{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

一齊差不多4年 偷食超過十次

註冊日期: 2017-8-5

由學生時期開始一齊已經同居,雙方家長都知道。
入正題
第一次發現女朋友偷食係睇佢電話先知。個時我心真係好痛,仲要係同學。個陣其實一齊得唔算耐(兩-三個星期左右),但我都係心軟信佢講唔會有下次 .因為始終第一次,咁我就原諒左佢。
之後又比我發現第2,3,4,5,6次 ,我發現又係睇佢電話先知,每次佢都係喊到就死咁,求我唔好同佢講分手,每次初頭問佢都係唔認,我就會套佢講野,佢就會逐一同我講哂出黎,佢每次一講,我個心就那住那住,自己一個喊都喊左好耐,我就好唔捨得放手,我已經分唔出佢係愛我定係玩我。點解次次選擇左原諒佢信佢,當信任慢慢建立緊既時候,又同我整到變零。
學生時期完左之後 ,個陣佢已經無偷食好耐,我以為佢真係會改變,唔會再hurt我,所以我個陣對佢係100%信任。
咁之後大家一齊反工努力,我真係有諗過我地既將來,我亦都努力咁儲錢打算同佢結婚,組織家庭,之前既事隻字不提。
咁返工既時候,我承認有時真係有時忽略左佢感受,例如少左同佢wts同埋wts態度唔同左,呢樣係佢同我講返我先知,咁我都有去改到,我每日都會keep住,出左門口之後wts佢,食晏打比佢打閒又wts佢咁,返到屋企就陪佢等等,我亦都知道我地個時個感情已經唔係熱戀期,我有做過好多野去維持呢段感情令佢唔會覺得好淡好乏味。
有次佢係wts同我講過佢唔開心,
我問佢做咩之後,佢講左個問題係覺得我唔愛佢同埋話我變左對佢無耐性,成日忽略佢
我就以為好普通好普通既小問題,氹一兩句我就轉移話題。我自己都無再特別去諗佢係咪真係唔開心定係點。
直至有次嘈交真係三年幾第一次鬧分手,
佢先同我講其實佢有一個一齊左一個月既男朋友,個陣時我無諗過佢會再偷食,因為我係100%信佢,聽到之後我好想真係沖出去跳樓死左去就算,佢話同我一齊真係好悶好悶,佢話係我身上搵唔到對佢既緊張同關心,咁岩又有個岩岩識佢既男仔(男a)好關心佢好緊張佢,比到佢要既野佢,就一齊左。
到最後我女朋友主動話分手,原因係覺得佢係呃佢上床,唔係真係愛佢咁樣同我講。
佢好肯定話無上過床。
但明明每日我好攰好攰放左工之後返到屋企都陪佢氹佢,大家都仲有講有笑講我愛你你愛我,仲要一齊一個月點解可以做得出?老實講,我一次都無偷食過亦都無呢個諗法。
之前既事我真係已經完全忘記,因為我真係好愛佢,心入面個幾條刺都無左。
但因為呢件事之後我真係同佢分左手,
我個陣以為自己諗得好清楚,我真係要狠心做一次。
分左手一兩個星期佢無搵我,我又忍唔住心軟搵返佢,係我求佢同一齊返,係因為我唔想有遺憾,我好想好想試多最後一次,求左佢好耐,最尾又一齊番。
一齊番之後,佢同我講
呢一兩個星期佢係個男仔fd(男b)屋企訓,
佢好肯定話無上過床,只係一齊訓,攬下錫下。我真係唔信,我真係信過佢太多次,
次次都呃我,但我都係心入面唔信,口講信住先,個腦晚晚就諗住佢同第二個男仔訓同埋一齊左一個月既人真係諗到人都癲。
我問佢好多好多次係咪真無野再呃我,佢好肯定話係。我有次忍唔住套佢講野,
佢先又同我一五一十講返哂出黎,話其實(男a,男b)都有上過床幾次,佢話佢都唔知實際幾多次,聽到心都up埋。
究竟仲一唔一齊好?我覺得我真係好難再信呢個人同原諒到佢。
+ Favorite

註冊日期: 2015-7-1

女朋友偷食咁多次你都願意原諒,你係一個好男仔... 我覺得佢利用左你呢個點,覺得你點都會同番佢一齊,一而再偷食同講大話。唔好再奢望佢會改,YOU DESERVE BETTER,唔好再心軟喇!

