{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

樓主: 悄悄

發現老公在某討論區唱衰我

註冊日期: 2009之前

抵你老公諗緊仲要唔要你 有病果個唔係妹妹
係你啊公主癌

利申 已經睇左個post

註冊日期: 2017-9-11

點解要離婚?

註冊日期: 2017-9-10

樓主自己落黎衰...點會同自己老公講唔比佢呀妹番黎住...仲要講唔想屋企有死人 會難買去...
唔好話我地幫邊邊喇....其實口同鼻咬姐....我地又唔知佢地係咪講真話...可能有啲遺忘左...會有誤會嫁..樓主要諗下有冇當過你老公嘅呀妹屋企人再講啦

再加上
佢呀妹都唔想有病嫁...
唔會特登想病要佢呀哥照顧佢嫁...樓主有啲公主病...

註冊日期: 2016-3-2

其實我地叫人離婚真係好唔啱....不過....為著個老人家、有病既妹妹、痛苦既男人....好難撐得落@悄悄唔離婚喎

冇人想...

註冊日期: 2017-8-20

睇左你老公個
「問題就黎喇,我老婆死都話唔可以俾呀妹翻屋企,係咁話自己唔想喺間死過人嘅屋度過世,又話帶佢翻黎咪又係要麻煩曬所有人睇住佢,又話間屋死過人就唔值錢,總之係咁搵藉口等我地唔帶呀妹翻黎」

樓主你好幾冷血喎,痴線架
個妹不久於人世 你話怕佢整到間屋唔值錢?

痴線
娶妻求淑婦,娶著你真是家門不幸

我係你老公就離婚

點知第日你老公有病個陣,你會點對佢

註冊日期: 2017-2-12

悄悄 發表於 2017-9-12 02:06
抵你老公諗緊仲要唔要你  有病果個唔係妹妹
係你啊公主癌

利申 已經睇左個post

哦 你老公冷落你 重要唔氹番你 比d尊嚴自己 離婚 走人 唔好番轉頭

註冊日期: 2016-12-11

YYYYU 發表於 2017-9-12 14:0

我見到樓主老公個POST.....

引用:

到宜家醫生話呀妹唔係剩返好多時間,而家做到嘅野就只有令佢唔好咁辛苦。咁老豆就問呀妹我地有咩可以幫佢做,佢就話自己只係唔想再留喺醫院,想翻屋企住。跟住醫院嗰邊都話可以安排到,就只係睇我地會唔會帶到呀妹翻屋企。問題就黎喇,我老婆死都話唔可以俾呀妹翻屋企,係咁話自己唔想喺間死過人嘅屋度過世,又話帶佢翻黎咪又係要麻煩曬所有人睇住佢,又話間屋死過人就唔值錢,總之係咁搵藉口等我地唔帶呀妹翻黎。

睇原POST全文:
https://uponeup.tk/thread/384514/page/1
https://lihkg.com/thread/384514/page/1

睇完個post,你應該離婚!你都好冷血,人地阿妹咁,你都唔俾人返來住,我係你老公一腳伸你出街!

註冊日期: 2016-1-19

你承唔承認你係人格有問題?已經超乎咗小氣、善妒、心胸狹窄嘅層面

註冊日期: 2016-3-2

睇左樓主老公個post

我覺得你老公想同你離婚真係一d都無錯!
你不停0係度問人點解佢要結婚, 不如問下你自己
你要嫁比佢但又接受唔到佢既家人
連基本既尊重、關懷、惻隱之心都欠奉
你嫁比佢又係為乜, 婚姻承諾又係乜
你做到0係佢逆境既時候支持佢? 關懷佢?
你除左淨係識諗自己, 識發脾氣之外仲識d乜?

