{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

點求對方原諒

註冊日期: 2018-3-11

希望大家教我點做,我24男友26,拍拖3年半,頭頭2年感情好好愈黎愈愛對方,一齊前係同事但唔同部門,直至上年佢升職後轉工,好努力賺錢多左,不過為追工程進度要周時加班,我知佢為將來打算想盡快完成大家定落嘅計劃,但就犧牲左相處時間,見面次數愈黎愈少,每次得一餐飯時間同埋少左話題,我變得冇安全感,平時就算生活上好細微嘅嘢都可以講餐飽,而家佢好似嫌我煩,只會hea應就完話題,近期公司發生大地震,有機會波及成team被炒,我好擔心唔知有冇我份,正想佢幫我分擔又唔係身邊,同時間另一條team有個男仔阿A主動安慰,提出唔同諗法去釋除我不安,又幫我問阿A上司有冇得轉team,阿A之前想追我而我一路保持距離亦同男友備過案,可惜今次冇咁做,應承同阿A食飯,嗰晚原先男友搵我都冇接電話,阿A送我途中拖住我,我冇放手,點知男友係附近等我見到哂一切,我承認對阿A冇好感,只係阿A幫完我循例應承食飯就完結,男友係嗰種愛你愛到死恨你亦會恨到死嘅人,非常專一連小小偏差都唔可以存在,佢上前質問完就話大家關係玩完,當時我唔識反應但係返屋企後就開始知道不安,我對佢嘅愛從來冇變,唔知道咁小偏差會令佢咁大反應,第二日即刻去佢屋企等佢放工,佢叫我執埋啲嘢走仲鬧我點解唔諗佢做野咁辛苦為邊個,最後被佢趕走,佢block哂所有通訊,已經一星期啦,我不停喊又食唔落唔嘢,好怕失去佢,教我點樣追番佢令佢肯原諒
+ Favorite

註冊日期: 2016-11-24

咁係你問題拉

註冊日期: 2015-4-9

「男友係嗰種愛你愛到死恨你亦會恨到死嘅人,非常專一連小小偏差都唔可以存在」

其實睇到呢句,你已經寫埋成功率係幾多了
響呢方面,你壇野已經零討論價值

PS:
1)一個寫野唔分段的人,多數都係自撚私
2)唔好意思,在下可能比你更自私,就算呢壇野有得拆,拆完有錢收都係唔會幫你
3)點解硬係有人又要做雞又要拎貞節牌坊??

為防你個陷家富貴鏟POST,都係BACKUP左佢先~~

註冊日期: 2018-3-4

搵個機會 確保佢會見到你唔會趕你走 你將你嘅心聲(以上喱篇野)一五一十同佢講 坦誠相對 或者試下叫你姊妹/佢兄弟forward你msg比佢/ 寄信比佢/sd email. 但你要做好心理準備佢唔會同番你一齊. 我認為坦誠係一段關係最重要嘅野, 比佢知你嘅感受、諗法(唔好諗住隱瞞,包括如果你可能真係當個同事備胎),比起你做任何野去補賞/強調你同個男同事無野/死纏爛打有用.

I actually sign up to reply this. You lost him already, take the shit, learn your lesson and don’t be a bitch next time.

註冊日期: 2016-7-2

愛他你不會讓人拖了,調返轉佢拖住左另外一個你會點?

註冊日期: 2017-8-13

換位思考下啦,換轉見到嘅係你,可能你仲巔過佢,好好對待下一位吧!

註冊日期: 2010-12-5

唔知道咁小偏差會令佢咁大反應?? 比佢係街見到你拖住第2個男人都叫小偏差?

註冊日期: 2017-9-27

比我都唔忍啦!你既然對另一個有好感,咁即係你對佢嘅愛已經變質。

冇必要追返佢,你放過佢啦,佢值得更好

註冊日期: 2010-4-28

開頭你話大家感情好好,佢為左大家嘅將來努力工作,但你竟然比第二個男仔拖手,仲要撞到正,真係好錯。

既然你都知道佢係咩人咩性格,你放佢走啦。你個心已經變左。

註冊日期: 2017-7-29

「樓主」,妳自己寫,當天男友搵「樓主」,「樓主」專登唔聽「男友」電話,跟著「樓主」當晩斷正。

我估妳男友企係度「觀察」佐好耐,可能「樓主」同條新仔有講、有笑、仲拖住手仔、眼睛冇其他人。

「一路行到去屋企樓下、先見到男友」!

講真「男友」可能已經嗅到陣「偷食未」,唔係點會冇啦啦⋯「企係」屋企樓下等「樓主」!

編爬文只係寫啲、唔寫啲(試問「男友」專登企係樓下等「樓主」。)

我好肯定「樓主」已經唔係第一次去偷食,男友嗅到陣「偷腥味」。

正如女人直覺,男人出去偷食!

之後;男友當晚質問又冇反應⋯即係承認「偷食」啦⋯

依家男友飛「樓主」,妳又心有不甘,邊有人咁貪心㗎!

註冊日期: 2018-3-10

咁係你問題姐 男朋友忙同比第二個拖手完全兩回事 你抵死

註冊日期: 2009之前

正一姣婆守唔到寡!錯左仲搵藉口,勸你快啲同前男友認錯。放生人!以後你想點都得

註冊日期: 2017-2-22

有咩好教你點做姐, 咪分手囉。自己瀨左野就係到喊,忠誠既愛情的確係唔存在小小偏差囉。 你明知佢係咁你都仲玩火, 燒親自己係抵死喎。
咁大個人要為自己做過既事付責任, 唔好成日嘜都你想點就點

註冊日期: 2014-11-22

除左抵死真係唔知講咩好

註冊日期: 2016-2-26

又會咁啱今次同佢食飯冇備案、又咁啱冇聽男友電話、又咁啱人哋拖住你、又咁啱你冇鬆手、又咁啱你男友喺附近等你仲咁啱見到晒。

同其他男人拖手係小偏差你都講得出,篇文嘅前半段仲要為自己搵晒藉口鋪排好晒,你根本就不知悔改,諗唔到有咩理由你男友要原諒你。

人都係犯賤唔到失去都唔珍惜,放過男友放過自己啦。

註冊日期: 2016-7-12

拖哂手仲話冇嘢,真係搵鬼信。
冇好感都可以拖手,咁有少少好感咪已經可以做更多嘢?咁好易戴帽喎!
算啦,冇得救的了。

註冊日期: 2017-4-1

唔接男友電話又拖住另一個男人隻手都叫少少偏差?咁樓主都好開明喎,即係要上埋床至叫有好感啦,明哂。

註冊日期: 2018-3-8

非法改裝嬰兒車 發表於 2018-3-11 01:44
「男友係嗰種愛你愛到死恨你亦會恨到死嘅人,非常專一連小小偏差都唔可以存在」

其實睇到呢句,你已經寫埋成 ...

唔得呢個reply太正我真係忍唔住要覆你比個like你