註冊日期: 2016-11-22

第時bb經手人都唔知邊個

#2 reply
我真係好唔捨得呢段感情,真係經歷唔少野,如果叫我重新開始簡過我都係會同佢一齊

註冊日期: 2017-7-2

樓主 你同呢個女朋友拍拖咁耐 會有唔捨得係正常嫁 當你搵到下一個適合既人/真正放得開時 你就唔會咁諗嫁啦 比啲時間自己啦   佢唔值得你咁傷心 知道另一半同人上過咁多次床 仲要再信佢 我真係做唔出 點都會偶然諗番起 有條刺吧 放過自己吧.......

唔想佢改過之後, 同佢最後起埋一齊既人卻是另一台

註冊日期: 2016-11-27

多啲諗下,將來你會唔會想要一個係拍拖時期背住你比其他男人瘋狂插入抽插抽插再抽插嘅老婆。

louis0009 發表於 2017-8-5 10:34
樓主 你同呢個女朋友拍拖咁耐 會有唔捨得係正常嫁 當你搵到下一個適合既人/真正放得開時 你就唔會咁諗嫁啦 比啲時間自己啦   佢唔值得你咁傷心 知道另一半同人上過咁多次床 仲要再信佢 我真係做唔出 點都會偶然諗番起 有條刺吧 放過自己吧.......

現實係,佢唔會為你而改。Don't listen to what people say, watch what they do. 佢口話會改,實際有無做到?就算佢要改變,你都唔會係改變到佢既the one。

你一直太縱容佢、委屈自己、答應佢所有要求,呢段關係由佢控制住你。你揀繼續同佢一齊,就預左佢會繼續偷食。

(引用錯了)

(引用錯了)

註冊日期: 2016-10-21

嘩,你咁都忍到?條女買10頂綠帽俾你戴喎,你仲問得出一唔一齊好?正常男人一次都接受唔到啦!你咁攪笑嘅?當你真係好愛佢,俾一次機會都夠啦。你自己都識講,你從來唔會偷食,亦冇咁嘅諗法,咁點解你條女會做咁多次對你唔住嘅事?佢擺明當你死架啦!仲要話埋俾你聽佢去同第條仔瞓,佢真係當你白痴架喎。

註冊日期: 2016-10-21

你條女偷食偷到上晒引,你又享受戴綠帽嘅感覺,所以你地會繼續一齊,唯有祝你長戴長有啦!

註冊日期: 2017-5-31

原諒1次就夠
佢依家系羅正牌偷食
你逼佢改都系表面治標吾治本
系要佢發自內心改先有用

如果你是如此緊要就吾會發現咁多次
遲d佢有左你做埋便宜老豆

但我覺得佢似當你水泡
男a 男b吾要佢時都仲有你
佢最愛系佢自己

註冊日期: 2015-7-6

你想真係玩"原諒她77次"咩?唔好玩喇
佢係你地一齊冇耐就開始偷食仲要俾人搞過唔知幾多次
你地一齊返你真係信佢會真心改過唔同其他仔搞??
第時如果結左婚你肯定你個仔係你既?

註冊日期: 2017-5-26

痴撚線,點一齊落去,你真係好蠢,你之後回望翻,你一定會覺得自己係on9到no fd

註冊日期: 2011-6-24

睇清楚個事實啦!佢唔愛你呀!
係愛你,就唔會一而再咁背叛你,出去偷食啦!
對於一個唔愛你,只識傷害你的人,仲唔捨得D咩呀?仲一齊黎做咩呀?
你再同佢一齊,咁你註定一世戴住頂綠帽做人啦!你接受到,味得囉!

註冊日期: 2017-7-17

你重要佢? 分手啦
都唔知比幾多個男x交叉yz

註冊日期: 2016-11-4

明知帶綠帽都唔除、樓主帶上癮……
btw 小心性病

註冊日期: 2015-1-28

一次不忠百次不容,頂帽由頭甩到落腳,你都可以面不改容,走為上脹

註冊日期: 2015-5-22

走吧啦....