{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: Be positive

其實另一半究竟明唔明分手會帶比對方幾大GE痛苦......

註冊日期: 2017-3-19

樓主,令自己變得更好記住係為自己而唔係其他人,想揾人傾下可以揾我啊,加油

註冊日期: 2017-7-14

你值得更好的!
應該為自己而生活,讓自己過得更好,自然會有其他欣賞你既人出現!

註冊日期: 2017-6-5

人變左就係變左,個個被分手都痛苦,不如樓主識返多d朋友先啦,咁大個一個無朋友都無,有朋友陪會好好多,你一定會搵到個更好!

註冊日期: 2017-6-5

樓主!你好好牙
如果我男朋友好似你咁就好啦

註冊日期: 2016-7-2

你要加油呀,試下同其他人講,唔好想埋一邊。

註冊日期: 2017-6-26

Long d 本身就好難keep到 因為佢需要你ge時候你又唔喺身邊
不過你仲後生呀 好易識到個岩傾岩玩的朋友 唔好諗埋一邊 希望你快啲好返

註冊日期: 2017-2-9

其實你為左佢做咁多野,一直行每一步都係為左佢。而佢就變左好多好無形的壓力,而且你做的決定都算幾大,出國,無朋友,忙,雖則你係一個好好的男朋友,但有時感情未固定好,就已經唔見幾年。可能佢都未必一早就視你為結婚對象。另外我覺得你好傻的一點係,咁大好前途,竟然去到呢一刻先來放棄。你真係痴心情長劍。你應該做一條漢子,無女人可繼續拼事業。雖然我係女人,但我都好相信一句野,有錢就唔怕無女人。呢一刻你覺得佢仲好好,好想挽留佢,但變左就係變左。你應該繼續努力事業先岩

我都知道,好多人都同我講,問我點解唔番去繼續拼我GE事業,我當時直到宜家都係認為,身為一個男人,只要你肯去做肯去努力,你無論係外國定香港都可以搵到錢,當然我去澳洲搵GE錢係我係香港差唔多2倍價錢,但係我只能夠話,無試過GE人係唔會明白,出國搵錢係拎條命去博,係燃燒自己GE生命去換錢,如果唔係有一定GE覺悟,唔係迫不得已係唔會去嫁,好似我而家咁GE情況,我已經冇能力再去搵呢個錢,因為我冇左我心入邊GE支柱,我自己都唔知要幾耐先可以爬番起身,所以我個標題先會寫其實另一半究竟明唔明白分手帶比另外一個人有幾大痛苦

你講得好岩,佢的確有講過有過無型GE壓力,所以我都唔會點迫佢做佢唔想做GE野,我只係會留係屋企等佢得閑果時先搵我,一直我都係咁做,係男人唔好比女人受苦,我只所以咁講唔係想話比人知道我有幾不幸比人拋棄,係想用我一個人做例子,係佢係拋棄左我,可能係佢GE角度覺得自己有壓力,覺得所有野都係我自己攞黎,係我自己唔理佢出國,係我自己咁唔開心,唔識正面D去諗,覺得就算自己有錯但係作為男朋友GE我都會有責任

但係佢一句分手,就將我一直打拼GE事業,上進心,心靈支柱,我為佢做GE每一樣野都係我心甘情願,我唔後悔,但我不能原諒佢一句分手盲走左去,如果唔係夠理智,個心把持不住就算去自殺都不足為奇,所以有時候你諗住分開放棄過去GE同時,其實帶左幾多傷害比人,真係一處理唔好好容易有輕生GE念頭嫁

註冊日期: 2016-11-22

睇完樓主回覆,覺得樓主好似有啲強迫症。女方一日未嫁你,佢都有佢選擇。你所謂的「上進心」一切矛頭都指向佢,如果我係佢都覺得壓力大,好似成世欠咗你咁。講真,係你出國打工呢段日子,佢想你陪佢你都冇辦法陪佢。你覺得你俾到佢的,但又未必係佢想要的。你所謂的「放棄了很多」,只可以講呢個係你的選擇,愛情係冇得咁計較的,不愛就是不愛。

我知道我自己係件事上邊有處理得唔好GE地方,我都知道你都有講得岩GE地方,但如果想要我陪佢,真係接受唔到要分開,其實點解佢唔同我講?我同佢講過只要佢想我除時都可以番黎,但相反佢叫我留係果邊,我一直以黎都以為佢係明白我所以先叫我留,因為由一開始佢都同我有一個相同GE理念,就係想一齊有一個家庭,有自己GE小朋友同屋企,一直以來我都係站係同佢同一條線上邊行

其實係我番黎香港之前果一日,我地2個仲好開心咁期待明天GE到來,我一落機過一刻佢雖然冇黎接機,但佢都有寫到左啦,我同佢都以前大家會好期待,因為日日FACETIME見,始於都唔夠真人見喧開心,但我落松直到我搵佢2個鐘,由佢見到我果一刻,佢就話我唔同左,之後我用左好多好多日好多時間要修補,但係佢根本不為所動,所以我先至唔甘心

你講得好岩,一日未嫁你,佢都有佢選擇,愛情係冇得咁計較的,所有野我都知,我知道佢會有壓力會唔開心,但佢都知道我都有我GE唔開心之處,愛情係要2個人互相包容的,我一知道佢唔開心我都會去TUM佢,做好多野去補救,但係佢明知道我咁GE情況佢走左去同我分手,咁樣又對我公平嗎?仲要我同佢講左我有病佢都一樣要走,果一刻佢咪又係淨係識諗自己

註冊日期: 2015-11-19

錯的時間,錯的人
愛情冇對錯
佢唔知自己錯過左d咩,你又唔知自己得到d咩
分手係會傷心,但每段感情都有教識我地嘅嘢,再成為更好嘅自己
就算你依加講到你岩哂又點?你都唔開心,咁不如放低啦

註冊日期: 2015-1-28

如果個個都會諗對方分手之後既感受,就吾會有甘多人因為情死

註冊日期: 2017-6-29

唔岩就冇謂拖拖拉拉啦

註冊日期: 2015-1-9

我都無咩朋友 可以傾下