{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我應唔應該自私啲?

註冊日期: 2018-2-27

我今年21歲,本身一直同男朋友關係好好,大家都係反酒吧反工認識,已經一齊就快2年,中間佢因爲失業無錢,我都將我自己有既錢比哂佢,驚佢無飯食,佢而家月入約2萬,但係佢因爲想搞投資就每個月都要儲錢,交埋其他費用得反幾千蚊同我洗。佢平時對我好好,想我反日抖工唔想我反夜晚,我聽佢講我轉左反日抖工啦,點知反工個到又識左個太子仔,佢屋企開公司都叫有啲錢,佢就開始追我啦,我一開始不以為意,慢慢對佢有啲好感,太子仔都好錫我,乜都就哂我,平時都肯氹我,只係有啲脾氣。
我同男朋友既話我覺得有啲可惜同唔捨得得.但係我同左太子仔一齊就唔洗挨,但係驚佢屋企人會唔接受我,我而家唔知應該點揀…
+ Favorite

註冊日期: 2017-11-20

一拖二囉洗乜揀

註冊日期: 2016-7-12

太子仔係咪認真先,可能只係玩玩下;
不過你自己都係得21歲,都玩得起嘅,切記要做足安全措施就得。

太子仔知我有男朋友,迫我4月前答佢

佢應該係真,見佢都幾有計劃,我講到話說我要結婚先肯一齊,佢都制,佢亦已經同屋企人講左我既存在

註冊日期: 2016-7-12

kirby0214 發表於 2018-2-28 00:53
佢應該係真,見佢都幾有計劃,我講到話說我要結婚先肯一齊,佢都制,佢亦已經同屋企人講左我既存在 ...

講遮,有幾難?行動先最實際。
追你時當然乜都話得啦,得手後就唔知了。
不過你講到咁都係想飛咗窮現任同太子仔一齊遮,咁咪去馬囉,唔駛搵人認同你的。

註冊日期: 2013-1-22

唔係我黑心,做人理智啲好,佢追你時就梗係咩都yes,唔通老實話你知自己玩玩下,無諗過結婚咩?
再者,講唔同做,好多人都係得個講字,真係做咗出來先好信!唔好咁易就相信佢先得咖。
Anyway, 我覺得如果你認為唔同太子仔一齊會miss咗個「可能做少奶奶」生活嘅機會,咁你go ahead,不過如果你都要bear 最後係一場空歡喜嘅可能性。
其實你現任都不是太差,起碼佢有計劃地為緊將來生活打算,而唔係安於現狀無上進心,可能係現階段你見唔到佢嘅可能性,但唔好睇少任何一個年輕人,分分鐘將來佢發咗你就後悔都無用。

註冊日期: 2014-10-22

你要諗,你要去選擇,證明你根本未夠愛你男朋友。
唔知道嘅所為太子仔幾有錢?但 做茶餐廳嘅都可以叫太子仔,上市公司又係叫太子仔。
其實你都好後生,如果你想放手一搏試下,咪試囉,就算唔得,你仲有青春繼續搵第二個。睇下你捨唔捨得第一個男朋友啫?

註冊日期: 2014-10-17

Gold digging bitch

註冊日期: 2016-4-17

其實你係中意佢啲錢?
你連自己啲錢都俾哂男朋友 都證明你好愛佢呀 你依家男朋友都叫做為將來打算儲錢投資 可能第時都會發圍唔駛捱呢
太子仔 對佢黎講 你可能會係一個女友人選 但未必會係老婆人選

我點解會作出選擇係因為我生日連我男朋友都無去幫我慶祝,我生日係2月14,我唔需要咩特別要求同禮物,佢已經送左部switch比我,我只係想食餐比較有氣氛既飯,當初話攰無幫我慶祝話會係2月完之前慶祝,但到到而家就一直拖,唔肯花心思係我到

註冊日期: 2017-6-10

中出即飛

註冊日期: 2017-7-17

港女

註冊日期: 2018-1-15

21歲者,唔仆過街點會知痛!

註冊日期: 2016-6-13

如果和系你,我會揀窮個個,因為認識同相處時間長,大家都有感情基礎,相反同太子仔認識肯定短好多,你同佢認識又未必去到好深入,你而架想揀佢只系新鮮感同可以享受比人追既感覺,但我覺得你揀左佢,你將來會後悔點解會揀左e個人,因為佢可能只講,有冇去做又吾知,你話已結婚為前題拍拖,但會吾會到最後?冇人知,同冇人保證。
但窮個個起碼佢有目標同計劃,而你都知道,而且系佢最差個時你都借錢比佢,點解吾繼續行落去呢?
你而架系爲左生日冇餐有氣氛啲餐廳食飯去諗揀邊個,你有冇諗過你男朋友可能買switch都要諗過度過(因你話搞投資,交費後得幾千蚊同你洗)而你為左咁小事諗揀邊個,你真系好自私

其實重新適應一個新既人係好困難,我其實都寧願安於現狀,但係我唔知點飛甩太子仔...佢個人有啲脾氣,驚佢嬲起上黎會講比我男朋友知,佢又知我住邊.我諗我3號同佢出完去之後都唔會再見佢,各位覺得改phone no.有無用?

註冊日期: 2018-1-11

問黎都多餘, 答案只有你自俾到自己, 按心意又行, 你其實都有答案了. 唔需要同別人攞認同架. 你都係驚揀錯姐, 但結局係點根本無人知.

註冊日期: 2017-10-10

你同太子仔已經開始左?如果唔係驚佢話D咩比你男朋友知?

快D決定唔好累人累物啦~

註冊日期: 2017-2-22

你話太子仔「迫你4月前答佢」,但又話「唔知點飛甩佢」「佢有d 脾氣」, 既然佢迫得你4月前比答案佢唔係唔簡佢就發你難渣咁冇品呀。如果係, 你自己諗依d 人仲要唔要得過。
不過你係貪佢有d 錢既咪簡佢囉, 但你就唔好預真係會同佢長遠結婚發展囉。 抱住拍散拖除時比人飛心態, 到時比人飛冇咁hurt 囉。
依種人識你冇耐真係同你講心咩, 方唔係貪你宜家有挑戰性咩。 不過你得21 歲比人玩完都仲後生搵過個, 再唔係反撻現任

註冊日期: 2016-6-13

其實如果你揀你男朋友米同個太子仔講清楚,佢話你4月前比答案佢,你決定左米wts佢囉,洗諗咁多咩。你驚佢同你男朋友講米同你男朋友講件事,最後你個決定系點,起碼佢到時真系系屋企樓下捕你都有男朋友保護你,電話你可以封鎖佢乜事都冇,除非你咩都吾想做