" 發表於 2016-8-29 03:42
你改,一件事
人地俾唔俾機會你,又係另一件事

兩個獨立事件黎架~~

請問分手後復合點樣先可以令男友更珍惜關係,你會點做呀?
PS男友之前堅決分手,但宜加復合返

Melodyyy0.0 發表於 2016-8-29 04:17
我男友之前都係咁 分開左一段日子更珍惜對方
但男人唔可能完全唔管
以前我都有管
仲要同居 間唔中睇下佢電話
都可以出現第三者
當然依家斬哂攬
以家我地之間亦唔存在私隱

就係咁樣,佢唔認你係女朋友,你單方面付出2年嗎?

註冊日期: 2016-1-17

咁耐以來你都以「老母」既姿態去做佢女朋友,我諗佢真係受夠,所以先咁決絕

mandych999 發表於 2016-8-29 20:33
請問分手後復合點樣先可以令男友更珍惜關係,你會點做呀?
PS男友之前堅決分手,但宜加復合返 ...

SIS...想問之前堅決分手, 過左幾耐同點樣復合啊?

木野真琴 發表於 2016-8-29 20:43
咁耐以來你都以「老母」既姿態去做佢女朋友,我諗佢真係受夠,所以先咁決絕 ...

我而家都知道啊, 但係想知仲可以點樣做啊T_T

sweetie girl 發表於 2016-8-29 20:23
我覺得最大原因係可能唔再愛你,你講果d管,我比你更嚴重,但前題係要佢仍很愛你,同佢自願接受 ...

我覺得佢又未到唔愛,,,只係淡左好多, 想知仲可以點做T_T

註冊日期: 2016-6-5

其實我都試過管得男朋友太犀利,無耐佢都好反感,甚至嗌交要分手.....
但我都有講番,其實我管你都係因為我愛你,對住你做唔到自己要求就好炆好想發洩,佢話咁樣好辛苦,拍拖拍得唔開心,好有壓力!
而最後我都有say sorry,仲決心改過,佢都選擇原諒我我。
其實我講咁多,只係想表達出如果佢愛你,佢會比機會你,因為佢自己都唔會捨得你,但前提你要誠心改過。重要既係,男人係受軟不受硬,哄多d佢,唔好下下覺得佢聽自己話係必然,多點欣賞佢所做的,為你所做的。
試下哄下佢啦,如果仲愛大家,應該唔會就咁完。

註冊日期: 2009-8-27

首先 你如果繼續chur住佢只會適得其反
你咁樣做同迫佢冇分別
你改 你唔係做比佢睇
係做比自己睇
你可以諗方法漏啲風聲比佢知你嘅改變
但唔好太刻意 太刻意佢只會覺得你特登做出黎
所以 依家呢個moment 好好諗下要點改 點做好自己先
男人 耐左就會開始懷念你
前提係要冇第三者 就算有 都要第三者比你更差你先有機會

註冊日期: 2016-7-9

sis 比佢走!
愛你的會回來!

註冊日期: 2016-7-9

如果你覺得佢仲有少少愛你既,更加要比佢走,仲有小小愛,佢都可能仲會番轉頭,但如果你而家仲勁chur 佢,到大家搞到連fd都做唔到,咁你就一定無!信我!