{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

真人真事 - 報應

註冊日期: 2014-12-3

我識得有個女人J小姐,認識了有錢佬Mr.Wu, 明知人地有老婆仔女,趁人地老婆同仔女飛去外國就上Mr.Wu屋企住一輪,就連大廈保安都叫佢一聲「胡太」,到人地老婆飛返香港,J小姐就租出面月租酒店,因為依個女人貪錢又有心計,所以鐘意痴男人養。
同Mr.Wu都好幾年時間,Mr. Wu最後冇因爲佢而同老婆離婚,知道自己坐唔正做「胡太」,就同Mr.Wu分手,喺自己兼職個份工入邊識第二個男人K先生。
K先生未同依個J小姐一齊時(朋友同事關係),
出去一間餐廳食嘢,J小姐叫酒飲,之後話自己醉咗,但我唔明點解醉咗可以去商場買bra,
(我唔會捉男性朋友買bra), 之後主動提出去酒店清醒下, K先生同我講J小姐沖涼出嚟只有條毛巾,之後仆街成條毛巾飛走,在K先生面前全裸。 最後K先生唔理其他人極力反對都要同J小姐一齊。

報應之後來了, K先生早排識咗個女仔,後來佢鍾意左呢個女仔,但K先生呃住呢個女仔,明明同J小姐結咗婚扮未結婚,拖住個女仔,
(其實個女仔都結咗婚但同男家唔岩想離婚,
當時正正K先生就出現咗)

最後J小姐知道左K先生同第二個一齊之後,
K先生先同個女仔講結咗婚,個女仔嬲爆,
完全唔知K先生一直隱瞞。

最好笑J小姐竟然xyz個女仔狐狸精,
又大大聲話拎張結婚證書撻比個女仔睇,

其實個女仔係比你老公呃住,
係你老公同個女仔講想同你離婚
同個女仔去北海道註冊,

你唔好好睇住自己老公仲罵人,
加上個女仔起碼冇J小姐咁賤,
個女仔係比人呃住,
佢亦都問過好多次K先生係咪未結婚,
堅持話未結。
而J小姐係攪人老公
又趁人老婆帶仔女出國就上人地屋企住。

依啲係報應,但未係最大報應。

K先生冇同J小姐離婚,
反而黃咗單野就飛個女仔,
玩完人一點冇負責任冇手尾跟。
J小姐搬咗去佢地聯名公屋住,
K先生繼續每月過錢比J小姐生活費,
因為今時今日J小姐都係無全職工做。

但個女仔比佢搞到抑鬱過,
以淚洗面過日子,過咗年幾先好返少少。

仲有,個女仔同自己老公提及依單野,
佢老公知道後
無離開個女仔,仲原諒佢,
因為佢都知佢屋企人(奶奶)對佢唔好,
所以個女仔先至想離婚。

而家個老公對個女仔好好,
好在個女仔聽我講唔好同老公,
k先生可以咁呃住J小姐溝你,
唔慌好人。
加上個仆街有事就走撚咗去,
反而個老公仍陪伴左右。

+ Favorite

註冊日期: 2010-12-5

請問樓主係呢件事上面係咩角色?點解可以同時知道晒幾個人既心路歷程?

註冊日期: 2009之前

sumyik 發表於 2018-4-23 06:14

請問樓主係呢件事上面係咩角色?點解可以同時知道晒幾個人既心路歷程?

我都想知,講到好似電視劇一樣,真係好耐人尋味。

註冊日期: 2017-11-20

樓主既角色咪作者囉

自己無遇過依啲事就唔好話人地作者,依個世界上無奇不有,唔好咁先入為主話人老作

我係個女仔蜜友,亦識得K先生,
同過佢兩個食飯行街,我同個女仔都覺得呢個K先生男人好好,我初初都幾like K先生,對我個friend咁好,點知真係跌哂眼鏡...
我問K先生點解要呃我個friend, K先生話如果一開始講左結咗婚,個女仔就唔會同佢一齊,佢又好鐘意個女仔。
我罵佢「就係因為你想同佢一齊,驚佢知道你結咗婚就疏離你,你就要呃住佢,你有冇諗過佢知道你原來結咗婚果刻佢會幾傷心,你都幾X街自私!而家仲要一黃咗就飛開我個friend!」

J小姐心計亦貪錢,首先扮自殺,K先生本身唔想上去公屋睇佢,係我個friend叫佢上去:「你上去睇下,一陣出事點算。」

J小姐仲要xyz :「我唔會比你(K) 同個女人(我friend)好過!你退休金過百萬(K先生係舊職公務員有長俸)我唔會益個女人!」
臨走仲喺K先生户口提取兩萬元先走人,因為J小姐無錢,因為由廿幾歲已經比個有錢佬胡生包養,坐唔正「胡太」冇咗張長期飯票,錢又洗哂。

其實K先生同J小姐之前借過錢(約廿十萬),
J小姐又冇全職工,但又成日去日本旅行,
又鐘意買名牌用名牌死衝,
我個friend明知K先生還緊債都同佢一齊,
唔係J小姐咁貪錢囉。

我點解知道咁多野,因為依啲事都係K先生親口講。

註冊日期: 2016-7-12

但個女仔明明自己有老公都同K先生搞埋,咪又係賤。

註冊日期: 2018-4-17

賤人何其多, 我都信因果報應。

註冊日期: 2016-1-6

講到個女仔好慘好無辜. 佢咪又係俾綠帽自己老公.
根本3個都賤格.

