{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

分享~做左hydrafacial 對付黑頭暗粒

註冊日期: 2017-5-27

自已冇去咩美容針清做facial 平時都係單靠自己喺屋企去做深層清潔果d 今年岩岩開始做全臉激光脫毛 本身已經係乾肌 加上做埋laser 塊臉做幾多補濕同fu mask都唔多掂 開始出好多細細嘅油脂粒果d fu深層清潔mask都唔係去到好多 呢排夏天到 又笠又濕 塊面做左laser又要查防曬 唔夠水分又要查保濕果d野 出街又要化少少妝 加上出到街我唔單止出油 仲出埋汗 搞到溶妝溶得好勁 毛孔變大左好多(唔止鼻果啲毛孔 連額頭眉頭果啲位都好大毛孔ㅠㅠ)呢個情況我諗自己再喺屋企單靠做下深層清潔去角質果d根本推唔到我皮膚底層積果d污糟野 所以開始留意有咩facial岩做 我對facial嘅需求好簡單 就係真係「深層d」清潔 同埋要補返濕 咩抗皺瘦臉hifu去斑統統唔係我target 所以最後刨左大家d post之後 心水去做aqual peel, hydrafacial果d (我自己個人超級唔中意針清果d 針清點都會有傷口)自己都prefer用機做facial果d 感覺效果比人手做會好d
我之前睇到fb有間美容院有hydrafacial試做價 就book左前日去做 淨做試做hydrafacial 唔包玻璃樽果支TNS serum  我初頭見fb 個promotion係寫明包TNS嘅 去到美容院嘅staff同我講明返因為其實hydrafacial頭果3個steps用嘅水入面係有TNS成分嘅 不過個%唔高 而額外加一支玻璃樽果支TNS係有96%嘅 如果包埋96%TNS嘅話 個試做價係根本唔夠cover 成本 我見佢未叫我比錢前就開中明義講清楚晒包咩唔包咩 都冇咁驚佢地會hardsell
如大家所講 hydrafacial真係吸到皮膚果d油脂黑頭!鼻哥 同額頭重災區都清左好多 面頰嘅暗粒都清左 摸落係平滑晒 支水都有變黃到 有啲人話冇變黃 我諗應該關個美容師手勢事掛 因為我特登叫佢吸我鼻哥 額頭同暗粒果啲位耐啲 啲污糟野就出多啲 我諗如果個美容師hea做 冇污糟野既位又吸 多污糟野嘅位又冇點加強吸 效果應該冇咁好
成個hydrafacial連埋fu mask足足做左我一個半鐘 我都冇諗過會做咁耐 過程都冇sell我買咩療程 完左之後我問返佢地如果join course幾錢 (因為部機真係work 美容院手勢又ok 爭比較下價錢再決定)經過一大輪價錢deal之後 又學生優惠又即日優惠又fb優惠etcccc 連埋96% TNS serum 做hydrafacial 都抵過其他地方 所以我都心動左會繼續做呢個hydrafacial 因為部機係真係work 之前睇過有post話aqual peel都做到清污糟野 但我見hydrafacial可以加埋TNS 我諗到自己做full face laser脫毛之後點補濕都好似淨係果表面保濕 深層都唔補到濕 先至可能搞到好多油脂暗粒係咁標出黎 所以就決定join hydrafacial   TNS 個course 不過有機會都去試下aqual peel
前日做完都有化返妝 果日返屋企落妝啲毛孔都冇好似之前咁多殘留喺毛孔 呢兩日正常洗面都覺毛孔乾淨左好多 暗粒少左好多 好正!book左下個月頭再做 下次會加埋TNS 今次做完效果keep到幾耐我再睇下 同埋講下下次喺間美容院做成點啦
+ Favorite

註冊日期: 2016-11-3

請問係邊間美容院呀??

alicechan11 發表於 2017-6-10 01:50
請問係邊間美容院呀??

已pm~

註冊日期: 2016-4-3

請問邊間美容院?價錢係?thanks

呢間Hydrafacial連glysal peel, TNS 10次就一萬蚊 即係$1000/次

不過留意返呀 佢價錢好均真 正價係$2000一次 普通咁買十就送兩次 學生優惠就買一送一 最後我買5次 送5次 先有呢個價咋

註冊日期: 2009-8-19

咩係glysal peel?
pls pm the name thx

0612. 發表於 2017-6-11 12:59
呢間Hydrafacial連glysal peel, TNS 10次就一萬蚊 即係$1000/次

不過留意返呀 佢價錢好均真 正價係$2000一次 普通咁買十就送兩次 學生優惠就買一送一 最後我買5次 送5次 先有呢個價咋

Glysal acid peel係另一支好啲嘅去角質煥膚精華 針對石頭瘡同閉口粉刺果啲毛孔會清得乾淨啲 本身hydrafacial都係有peeling成分嘅 但深層嘅污糟野唔會好夠力清晒出黎

分享返做完hydrafacial呢一個星期嘅狀況先..

呢個星期我完全冇用任何深層清潔面膜同磨沙 照普通洗面卸妝step果啲(出街照瘋狂出汗出油=.=)額頭毛孔就都keep到做完之後咁冇咩油脂粒暗粒 讚!

而鼻哥本身毛孔都大 好易藏啲污糟野 搞到毛孔好明顯係黑色一點點 做完hydrafcial毛孔當然唔會變到零毛孔咁誇 始終毛孔需要有骨膠原先撐得返起 至會變細 之前做完係即時見到毛孔黑色一點點完全冇晒 摸落去滑晒 呢一個星期慢慢開始見到鼻哥毛孔有少量淺灰色一點點 應該係啲污糟野開始積返 呢排天氣咁熱加上喺我冇做深層清潔之下咁樣都算係咁 我諗之後有埋tns幫我刺激骨膠原增生 毛孔就會細返 到時就冇咁易積啲污糟野落去 效果會再好啲

總括黎講~so far效果都幾滿意!

岩岩見到佢而家fb promotion要$388先有試做 有refer可以用返我果時嘅試做價做

註冊日期: 2014-3-15

PM pls!

註冊日期: 2017-5-12

Pm thanks

註冊日期: 2014-7-20

pls pm, thx

註冊日期: 2016-12-30

請問邊間美容院啊 價錢係幾多?謝謝分享

註冊日期: 2012-12-11

Pm please

註冊日期: 2017-6-16

註冊日期: 2017-4-20

pm pls

註冊日期: 2009之前

Please pm

註冊日期: 2016-7-1

Pm pls

註冊日期: 2015-7-19

Pm plz

有冇sis係想keep住做tns hydrafacial 可以同我share個course??我做緊全臉脫毛 個治療師話我唔好做hydrafacial太密 所以想睇下有冇sis想share個course做