{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

欺騙

註冊日期: 2016-12-30

想請問咁多位sis介吾介意男友對你講大話?
事緣中秋節當天男友同我講聽晚回家做節食飯!咁我聽完自然答應,冇問題!當晚我都問佢幾時會帶埋我去佢同識左好耐的果班朋友嘅聚會,佢話我迫佢!咁我地就冷戰左幾個鐘!之後我就冇嬲佢了!
點知係第二晚就係男友話要係屋企做節食飯嘅果晚我login左佢fb見到佢係同佢識左好耐嘅朋友(包括前女友)一直食飯,仲一齊去睇花燈!咁當時我就超級嬲,同佢講左(我地暫時分開下),之後格左15分鐘直接打埋(我吾阻你地,分手啦!)
到左第二日佢睇到短訊,回答!(明白!等我地暫時分開冷靜下)!
跟住我吾明點解佢可以吾問原因直接答應呢? 咁我就打俾佢,佢聽電話嘅時候係開心咁問(老婆仔!有咩事呀?!)果時我o哂嘴,問佢知吾知發生咩事,我嬲啲咩?佢就之吾以對,我就話尋晚啲花燈靚嗎?好睇嗎?佢就好理直氣壯咁講,因為我中秋果晚話想去佢嘅聚會,佢吾俾我去,所以先吾話我知佢地去食飯,因為我會嬲,跟住我同佢講如果中秋果晚講聚會嘅果件事我係嬲嘅話,果晚我就吾會同佢講返野,彩返佢!同埋我宜家嬲嘅係佢講大話欺騙我!
但佢就都係吾覺自己有問題,話我講左暫時分開冷靜下,就叫我俾佢冷靜下!
咁尋晚(星期六)我又login左佢fb發現佢星期六下午到夜晚又係同果班朋友一齊燒野食!我睇完之後又真係好嬲!不過又諗返,我宜家同佢暫時分開緊有冇資格嬲?!

求教各位!我應該點做?
+ Favorite

大家介意欺騙嗎?

註冊日期: 2016-5-19

拍左幾耐架

過埋呢個月5年半

註冊日期: 2016-4-17

5年半都唔俾你見"個班"朋友?!

註冊日期: 2014-9-28

拍左5年幾都未見過佢班好朋友,總話你逼佢!
你個分開下男朋友係咪玩你啊?一齊5年 總可以用前度食飯,總要大時大節喎!
你唔覺得有問題咩?
證明 你地拍拖期間,佢同前度一直有聯絡!

註冊日期: 2017-9-29

佢的行為同反應,都預左你同佢分手唔係出奇的事。
意味著什麼呢?
這不是第一次欺騙你了,類似的事情他做得太多了。
手法已經出奇地低,借口也很隨便。8月16仲同屋企人做節食飯?
到你話分手,佢完全唔出奇,因為有晒心理準備。

你自己對佢仲有咩期望?

註冊日期: 2016-11-4

擺明當你傻仔咁玩

註冊日期: 2016-5-7

會唔會係你經常講分開冷靜下呢?所以佢習慣咗,每次都冷靜下就冇事

註冊日期: 2017-10-8

i think this is about priority & how much he cares about u.  If someone cares his feeling or wants to see his ex more  than spending time with you, it doesn't sound right.  Think seriously if you wanna continue coz this is not the type of relationship that u want.  

註冊日期: 2017-1-9

呢個男人個心不屬於你,我覺得你早啲走好過,會痛,但只係短暫!唔走,你往後只有一直痛苦,傷心難過亦都只有你自己渡過!一個男人唔care你嘅感受!就已經證明你可有可無!

註冊日期: 2017-9-10

拍咗五年幾, 正常你都廿零有機會接近三字啦 !呢個男人唔值得你嘥時間 ,佢個心根本冇你,樓上講得好啱,五年幾唔自動帶你見啲朋友,你出到聲仲話係你迫佢 ,瞞住你經常性同前度一齊出席老友聚會,fb 明知你有密碼佢都夠膽上啲相, 所有重點死罪嘅嘢佢都做得若無其事 ,其實嗰個會唔會唔係前度,而係人人都識嘅現任 ,而你只係佢 唔見得光 又可有可無嘅 嘅小三啊?

唔好意思都講多句, 唔係因為你哋暫時分開所以你冇資格嬲,而係任何時間你嬲都冇用,呢個男人對你根本一啲都冇上心,你喺佢心目中毫無意義, 坦白啲講句,如果五年幾以嚟佢都係用呢個態度同方式同你相處 ,以而你都可以同佢一齊咁耐 ,係人都唔會尊重同畀面你啦!

你同佢嘅關係最慘係佢連欺騙你 呢一份心意都冇, 佢將啲相上得facebook ,證明佢唔介意你知道 ,你問佢嘅時候佢冇直接同你講 ,佢只係怕你煩,費事喺度 阿支阿左 ,所以求其敷衍你 ,佢根本就預咗你發現佢做嘅事 , 都唔覺有 問 題,佢根本 就當你死嘅 !死心啦!

connie_cat 發表於 2017-10-8 10:15
會唔會係你經常講分開冷靜下呢?所以佢習慣咗,每次都冷靜下就冇事

第一次咁講

多謝咁多位嘅意見!非常感激

佢家人,親戚都知道我的存在,都見過,相處都好好!只係佢呢幾個識左好耐嘅朋友(包括前女友)未見過

註冊日期: 2016-4-9

梗喺會介意啦⋯⋯

註冊日期: 2017-8-9

欺騙梗係唔得啦,但有時要睇吓係乜。

哩個 CASE 出去食飯都要講大話,會令人誤會。一齊咁耐都未見過佢班 FD,只有一個可能,係男方覺得你可能有 D 小姐脾氣而唔俾你見佢 D 朋友。驚你唔知會講乜令佢前度尷尬。我第一次見我老公個初戀,我就無乜尷尬,反而個女仔同我無乜嘢講。而家熟咗就無乜嘢。

有時男人覺得,前度同現任相見及食飯會有D好尷尬場面。咁就要睇樓主本身男友平時給果講開前度嘅態度係咩反應了。不過,大時大節約朋友(前度) 有D過分囉。

bebe1 發表於 2017-10-8 17:46
欺騙梗係唔得啦,但有時要睇吓係乜。

哩個 CASE 出去食飯都要講大話,會令人誤會。一齊咁耐都未見過佢班 FD,只有一個可能,係男方覺得你可能有 D 小姐脾氣而唔俾你見佢 D 朋友。驚你唔知會講乜令佢前度尷尬。我第一次見我老公個初戀,我就無乜尷尬,反而個女仔同我無乜嘢講。而家熟咗就無乜嘢。

有時男人覺得,前度同現任相見及食飯會有D好尷尬場面。咁就要睇樓主本身男友平時給果講開前度嘅態度係咩反應了。不過,大時大節約朋友(前度) 有D過分囉。

明白!應該係我一直俾男友嘅感覺係我非常之不喜歡他的前度,不過都係因為第一次同佢講我想去聚會,佢話要顧前度嘅感受所以吾俾我見!