註冊日期: 2016-10-5

all 賤格

註冊日期: 2012-10-16

我怕你朋友出軌都有報應

佢都覺得自己有報應,好後悔點解比愛情蒙蔽雙眼信哂個男人講野。

NVB2016 發表於 2018-4-24 10:12
賤人何其多, 我都信因果報應。

佢都知,其實佢同奶奶好大問題,提出過離婚,佢老公唔肯。而家咪睇清楚有事起上嚟邊個即刻走咁咁去,邊個仲會留在身邊

YYYYU 發表於 2018-4-24 09:10

同過佢兩個食飯行街,我同個女仔都覺得呢個K先生男人好好,我初初都幾like K先生,對我個friend咁好,點知真係跌哂眼鏡...
我問K先生點解要呃我個friend, K先生話如果一開始講左結咗婚,個女仔就唔會同佢一齊,佢又好鐘意個女仔。
我罵佢「就係因為你想同佢一齊,驚佢知道你結咗婚就疏離你,你就要呃住佢,你有冇諗過佢知道你原來結咗婚果刻佢會幾傷心,你都幾X街自私!而家仲要一黃咗就飛開我個friend!」

J小姐心計亦貪錢,首先扮自殺,K先生本身唔想上去公屋睇佢,係我個friend叫佢上去:「你上去睇下,一陣出事點算。」

J小姐仲要xyz :「我唔會比你(K) 同個女人(我friend)好過!你退休金過百萬(K先生係舊職公務員有長俸)我唔會益個女人!」
臨走仲喺K先生户口提取兩萬元先走人,因為J小姐無錢,因為由廿幾歲已經比個有錢佬胡生包養,坐唔正「胡太」冇咗張長期飯票,錢又洗哂。

其實K先生同J小姐之前借過錢(約廿十萬),
J小姐又冇全職工,但又成日去日本旅行,
又鐘意買名牌用名牌死衝,
我個friend明知K先生還緊債都同佢一齊,
唔係J小姐咁貪錢囉。

我點解知道咁多野,因為依啲事都係K先生親口講。

我都信,只係覺得J小姐憑咩咁清高大聲罵人,佢自己咪仲賤,趁人老婆同仔女外遊就住個有公佬度。

Angela0990 發表於 2018-4-24 11:44
我都信,只係覺得J小姐憑咩咁清高大聲罵人,佢自己咪仲賤,趁人老婆同仔女外遊就住個有公佬度。 ...

就憑佢係老婆!
唔係清唔清高的問題,係身份問題。
J小姐同Mr Wu係過咗去的事,就算佢當時幾賤都好,同依家呢件J小姐xK先生x你朋友嘅事無關。
J小姐同K先生結咗婚,佢作為老婆,鬧個第三者,合情合理,夠哂資格。

註冊日期: 2018-3-28

—班男女亂搞關係掙嘢食, 爭做勝利者,其實三個都—樣好賤,無分多少高低, 只是有人自我感覺良好!

註冊日期: 2018-3-28

YYYYU 發表於 2018-4-24 12:15
引用:

Angela0990 發表於 2018-4-24 11:44
我都信,只係覺得J小姐憑咩咁清高大聲罵人,佢自己咪仲賤,趁人老婆同仔女外遊就住個有公佬度。 ...

就憑佢係老婆!
唔係清唔清高的問題,係身份問題。
J小姐同Mr Wu係過咗去的事,就算佢當時幾賤都好,同依家呢件J小姐xK先生x你朋友嘅事無關。
J小姐同K先生結咗婚,佢作為老婆,鬧個第三者,合情合理,夠哂資格。

絶對認同!

註冊日期: 2017-10-10

你點解知道咁多野,因為都係K 先生親口講⋯
好心你啦,你生活係咪苦悶到要理你朋友的私事,然後再串連一個完整故事,去豐富自己平淡沒趣的生活呢?!
唔理你果個所謂背後故事先丫,淨睇你個朋友,佢自已都背夫偷漢啦,男家對佢點差都好,咪離婚lo,離左至好開始第二段感情,但佢未離婚就搭上個唔知咩男人⋯跟本你朋友就賤格,你聽埋咁多故事,再咁肉緊出po 作文,建議你搵d 野學下,調濟下自已,令自己冇咁Dry先啦!

註冊日期: 2010-12-5

Angela0990 發表於 2018-4-24 06:38
同過佢兩個食飯行街,我同個女仔都覺得呢個K先生男人好好,我初初都幾lik ...

"我點解知道咁多野,因為依啲事都係K先生親口講。"

K先生可以為左同你朋友一齊講大話話自己未結婚,
到個大話穿左呃唔到落去梗係要講到老婆有咁衰得咁衰啦......
唔通佢會同個第三者(即係你朋友)講自己老婆賢良淑德咩

前面網友講得岩, 先唔講J同MR WU既事已經過去,
其實係咪真係有MR WU呢個人都未知,
但就憑J係K老婆已經夠晒資格鬧你朋友

睇你講既野完全偏幫晒你朋友, 唔理是非黑白打橫黎講,
J鬧你朋友你都仲可以話J自己唔好好地睇住個老公仲去鬧人,
你自己都係女人, 點解可以講得出呢D說話?
你朋友婚姻出現咩問題都好, 但佢未離婚都係背夫偷食,
你不停話你朋友唔夠J偷食人夫賤, 我唔明比較邊個賤有咩意思,
我亦唔識分背夫偷食賤D定偷食人夫賤D

我覺得背夫偷食仲賤過偷食人夫。
背夫偷食係出賣一個愛自己信任自己的人(i.e.自己老公),偷食人夫只係傷害一個冇瓜葛的女人(i.e.對方老婆);
所以就算真係要比邊個賤D,我都覺得係樓主朋友賤D。