{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

物流界嘅渣男!!!

註冊日期: 2017-10-2

我同呢個男人4年,佢唔叻又唔靚仔,亦都唔係有錢!有時愛情就係麻木~最初因為佢俾人背叛,我經常喺佢身邊安慰佢,之後我哋慢慢就一齊左,因為我哋係同一間公司唔想俾人知道,呢四年來偷偷摸摸,今年大家都轉工,還寄望轉工後大家都會好,佢因為比較難搵工,我托朋友幫佢搵到份工,而且仲游說人家比高一個職位佢!佢份新工就漸上軌道!而我嘅事業繼續浮沉~係我最需要佢係我身邊嘅時候,就係呢一刻佢背叛我!我一直對佢都好安心,我以為佢曾經被人背叛過就唔會對我做一樣嘅嘢!因為佢知道呢種感覺有幾痛!當我發現嘅時候我已經提醒佢!「別將你以前受過嘅傷害同樣地對我」但他竟然一點都沒有放在心上⋯⋯繼續自私地跟這個女人開始了!而個女嘅係知道佢有女朋友存在!
這個女人出現之前,我跟他感情幾好的,就在她出現前一個月,剛巧我轉工,我哋仲去咗曼谷玩三日!而且慶祝四週年紀念!但她嘅出現,一切都變了⋯⋯他們只是溝通了兩星期,就已經開始咗!

我沒有想過他會這樣對我!我有跟他說「現在沒有人知道我有幾痛!除咗你」其實應該話我現在比他當時更痛⋯⋯佢同意!仲叫我搵朋友傾下~佢話就好似佢當年一樣(當年就係我係佢身邊)佢竟然講得出啲咁嘅說話!
呢四年來我陪佢走過唔順景嘅日子!依家輪到我嘅時候,佢選擇離開我!之後佢同個女人做嘅嘢亦都好過分!我同佢半同居,還未正式分開,而且我未搬走,佢已經帶咗個女人上去!佢用我嘅嘢,着我嘅衫~男嘅仲用我地架車接送佢出入,而部車其實係我供!
他完全無理會過我嘅感受!我唔敢比身邊嘅親戚朋友知道,怕會影響佢形象,因為我仍然想他回到我身邊,結果導致自己患有抑鬱,又瞓唔着覺!每晚瞓到半夜都標冷汗,嚴重影響工作能力,公司上下都有微言,我不得不辭職!為咗佢我連份工都無埋!連朋友都唔想見,好想收埋自己,情緒反反覆覆!加上食藥又有副作用!體重嚴重跌至88磅!就算佢知道左我為咗佢而冇咗份工!而且知道我因為呢件事而有情緒病!要睇醫生,他都沒有理過我~
最初我好傻咁還以為佢會返嚟自己身邊!因為佢呃我話佢會同個女人分手,結果當然唔會⋯後來屋企人發現左,佢哋唔贊成我繼續同呢個男人糾纏落去!之後屋企人幫我處理打後嘅事情,因為怕我嘅情緒控制唔到!
我媽咪亦都係因為呢件事,令到佢心臟病惡化,他跟我媽咪通過一次電話,他當然冇膽承認自己有第三者,只係同我媽咪講要她睇住我!當時我媽咪已經好憤怒,為咗我嘅事佢幾晚心口痛到瞓唔着,我諗冇一個媽媽見到自己個女咁會瞓得着!

處理分手後嘅事情就能睇到一個男人嘅風度!(當然係一個cheap精)
那個小三就覺得自己贏咗!不斷係自己IG寫嘢挑機我,而賤男好快手就已經係IG post 左同小三一齊影嘅相做profile pic. (朋友話係開房前影嘅
+ Favorite

我要多謝佢哋所做嘅一切!佢哋做得越賤,我越容易企番起身!
他朝君體也相同!這樣的男人就留給妳!我信有因果的!
我知道好多人錫我,關心我!我從來未試過令到屋企人咁擔心我!
就好似今次呢件事,身邊真係多左好多朋友出嚟幫我,仲好關心我!我都希望我盡快可以企返起身,因為我要照顧我媽咪,我亦唔想關心我錫我嘅人擔心!

註冊日期: 2017-10-23

睇番你既經歷 我先發現原來自己所感受到既痛 同你相比 都仲係有段距離
無論結果係點 希望你仍然能夠搵到令自己過得開心d既方法

註冊日期: 2017-8-25

加油呀,宜家發現佢係咁嘅人都好過以後結咗婚有埋小朋友先發現. 就當你前世欠咗佢,今世就施捨返俾佢啦~

下個真係更好架!

yukikooo 發表於 2017-10-23 10:17
睇番你既經歷 我先發現原來自己所感受到既痛 同你相比 都仲係有段距離

賤男走嘅時候仲同我講,佢話佢係一個仆街,係我一直睇錯左佢!當一個男人要走嘅時候,乜嘢說話都講得出!連錯都推落人哋身上,話係我睇錯佢!佢真係hurt 得我好深!
當我發現佢有第三者嘅時候,佢都可以推落我度,(我哋以前一齊睇相,相士話我有第三者之星係我命格,即是話我可能會做人哋第三者)賤男話因為我條命有此命格,所以佢有第三者!後來我問返相士,相士話他胡說,連自己做錯事都可以推落他人身上!還寫了很多鼓勵說話給我!
我都希望可以盡快忘記佢!我為咗佢連份工都無埋!媽咪又啱啱做完手術!而家屋企需要我照顧⋯⋯我要快脆啲企返起身!

