{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

同佢分手係最岩既決定?

註冊日期: 2016-12-19

我覺得同佢分手係我一生人最岩既決定
只恨太遲
仲記得係未同佢一齊之前覺得佢個人好大方好無所謂 即係如果我地出街既話 大家都係傾下想睇咩戲 去邊 食咩 其實咁樣都好正常啫係咪? 之後好快我地就一齊左 其實連自己都唔知幾時一齊左?好自然一齊左個種 又唔係 因為一開始佢係唔想肯定我 唔想比人知 但叫有個叫女朋友既人陪佢囉 係有一日佢話 喂 其實你知唔知你係我女朋友黎?Er...好啦可能真係我自己問題 感受唔到。
之後一齊出街都係佢比錢 因為佢覺得自己搵得多 覺得我係無乜錢 同埋佢會覺得係人面前要女人比錢係好無面 即係大男人啦。
一齊左之後 其實佢開始變左 鐘意搵你就搵你 唔鐘意就半日先覆你一次
會話想要自由空間 放工會想返屋企 飯都唔想同你食一餐 覺得好攰 但其實佢份工係無乜野做 一個月有十日假 假期叫佢出黎好似叫佢去死咁樣
日子愈長 覺得佢講野好難聽 出去睇戲 永遠只會睇佢想睇既電影 你話想睇呢套?唔睇 無興趣 叫你自己既朋友同你去睇啦
食野 只會去食佢想食既野 然後又叫你去搵朋友陪你食想食既野 其實男朋友同朋有有咩分別? 然後比錢個陣 又會比說話我聽
唉今日 出一出街又洗左幾百蚊喇
我話 比返自己個份佢 又話唔洗 唔要 話我搵咁少錢 但轉個頭又要講呢堆說話
又話 出一出街真係好攰 又要洗錢 好唔抵 。
平時佢有時放工會同幾個同事去食飯 食完飯又會同我講 放工真係想返屋企抖下囉 又要應酬d朋友 其實都唔想去架 唉 。我個陣心諗 點解呢個人會咁樣?我從來唔會對自己既朋友用 應酬 呢兩個字 你可以選擇唔去 但唔可以去左之後咁樣講。我就諗 唔知佢平時同我出街係咪又係呢個諗法?慢慢開始我地都好少出街 一個月出一次 都係佢比錢既 其實都係睇場電影 吃兩餐飯 各自回家。
由於佢成日唔陪我 所以好多時候我都會同其他朋友出去食下飯 佢就話 覺得我個人好假 好鐘意show off自己 佢話自己係得幾個朋友架咋 唔會好似我咁樣。其實多朋友唔代表乜野 同埋點解可以咁樣講野?
但其實佢把口咁樣講 但佢自己話唔鐘意既朋友 係人地面前又扮到好鐘意 仲介紹自己個好朋友比呢個佢咁唔鐘意既人 假既係邊個?好奇怪 ⋯⋯
慢慢 我地就開始好少好少聯絡
少到係一日兩三個what's app
然後好快我地就分手 但我少少唔開心都無 直情覺得自己解脫左
但無幾奈⋯⋯ 待續先
+ Favorite

註冊日期: 2015-12-12

有啲似我 ex,錢洗得大方,但咩都唔會就我,食野睇戲都係按佢心意,有時自己明明話唔想睇果套佢都堅持睇果套,我想睇果啲佢就話冇興趣唔睇。呢種男人愛佢自己仲多過愛妳,小事上都咁唔就妳,大事上仲駛諗咩。又唔係緊張自己。早走早著啦。

註冊日期: 2016-10-5

早走早著啦!!x2

註冊日期: 2009之前

女人係要黎鍚的,搵個真心愛你既男人吧

分左手之後佢不停甘鬧我幾差幾自私
然後過幾日又話想同返我一齊
最後我唔肯唔願意 受夠
佢要我比返哂以前既洗費比佢 係咁迫我 用屋企黎要脅我 威迫我

heatbroken 發表於 2016-12-19 10:54
有啲似我 ex,錢洗得大方,但咩都唔會就我,食野睇戲都係按佢心意,有時自己明明話唔想睇果套佢都堅持睇果套,我想睇果啲佢就話冇興趣唔睇。呢種男人愛佢自己仲多過愛妳,小事上都咁唔就妳,大事上仲駛諗咩。又唔係緊張自己。早走早著啦。

一齊個陣好似洗得好大方咁
但分左手就計返哂 要我比返哂佢
比佢養返依家既女朋友

註冊日期: 2015-11-16

Cathy cream 發表於 2016-12-20 00:16
比佢養返依家既女朋友 ...

咁假又自我中心既人唔要都冇所謂
比疊陰司紙佢就有

BlueJJJ 發表於 2016-12-20 12:38
heatbroken 發表於 2016-12-19 10:54
比佢養返依家既女朋友

不停咁騷擾我 用唔同既方法去搵我
我真係覺得好煩 同埋點解要cheap到咁樣?
下個女仔佢係唔係又要咁樣?

註冊日期: 2015-11-16

Cathy cream 發表於 2016-12-20 00:57
下個女仔佢係唔係又要咁樣? ...

咁你應該要轉電話+封晒佢所有搵到你既方法

註冊日期: 2016-3-24

下 咁都得 咩人黎架咁小朋友 佢幾多歲丫?

註冊日期: 2016-12-20

點解香港男仔係咁?我以前都係咁差勁,普遍香港男仔 自卑

註冊日期: 2016-12-20

點解香港男仔係咁?我以前都係咁差勁,普遍香港男仔 自卑

註冊日期: 2016-11-4

5係要分手,要一刀兩斷

註冊日期: 2015-2-25

將佢追你錢既信息sd比佢現任女朋友,之後講埋如果你男友再騷擾我就報警
呢d賤男唔惡過佢係唔得架

註冊日期: 2016-2-10

佢都好自私(仲要咁快識到另一個),分手是正確的

註冊日期: 2016-11-17

勁似我EX, 又係唔肯公開我地的關係, 仲要分手果下要我俾分手費佢, 又要生要死咁..不過我有俾到分手費佢, 見佢咁cheap咁都講得出口就俾左佢, 不過我送倖佢的禮物仲貴過佢所謂的分手費 @@

千其唔好比分手費佢,這種人覺得你易蝦,遲啲仲會要更多,無底深潭。

電話可以轉 可以block哂佢
但屋企地址同公司地址無得轉呢

JoeyChu* 發表於 2016-12-20 09:46
Cathy cream 發表於 2016-12-20 00:57
下個女仔佢係唔係又要咁樣? ...
咁你應該要轉電話 封晒佢所有搵到你既方法

都25架喇

註冊日期: 2015-6-12

報警,樓主分手做得好岩