{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

呢段感情仲可以點挽回(no Facebook)

註冊日期: 2017-9-15

我剛分手一星期,好想挽回番段感情但唔知點做。事源我男友失業左一個月,一直搵唔到工咁我都冇咩點迫佢又催佢啦淨係同佢講要努力。突然間有一日我問佢有冇sd email 搵工佢就發我脾氣,話自己係廢青,一早sd 哂去打機啦。咁我就好嬲然後就話唔識做佢女朋友,一氣之下講左分手,但係我之後打番比佢,佢就話係我配你唔起,話不如冷靜下。冷靜左一星期左右就搵番我好番啦。點知好番之後第一次出街我問佢你冷靜期做左d咩,佢同我講買左部switch,佢之前有應承過我如果佢唔買我就唔會去參加果d ocamp 。同埋佢前一刻好番既時候話會努力,下一刻話冷靜期買左部switch ,咁我立即就好嬲發佢脾氣然後番左屋企啦。然後我whatsapp 佢既時候又唔應,又一氣之下講左分手,然後今次佢就話我地唔好勉強又話自己就係咁中意打機改唔到,大家唔夾咁樣。我就同佢講其實我唔係想迫佢或者唔比佢買遊戲機,只係想佢有打機以外既興趣同埋搵到份工再買遊戲機。我唔要求佢高薪厚職,只求佢會有d上進心。但佢都係咁叫我算,又話自己迫唔到自己向前。咁我唔想分手有挽留佢,有同佢講我亂講分手亂發脾氣係我唔岩,我願意等佢努力陪佢。佢係佢都係叫我算,我驚佢今次真係想分。我有打過好多次比佢佢都唔聽我電話,我最後係whatsapp 打話其實我都講得好清楚我想同你係番埋一齊,既然你咁想分就分,你依家真係辜負左我。其實我仲好想行落去,但係佢又唔覆我whatsapp 又唔聽我電話我都唔知可以點做,各位可唔可以教下我
+ Favorite

註冊日期: 2015-11-16

佢鐘意打機,咁就算你同佢一齊佢都繼續鐘意打機
而佢係你眼中都係繼續冇上進心架啦

註冊日期: 2016-3-2

你到底搞清楚自己想點未
你要打定輸數就算佢肯一齊返佢都一樣會係甘
一樣會甘討你厭, 打到有一日佢開竅為止 (但無人會知幾耐)
如果你問心根本唔係想要一個甘既男朋友
就唔該你堅定D自己既方向

同埋你一次又一次講完分手又自己求返人一齊
個男仔更加唔覺得需要為你改, 因為佢FEEL到係你驚無左佢
而次次都求返佢一齊
就算一齊返佢眼中你都一定CHEAP過以前

註冊日期: 2009之前

佢辜負左你啲咩

註冊日期: 2016-5-7

其實我都好明你嘅感受,因為我老公都好鍾意打機,每一返到黎就只係打機,好少陪我,應我都有發過脾氣,話完佢之後好咗一個禮拜之後又會係打機,但係我都會同佢講返打機要有個分寸唔可以玩太耐,好似你咁嘅情況,如果你唔去嘗試接受下你哋之後都只會繼續嘈落去,你仲要咁輕易講分手,拍拖講分手呢兩個字好傷感情,其實你諗清楚你想要咩先啦,因為佢唔會為咗你而改變,有時唔係下下要去嘈同煩佢,有時一個男人佢點做佢唔會直接同啲女人講,所以唔好逼得佢太緊,只係間中鼓勵下佢就可以,不過睇你依家咁嘅情況復合嘅機會好微

其實我唔係唔比佢打機,都唔係唔比佢買遊戲機,而係想佢正正經經搵番份工。我都知我亂講分手係好唔岩,所以我好想挽回番,如果可以一齊番,我都知道自己唔可以再迫佢,其實我好願意係佢身邊支持佢。但係我唔知點先可以挽回番佢

