{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

未婚夫話半年內減唔到磅,就唔結婚....

註冊日期: 2017-10-9

我同男友拍左好耐拖,呢幾年間我幸福肥左好多係真嘅 (原本45-50KG,依家76KG),佢前排同我求左婚,以為我會因為準備結婚開始減下肥,去返以前初初識我個陣既身型,點知我無減肥呢個意欲不得止,仲愈食愈肥,男友有一日忍唔住同我講話:如果我半年內減唔到磅,去返之前個磅數,就不如唔好結婚,唔好影婚紗相喇。。。我都知佢係為我好,用激將法令我有目標減肥,做個靚靚新娘,唔想我第時望返d婚紗相會後悔見到自己咁肥,但係我覺得半年內減20KG,對我黎講真係好困難,你地有冇咩方法可以救下我?
+ Favorite

註冊日期: 2014-10-22

其實我相信你未婚夫只係希望你瘦啲,應該唔會實質真係set 20kg .
你有半年時間,記得早餐食得好,中午食得飽,晚餐食得小.
六點前食嘢,少食澱粉,戒所有甜嘅飲品及食品,其實戒糖對皮膚亦都好好多,就算你戒糖,我諗六個月點都起碼瘦十幾磅。

註冊日期: 2015-7-22

我感覺你男友,都係激下你,等你有鬥心可以減肥,都係為你好。

註冊日期: 2017-5-5

Sis , 可以pm同你傾下我嘅經驗 : )

註冊日期: 2016-7-2

佢都係為你好~始終對健康都好D,第日如果生小朋友,太胖會有好多其他病的。加油,都係食健康D,唔好食太濃味,太油,做運動。

註冊日期: 2018-1-28

Inbox左你
一齊傾下呀!

註冊日期: 2009之前

其實你原本都係瘦,要減返瘦應該不會太難,我原本都係100-105磅之間,結婚4年體重升到130磅,我都係食清d,勤做運動,戒凍飲,少糖,盡量少d出街食,多菜少肉少油少鹽,hea住減一年都打回原形,因為完全戒糖真係好難,間中都要放下監

註冊日期: 2016-8-13

你去搵D營養師幫你設計份餐單la

註冊日期: 2018-1-6

做帶氧運動、多菜小肉、戒甜、唔好食消夜。

註冊日期: 2017-10-10

半年減20KG唔係問題!忍下口食清D,做下運動就得GA LA~

註冊日期: 2016-4-25

半年話長吾長, 話短吾短, 冇咖啦, 做運動+控制飲食, 個個都係甘減, 要快就勤力d, 地獄式d, 再吾係搵營養師幫手都得

註冊日期: 2017-8-9

76kg真係太肥咗d,減個16kg都好呀,為咗健康努力!

註冊日期: 2014-10-17

其實愈肥既人最頭個10%-20%最易減, 食少啲食健康啲一個月2-3KG唔成問題

註冊日期: 2009-9-24

之前睇營養師同做運動,一個月減8-10磅,所以20kg真係可以半年內減到,但要戒口同勤力做運動!只係放肆左姐,要減其實好快。

註冊日期: 2017-10-7

我上年都係為左結婚減肥呀 幾個月就減左10KG
其實真係好簡單, 我盡量每餐肉同澱粉質分開食, 同埋戒甜戒零食
幾乎唔使做運動

我早午餐都唔食肉 晚餐就多菜少肉
以前本身食好少菜 所以排便都好少 而家keep住每日都有

同埋食少好多糖 出街就飲檸茶走甜
有時好想食零食就一舊起兩舊止

不過星期六日放假我都會俾自己放鬆下 正常食不過唔好過量囉

其實頭3個月已經差唔多減到10kg 之後我冇咩再輕好多 不過就可以keep到囉 咁樣食唔會令個人餓或者冇精神 因為我可以食得好飽同食自己鐘意食GE野 仲要唔使用錢反而可以慳錢添!!

果時我男朋友都真係日日見都覺得我瘦左好多 睇到佢滿足GE眼神自己都覺得有成功感
而家結左婚我都盡量keep住咁樣食 對自己健康又好D又唔驚D衫唔岩著丫嘛!!

加油呀sis! 我得你都一定得!!!!

註冊日期: 2017-3-3

絲打... 你76KG又真係太誇張, 你自己都知影婚沙相會唔靚LA, 我個人就用左90日減左6KG, 因為我本身都係得56,
我食野都係正常唔會暴飲暴食, 個陣搵個教練一星期地獄TRAIN 1日, 其餘6日抽3日出黎自己豈屋企做返一樣GE動作, 每星期去都有加操。
如果想快D就食營養餐, 戒白飯是必須的, 改食蕃薯OR糙米, 食蛋白質既野, 每日食GE野唔好超過你GE基礎代謝, 食多左就會肥, 唔好諗住食仙女餐捱餓, 唔好諗住食仙女餐捱餓, 唔好諗住食仙女餐捱餓, 好重要所以要講3次, 捱餓的話你影婚沙相出黎重7, 成個泡乎人咁。

註冊日期: 2015-4-21

有朋友上年參加左一個叫TLS 纖營的course, 佢減得好成功, 三個月減左成10 pounds! 重點係唔使節食!!! 如果你想知多D,可以inbox我, 再問下朋友詳情. 希望幫到你!! PS:我5月都去影pre wedding, 大家努力做個靚靚新娘

註冊日期: 2014-11-18

我都就結婚,睇左營養師2個月減左12磅,你要唔要考慮呢個方法?真係好有用!加油呀!

註冊日期: 2017-6-21

食物減份量, 肚餓食低果糖嘅生果充飢, 早餐可以食飽肚,當然唔好食公仔面,炸豬扒,嗰D, 中午食7分飽, 晚上盡量7時前進食, 之後唔再進食任何食物,盡減食/飲,甜食物, 我1個月减了18磅, 減中途其實各類食物都有食,

註冊日期: 2018-3-16

我以前冇account, 為左你我開隻account黎回!
有隻機叫liposonix好有用,我朋友睇住佢由肥變瘦,不過我未試過,亦唔知邊度做,你search下。加油!