註冊日期: 2014-8-22

加油呀,活得比他更好就是報復他最好的方法

註冊日期: 2010-9-28

渣男不需要留戀,繼續一齊反而浪費自己時間。唔係佢唔知你既好,係佢不值得擁有你既好。就算佢回頭就唔好要。
你要加油呀,快啲搵返自己既笑容。笑容多啲人都靚啲,甘樣真命天子好快會黎搵你。

註冊日期: 2017-10-23

其實你鍾意佢d咩

註冊日期: 2010-1-18

加油呀!一世人流流長,總會遇上人渣! 最緊要走得快好世界!你只係冇左個唔愛你既人,但你搵返更多個愛你既人!

註冊日期: 2017-4-16

Sis 放低佢係放過自己,我肯定比你hurt得多好多次,hurt到逐漸已成習慣,賊呀軟飯王呀呃我教嗮佢做生意都有鋪好嗮比佢佢就用嚟教另一個女人點做。自己放鬆下,去個旅行放鬆下。係你嘅你總會遇上。我都係傷到体無原膚無端端碰到我現任,我地都已準備結婚,好到我要求細的鑽石戒指居然買幾卡,影結婚相狂買十幾條婚紗晚裝比我。佢不是很有錢但佢自己不駛錢,但狂買比我。有時候未到最後都未知,不用痛。
P.S. 我都係問下路識㗎咋
等下個當佢路過

註冊日期: 2009-11-11

希望妳媽媽早日康復、身體健康。
妳要加油振作呀!已經過咗去,有更好的在將來

註冊日期: 2017-8-12

賤男,sis早d認清佢份人離開佢,絕對係好事。
加油啊,愛錫你的人多的是。要活得比佢好。
更要攞返屬於你的野,唔好益佢。

註冊日期: 2017-10-21

加油,我都曾經有這痛的經歷,不過你要同你自己講,佢吾要你吾係你的問題,係佢的損失係佢不要知走寶,一個男人吾要你,你不要傷心和難過,你自己要比佢睇無佢活得更精才,相信自己會找到個比佢好千倍萬倍的男人

Kuromi Master 發表於 2017-10-23 11:51
yukikooo 發表於 2017-10-23 10:17
賤男走嘅時候仲同我講,佢話佢係一個仆街,係我一直睇錯左佢!當一個男人要走嘅時候,乜嘢說話都講得出!連錯都推落人哋身上,話係我睇錯佢!佢真係hurt 得我好深!
當我發現佢有第三者嘅時候,佢都可以推落我度,(我哋以前一齊睇相,相士話我有第三者之星係我命格,即是話我可能會做人哋第三者)賤男話因為我條命有此命格,所以佢有第三者!後來我問返相士,相士話他胡說,連自己做錯事都可以推落他人身上!還寫了很多鼓勵說話給我!
我都希望可以盡快忘記佢!我為咗佢連份工都無埋!媽咪又啱啱做完手術!而家屋企需要我照顧⋯⋯我要快脆啲企返起身!

我已經唔需要再食情緒病嘅藥!因為副作用真係好大!慶幸我遇到一個好嘅中醫師,幫咗我好多!我已經好好多

awoo 發表於 2017-10-24 12:12
其實你鍾意佢d咩

Thanks ! 我都希望我會遇到個懂得珍惜我嘅人

carlome 發表於 2017-10-24 12:46
希望妳媽媽早日康復、身體健康。
妳要加油振作呀!已經過咗去,有更好的在將來

我話要上去佢屋企攞返自己嘅嘢!都用左兩個星期嘅時間同佢聯絡!一直係我屋企人同佢聯絡,因為我屋企人知道我嘅情緒唔好,所以佢哋唔想我直接同個賤男聯絡!
賤男唔俾我上去,佢話佢要睇住我執,我當然唔想見到佢,佢住喺屯門,我連去到佢屋企附近都覺得唔舒服,更何況佢要喺度睇住我執!當我同我屋企人準備星期六日上去嘅時候,佢又話唔方便!最後send gogovan 比我!當然有執漏野啦⋯⋯我係佢屋企四年,屋企所有家庭用品都係我買,我真係想攞走晒所有我買嘅嘢,掉咗佢都唔想留低係佢間屋!

註冊日期: 2016-11-24

加油,你值得更好

註冊日期: 2015-8-26

你應該多謝佢放過你,你宜家可能唔明,但你過一段時間再睇番,你會發覺你自己好好彩,如果佢一直拖住你,你咁就一世,你亦都唔會有機會搵到另一個愛錫你嘅人。
你留喺佢屋企嘅嘢,既然唔係緊要嘢,攞番都係當垃圾咁掉,就由得d垃圾留喺佢屋企啦!
你有愛錫你嘅屋企人好幸福,要爭氣,快d放低呢件事,好好裝備自己,咁先可以迎接新一段感情。

小三仲要係人妻!有個八歲大嘅仔!個女人逢星期六日已經唔理個仔去咗個賤男屋企到住!
個女人都係喺附近(牛頭角)返工的,做merchandiser (專做波鞋)

賤男係做物流,喺九龍灣億京返工

註冊日期: 2017-9-18

加油