註冊日期: 2015-5-16

其實我唔明打機有乜問題 我都買左部switch俾男朋友 得閒兩個一齊打機 而且只要佢有搵工咪算囉 好多時唔係一搵就搵到 我搵左三四個月都搵唔到啦 點解你唔信佢搵緊?好多時男仔都好似小朋友咁要人氹架 你郁d就話分手 係人都覺得你嫌棄佢唔想一齊啦 分手二字唔應該咁易講出口架

註冊日期: 2016-7-12

幾日就講一次分手,咁繼續落去都冇意思啦,唔好嘗試挽回了。

搵工期其實都好大壓力
唔通24小時都係搵工打求職信咩
佢買部機打都係抒發壓力既一種
冷靜期無左你係身邊,用打機抒發壓力都唔得?
提佢適可而止就算
咁大個人,佢懂選擇,你唔係佢呀媽
而且愈鬧佢,佢愈唔開心,咪愈打機逃避
況且都好過佢識其他女仔吖
我覺得做女友, 支持佢鼓勵佢,先係令佢有搵工,想進步的動力

註冊日期: 2017-1-15

男人愛打機,就好似女人鍾意shopping咁,邊有得迫架?調轉諗,你正在失業每日都send email搵工,又同gf冷戰中,你都會一個人出街行下啦。到你二人復合後你bf鬧你做乜冷戰時去shopping,跟住又拎分手出尼講,比著你都唔想再一齊啦。

其實你咁易發皮氣,又咁衝動亂講野,你真係要反醒下,成日話唔介意「男友乜男友物」,其實你知唔知自己好難頂,佢現正頂唔順想抽身離場喇。希望你改下自己啲皮氣,讓你下個男友冇咁難受

其實我已經知道自己唔岩,所以先想挽回番佢。但係佢拒絕溝通,所以想問有咩方法

註冊日期: 2017-4-10

分手2個字唔可以亂講囉
而家先後悔仲有咩用呀
人地都做到咁啦

註冊日期: 2014-10-12

Sssttt98 發表於 2017-9-15 17:12
其實我已經知道自己唔岩,所以先想挽回番佢。但係佢拒絕溝通,所以想問有咩方法 ...

你都係停手一排先啦,你幾日分手一次,挽回緊個陣仲要講咩既然你咁想分就分,係你辜負左我,咁佢咪用行動同你講佢要分手,如果真係想復合,你起碼兩個月唔好再搵佢,睇下佢會唔會記返你既好,再chur落去只會更衰,同埋你唔好得把口知自己唔岩,知完又唔改有咩用

註冊日期: 2016-5-7

sweetie girl 發表於 2017-9-15 05:36
分手2個字唔可以亂講囉
而家先後悔仲有咩用呀
人地都做到咁啦

冇錯,行到今日呢一步,冇得你話係唔係返一齊,你只可以等,冇得話做啲咩。

註冊日期: 2016-9-24

不如你自己攪清楚自己想點先la,尼頭揾返人返尼,嗰頭又同人分手。
佢辜負咗你D乜阿,你又唔係佢老婆

註冊日期: 2017-8-14

唔係唔企係女仔立場
擔心為對方好好正常 不過絕大部分人都唔鍾意人迫..
將心比己 係你心情唔好搵唔到工時都會特別燥特別敏感
通常麵想做d開心野發洩下
而唔係再比煩惱佢..
而家呢個情況都係比大家冷靜下先拉
等你準備好個心情先再關心下佢再搵佢傾拉

註冊日期: 2017-8-20

其實你都逼得佢太緊

失業我都試過
好沮喪
日日send信、日日無回音仲灰
中間都要休息下
買部switch輕鬆下好正常
唞下氣都要啦
你唔好逼佢咁緊啦

拎分手黎威脅人,最後變左嚟真,自己攞嚟

企係男方立場

點知今次一齊返
去到咩事
你又會同佢講分手?

我建議過多排,寫一封信寄比佢lor

註冊日期: 2016-5-2

點解成日講分手呢?!好似用左黎威脅佢咁囉!