{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

----

註冊日期: 2016-2-17

--------------
+ Favorite

註冊日期: 2015-8-22

你要睇医生,產後抑屈症狀

註冊日期: 2015-8-22

我都覺得你有產後憂鬱
唔好諗咁多啦

註冊日期: 2015-10-11

加油呀,心境靚人就靚,如果有產後抑鬱就睇下醫生啦

註冊日期: 2016-2-10

有個好老公錫又有自己得意既Bb應是幸福快樂,唔好因為自己外貌亂唸……因為照顧bb無時間打扮姐,或者等bb大d去做下parttime你就唔會咁

註冊日期: 2016-12-11

codexcode 發表於 2017-3-14 23:29
我都覺得你有產後憂鬱
唔好諗咁多啦

X3,你應該盡快睇醫生,有人傾下會好好多。我生第二個時都有少少抑屈,因为大女先三歲唔識性,又要照顾刚出世嘅B B,自己又好肥,頂唔順,對住老公哭的好犀利,其實我都唔记得時間点过左,轉眼間已经過左十幾年。不過辛苦其實好快過,BB過得幾個月就戒到夜奶,你就會多些時間睡。减肥等遲小小身體恢复正常後慢慢减,有恒心慢慢就減到。你咁辛苦,老公都會知,樣唔靓都會接受。

註冊日期: 2016-11-24

我覺得你依家最需要係睇e生

註冊日期: 2011-9-10

可以搬出去就搬,或者返自己阿媽度一陣

註冊日期: 2017-3-9

加油呀,盡快去睇醫生,放鬆d

註冊日期: 2017-3-15

加油呀 我生完成年宜家都仲會有時唔開心 唔會好似生之前既人生咁無憂無慮 你做得好岩 情緒係一定要發洩 搵人傾訴 聽下你呻 會舒服d架 有時心情都會影響 你心情好返先 等bb大d 再慢慢執翻靚自己 只要有時間 你一定可以變返以前咁靚架 加油呀媽媽! You are not alone!

註冊日期: 2016-3-2

第1, 你宜家應該有抑鬱症, 建議你快d去睇醫生正視問題先

第2, 你郁下就話要輕生, 要離婚, 就係因為甘既事
你有無諗過個小朋友, 你甘樣做人啊媽架咩? 同人講都比人笑死, 因為覺得自己唔靚所以輕生, 令個小朋友變單親, 令個老公無左個老婆, 係啊你最後問得好, 你真係白痴, 鬧你唔係想刺激你, 係唔該你真係醒下做一個媽媽係咪可以甘自私甘幼稚

第3, 湊小朋友無人幫當然好辛苦, 你既壓力黎自呢度係好正常, 但黎自你個外貌自己為自己加重心理壓力就好唔正常。同你老公傾下訴下苦, 有能力既睇下請唔請到工人, 鐘點幫輕下, 唔好咩都自己收埋屈住唔講

第4, 係女人都想生完又索又靚, 係女人都想一世都好似18, 22甘青春無敵一世唔走樣, 鬼唔知咩係人都想啦, 但有時生理上既變化唔係你可以控制到, 你與其係度自怨自艾, 你有無試下做少少運動, 食多野, 食多d生果, 笑多d? 你有做到既就算變唔返18, 22, 至少望落個人都一定精神, 有血色, 健康。你偏偏自己比無謂壓力自己, 搞到又唔食又唔訓, 乜你聽過有人唔食唔訓日日喊係會靚架咩?

第5, 你老公都無嫌棄你, 你仲做咩要甘? 如果一個男人真心愛你, 只會感激呢個女人為佢生小朋友既付出, 對佢更加好, 心痛佢既辛勞, 如果一個男人因為你生完小朋友無以前甘靚而嫌棄你, 話你, 甘呢個男人要唔要都罷啦, 你問心你老公有無先,

如果無既唔該你從今企返起身, 為你個小朋友諗下, 我唔相信一個成日唔食唔訓日日喊既媽媽會湊得個細路有幾好, 做人老婆做人媽咪喇, 成熟少少負責任少少去諗野啦

註冊日期: 2015-10-19

你都識得問人自己係米好白痴,即係你都覺自己有問題。問題唔係生完之後你有幾醜你老公對你有幾衰老爺奶奶比幾多壓力你,而係你自己唔敢面對外表差左既自己。

你試諗下你用曬喊同怨天怨地既時間做運動,你一定會變番靚啦,積極d啦。

註冊日期: 2009之前

其實不如同老公講話搬返去自己爸爸媽咪度住,再唔係就請個工人姐姐/陪月(既然兩個老人家覺得湊b辛苦)生完辛苦實殘左,想唔殘除非有人睇住阿b 啫,生完一定會肥哦,好似個波吹大完收縮返都唔會變返之前一模一樣la, 第日等阿b大d,去做運動做facial, 去美容院做下機,會好d ga la....唔好諗咁多la,同老公傾下先la

註冊日期: 2016-12-28

似係產後抑鬱

註冊日期: 2016-1-26

睇下醫生, 似係產後抑鬱

唔好諗咁多

老公唔會因為咁而唔要你架。 加油!

註冊日期: 2015-5-24

睇醫生啦,大把人生完醜過你,小朋友大大下你又會多返啲時間搞搞自己,我都生完肥左四十磅,而家個女兩歲先減返三十八磅,即刻後生返

註冊日期: 2015-4-26

好明顯係產後抑鬱,快啲睇醫生啦

註冊日期: 2015-9-24

會否有產後憂鬱症?去睇下醫生啦,唔好拖

註冊日期: 2014-12-10

你真系要去睇下醫生先!
壓力爆煲,呢d真係產後抑鬱症狀!

註冊日期: 2017-3-15

我本身都好緊張自己個樣同身材,大部分衫都系修身一系短身,褲就熱褲。有左bb依家肥左13kg,以前全部衫都著唔到,但系都keep住心情靚靚,因為可以買過新衫,轉下look,依家得閒就會行下街,同朋友食下飯,距地都唔會笑我,因為距地都覺得有bb肥系好正常ge事。就琴日同親戚食飯,都有俾人話我肥左好多,跟住我老公即刻話距胖好正常,連我奶奶都同人講我肥左反而靚左皮膚又靚左。雖然肥左但系身邊多左好多以前我唔覺得錫我ge人,反而覺得依家更開心更幸福。