{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

發現老公在某討論區唱衰我

註冊日期: 2017-9-11

del

+ Favorite

註冊日期: 2017-2-12

比著我揀 我覺得我妹親過老婆 人哋對左幾十年 老實講對到你幾多年都唔知 同埋你嫁咗俾人 你老公阿妹都係你屋企人 點解要呷自己屋企人醋  你要個老公揀阿妹同你 簡直係為難你老公

註冊日期: 2016-7-12

睇到樓主老公話唔想件事再發酵,所以我都要刪除樓主的原POST了。在此為樓主老公及他的妹妹送上祝福。

註冊日期: 2016-2-16

仲細爭玩具咩?放過你老公啦。
屋企人有事已經煩 仲要比你發脾氣。
你點解唔求下個天點解你唔係有病個個?
接受唔到咪淘個吹氣公仔陪自己包無走雞

註冊日期: 2016-5-19

你都識講佢阿妹有病,仲要出入醫院,作為阿哥花多啲時間照顧佢都好正常,佢又要返工要照顧個妹,佢自己都好攰,作為佢嘅另一半,你係咪應該體諒下呢?
我想講係拍拖你可以話係兩個人嘅事,但係結婚絕對唔係囉,你同佢結婚,你嘅屋企人同佢嘅屋企人已經係你地雙方嘅屋企人,你已經唔可以只係顧住自己,佢阿妹有病,正常作為阿嫂都好應該幫忙分擔照顧,你老爺係可以照顧到自己個女,但係你好唔好意思要個長輩咁勞累?如果我屋企人有事,我都會花所有時間去照顧佢,而唔係只係諗住自己幾時去行街睇戲食飯。照顧一個病人真係好攰,都會有壓力,你覺得屋企公司醫院三邊走唔辛苦嗎?
你問下自己結婚目的係咩先啦?兩個人應該互相扶持,如果唔係點樣繼續行落去?你因為咁就覺得你老公唔愛你,會唔會對佢好唔公平?佢喺另一討論區話你,佢係有唔岩,但你依家都做緊如一樣野WO~你有無諗過點解佢要咁做?你罵佢話佢,佢一句都無反駁你,但係我相信佢會有苦無路訴,總會搵個渠道比自己舒發下...
你同佢係咪應該平心靜下溝通下,互相體諒下,唔好有你講無佢講,等大家都知道自己個心諗緊咩呢?佢已經去到諗應唔應該唔要你,即係佢都覺得好攰啦,如果你仲想維繫呢段婚姻,你係咪應該改變下自己嘅行為?唔好只係諗自己,都應該諗下佢呢?

或者你喺呢度只係想搵一個同你同一陣線嘅人黎幫你平下理,但可惜,我唔係,通常嗌交,總係覺得自己係岩,係對方錯,所以永遠睇唔到問題所在,我希望你地可以繼續幸福落去,唔好令自己失去時先黎後悔,真係追都追唔返。

-----

註冊日期: 2017-3-2

感情好,從小錫住個妹,緊係會將好多時間心機照顧佢,佢爸爸年紀大,咁照顧責任都落左去做哥哥度。

佢用好多時候照片個妹,都無可口非,因為係親人。如果你病到要入醫院,你老公用好多時間照顧你,咁佢個妹會唔會發脾氣? 其實發脾氣好無謂,邊有得比較?你有事,你老公都會好照顧你啦

你應該做好大嫂既身分,幫手照顧埋個妹,分擔一下,咁先係好老婆好兄嫂!門面野都要識做,發脾氣真係好差 ... 已經煩緊親人病,仲要煩你發脾氣?

都已經一家人,仲要計較老公用幾多時間係邊個身上?你成日嘈,更顯得你是外人,嫁入黎夫家都要搞分化嗎?你試下有返自己生活,同朋友傾下,出街行下,唔好成個世界繞住老公轉嘛

註冊日期: 2016-3-2

請問樓主幾歲?

----

註冊日期: 2016-6-26

樓主思想好幼稚!公主病發作!支持你老公同你離婚!你依啲咁唔識諗唔識愛屋及烏唔識就人嘅女人唔洗錢送比我我都唔會要

-----

註冊日期: 2017-8-20

做你老公都幾慘
個妹病已經好擔心
個老婆唔分擔下,仲要發脾氣

係咪要佢丟低個妹咩都唔關心咁冷血,去同你去睇戲?

結左婚,老公個妹都係你親人啦,你點解唔一齊分擔下你老公的壓力?

你都幾唔成熟,仲好似小朋友咁

-----

你跟本就無當佢妹係自己屋企人,你老公個妹有病要入院要人照顧,你都唔擔心你老公會捱壞身體,一味係到嘈邊個關心你邊個照顧你,你咁樣值得人愛嗎?

25歲,你屋企人照顧得你太好!腦筍都未閂埋!

宜家你所覺得既唔開心,係你自己攞嚟唔開心,你唔好好自己調節下你既心態同思考方式,你就算同你老公離左婚都唔會開心...

祝你好運

註冊日期: 2017-5-8

你幾歲結婚?點解要照佢個妹?你有無當人係一家人?愛一個人唔識包容 相信佢妹有病你老公都唔開心
佢要去考慮放唔放棄你真係無錯

悄悄 發表於 2017-9-12 01:49
請問樓主幾歲?

脾氣你自己搵番黎發 你驚你老公同佢個妹有路咩 你嫁比佢開始 係係跟左佢地姓架啦 你估佢阿妹想病 你老公想咁攰架 咁你覺得你老公無時間陪你 你同你老公一係大家都唔好番工 日對夜對 咁咪無問題囉 人地親兄妹 有血緣架 打風都打唔甩 你老公隨時可以同你簽個名 隨時做陌路人

註冊日期: 2016-7-12

睇到樓主老公話唔想件事再發酵,所以我都要刪除樓主的原POST了。在此為樓主老公及他的妹妹送上祝福。

註冊日期: 2016-8-25

只可以説你太小氣,乜都冇道理咁嬲。又幼稚。

悄悄 發表於 2017-9-12 01:56
做你老公都幾慘
個妹病已經好擔心

結左婚,老公個妹都係你親人啦,你點解唔一齊分擔下你老公的壓力?

咁阿 你老公又咁委屈 你又咁辛苦 離婚啦

悄悄 發表於 2017-9-12 01:56
做你老公都幾慘
個妹病已經好擔心

被冷落既時候,唔係一朝一夕既事,亦都唔會係單方面就會有咁既情況出現,你好好反省下自己先啦...

你再講咁多,唔反省下自己既話,係哩到只會更多人話你鬧你