唔好話你老公, 我作為一個外人睇到佢寫自己個妹有骨癌、時日無多, 佢最後願望只係想返屋企, 呢幾句, 我係一個外人我都睇到好心酸, 鄧你老公好痛心, 但你呢? 唔好話係老婆, 一個普通人都有惻隱之心, 個男人仲要係你另一半, 點解你感受唔到佢呢兩年有幾痛心? 你有無良知? 換轉角色, 掉返轉係你既摯親有絕症, 你會唔會唔理佢地 (如果你答會你真係一個人渣), 如果你日日工作完都要去照顧摯親你累唔累? 如果你老公仲要日日發你脾氣, 又鬧埋你親人, 你覺唔覺得佢好過份? 有時做人多d同理心, 站返0係對方角色黎睇, 你就會知道自己有幾離譜

仲有, 間屋係你老公同家人的, 幾時到你話唔比人返黎就唔比, 你係邊位, 你唔當人地0係你家人, 人地爸爸一樣可以當返你係外人, 你有咩資格管人間屋, 係要唔比入門口既都係唔比你入, 唔係唔比自己個女自己個妹入

你老公都忍左你好耐, 佢都寫明好多次已經唔出聲忍左你, 你仲要出聲話人個妹, 對自己老公既家人講d甘涼薄甘冷血既說話, 我係你老公都覺得心寒。佢都講已經唔係叫你抹屎抹尿照顧佢, 你都講d甘無人性既野, 比我我都覺得同你咩愛情感情一下子都不值一提, 只覺得好心寒點解娶左個甘對我家人既女人返黎, 邊個重要d? 一個由細到大既感情、有血緣既親人, 同一個冷血涼薄既女人比較, 我都一定會揀返自己親人。

你老公宜家就係覺得你無盡一個"老婆"既責任, 無尊重無扶持,冷血涼薄, 共富貴不能共患難既女人, 所以先有得你走, 唔再氹你返黎, 因為覺得你唔值得, 明未? 與其你繼續0係度反擊大家, 不如你先反省下自己, 諗我地講既野

註冊日期: 2017-9-3

我有睇你老公個post(好耐之前)你完全係有病,去睇醫生啦。人地個妹假設係長期病患者,俾多心機時間去照顧佢都應該,何況人地係有cancer,衰啲講句擺得幾耐都唔知,當然係全副心力放落佢度。如果我係你老公,你第一次因為呢樣嘢嘈我就唔要你,而家佢只係聽完冇出聲,冇鬧返你轉頭,間唔中仲送禮物俾你,搵到呢個老公你應該去還神。人地阿妹真係不幸,等你嫁咗入嚟先發現有病要受埋你氣,如果結婚之前發生,我諗你嫁都咪使旨意嫁。死應該死你呢啲cheap精,唔係死阿妹,呢個世界真係唔公平。

-----

悄悄 發表於 2017-9-12 14:43
點解要share個post上尼

你覺得自己咁岩, 怕咩俾人知?

聽聞你老公決定左離婚啦喎 梗係啦
佢都要為自己既錯失作出彌補

佢人生最大既錯失係娶左個自私既公主返黎傷害自己親妹

恐怖既樓主 希望離婚後學識咩叫做「一家人」

學識將心比心 呢個世界唔係圍住你轉

你老公已經受到好大教訓 (俾你精神虐待左兩年)

快d走啦你 等妹妹好好過埋餘下既日子

-----

註冊日期: 2016-5-19

悄悄 發表於 2017-9-12 13:44
點解老婆五系緊要過個妹?甘佢點解要結婚?

你仲係唔明?無話阿妹緊要定係老婆緊要,我相信如果出事嗰個係你,我相信你老公都會一樣咁樣照顧你。

註冊日期: 2016-5-19

悄悄 發表於 2017-9-12 13:44
點解老婆五系緊要過個妹?甘佢點解要結婚?

你仲唔明?唔好話邊個緊要過邊個,如果有病嘅係你,我相信你老公都會一樣咁去照顧你。

註冊日期: 2016-1-19

悄悄 發表於 2017-9-12 14:51
你地甘樣同連登d人有什麼分別?

連登啲人有咩問題?有話錯你咩?

註冊日期: 2017-4-1

撐樓主老公同樓主離婚!
你有冇人性㗎,試吓調轉身份去諗,如果你呀妹有事,你係咪會置身事外?睇你都堅係會,因為你冷血嘅。講句衰啲你姑仔可能唔擺得幾耐,你唔關心問候都算,仲叫唔好俾佢返屋企要佢喺醫院孤零零咁走?你簡直唔配做人呀嫂,你給我滾出去(國語)!!!!!!