{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

心好痛,希望sis可以啲意見我(好長,唔好意思)

註冊日期: 2018-7-14

同男朋友一齊4年,距對由自此始終都好好,接我放工,放假帶我去食我想食嘅野,我唔舒服會照顧我,飲醉發距爛咋距都會好好take care我,然後都唔話我,脾氣好,同距一齊好舒服,可以好好依靠係距度。但由於距職業 環境問題 冇安全感,距亦係口花花戈類,未一齊前,距係戈啲好玩得 多多酒局嘅人,又多女性酒友,但同佐我一齊後,有去改好多,少佐去好多飲酒,女性嘅酒友亦少佐好多。而一直咁行佐4年了,我覺得同距一齊好開心,好sweet,好舒服。
但最近開始出現了,有一次我睇距電話,見到距有了女仔,讚人地好正,如果唔係對方有底線,應該會出事等等....我睇到幾時爆喊,嚇醒佐距,距都係咁同我道歉話自己只係嘴賤,唔會有下次,見到我咁距驚佐。咁之後冷靜佐幾日我選擇原諒距,因為真係愛距,同埋的確距犯錯係唔會犯第二次同樣嘅錯,哩樣野一齊4年我係有睇到的,的確唔會二犯,而我都相信距係口花花嘴賤嘅啲,唔會做對唔住我嘅事.....
但事情過佐一排應該幾個月了吧,就在前幾日,距因為一啲組織要去大陸打波比賽,咁例牌打玩波都會食飯,場k,雖然我唔鍾意,但係我信距都俾距去,而且夜晚就返,但戈晚距場k時一直冇按距俾我嘅時間走,話睇波,傾計....一直拖佐陣,我打俾距,cut線,拒絕....我癲佐因為距人係大陸,平時聽距講距圈子d人係點樣上去飲花酒點點點,然後信息又格得耐先覆,我開始亂諗,但我都係相信距,我知距唔會做對唔住我嘅野,唔會好似睇tvb咁嘅情節,只係當時我會好嬲,咁後期距都有覆我嘅,然後都即刻走返佐屋企。之後當然會有嘈交,冷戰...但最後都好返,因為我唔想冇佐距,就算亂諗都只係諗下,都深信距唔係戈啲人。
點知尋晚,我係距到,無意中聽到距電話同朋友嘅語音「飲大左搞佐條女」「帶佐個啤酒妹上房」.....我當下差d心臟病,手震晒。我叫醒佐距,俾距聽,距即刻認錯,跪低,喊晒(距之前未試過咁)係咁同我講對唔住,認錯,好後悔,一定唔會有下次,之後會對我更好等等.....
我個心好痛好痛好痛,痛死,我好愛距,我有打算會同距結婚一齊行落去,但我唔明點解距要咁做,我諗極都唔明,平時我地好地地,一啲問題都冇,距亦都話未試過咁愛過一個女仔,求我唔好離開,我唔點解距要咁,我接受唔到距當時唔聽我電話噶時候就係搞緊戈啤酒妹!我接受唔到,我崩潰...而距亦都不停跪,喊求唔唔好走!
但重點黎了,我好傷心,但我同時又好犯賤地好唔捨得,仲好愛距,我仲諗過原諒?因為距唔會二犯的,然後我地又可以好似以前咁,過返平時平淡,sweet嘅生活,我唔想有哩件事發生,但我知我咁樣諗係好犯賤,都只係諗下,我不斷要自己理性,所以我只可以係度po文問下sis我可以點算,因為哩度亦都係我可以發洩大膽講嘅地方。係米真係就咁冇佐哩段4年嘅感情?我好愛距。有沒sis有經歷過 可以俾d意見我,我依家真係唔知點做....我好愛距,好唔捨得距.....我好想可以過返平時的日子,但唔明點解距要咁做!教下我......
感謝你地睇到哩到,你地可以鬧我,但鬧完話返我知應該點.....
+ Favorite

註冊日期: 2017-11-20

到左咁既地步除左抵撚死之外都唔知應該點形容

註冊日期: 2016-5-7

喊下跪下就無事
好快有下一次

註冊日期: 2015-8-22

不停話無下次,不停再有下次。表面好愛你,但心度已經用行動講咗,佢只愛自己,所以重複傷害你。一定會有下次。

註冊日期: 2014-10-22

好想睇,不過你堅多錯字,真係睇唔到落去。

kit C 發表於 2018-7-14 09:30
不停話無下次,不停再有下次。表面好愛你,但心度已經用行動講咗,佢只愛自己,所以重複傷害你。一定會有下次。

不好意思

justpeople 發表於 2018-7-14 09:32
好想睇,不過你堅多錯字,真係睇唔到落去。

唔好意思!

kit C 發表於 2018-7-14 09:30

唔好意思

註冊日期: 2015-4-9

分手前條件不變(佢都係繼續偷食)的情況下再復合
係200%會分多次手

幫左你今次,下次點算??
先唔講權利義務什麼的,你覺得大家可以幫你幾多次??

老老豆豆,呢種CASE......車車在收山前一係唔接,一係就收懲罰性收費
而家都收左山,只係上黎食下花生,做咩仲要無條件陪你踩落呢個無底深潭??
唔使同大家道歉了,你呢四年佢對你咁好,其實係要還架,你家陣咪還左囉XDDDD

註冊日期: 2014-10-17

我建議樓主讀好啲書先,錯字多到嚇死人。讀屎片架你?

註冊日期: 2017-10-10

距⋯二犯⋯⋯呢d 咩字來? mk 妹⋯

註冊日期: 2017-8-23

錯字多到嚇死人
意見係:佢吾值得你信任
第一次口花 第二次仲同人搞埋 第三次就難保無底線地不停出軌了
諗下佢出軌原因係咩 貪刺激?  一時之失? 故意吾聽你電話,講到底都係吾尊重你,吾放你在眼內!

milktea913 發表於 2018-7-14 10:45
我建議樓主讀好啲書先,錯字多到嚇死人。讀屎片架你?

姐係犯第二次

註冊日期: 2017-10-6

只有一個意見:要人俾意見你先要學好中文

莉莉_ 發表於 2018-7-14 10:56
距⋯二犯⋯⋯呢d 咩字來? mk 妹⋯

姐係第二次犯同樣錯 ,唔好意思 第一次用哩個平台,唔係好熟,回應留言經常回佐其他人

總之呢,你唔洗再迷信咩⋯個男人犯左一次錯後,一定唔會犯第二次,呢個純粹係掩飾字眼啫!
呢個講法,我唔知係你幫佢講說話,還是個男人呃你啦⋯
第一,佢衰咸濕,你冇講msg 見到的係佢同事還是網友啦,總之就係搵女傾計,聊女仔溝女,呢d 你捉到幾多丫? 比你發現左,佢以後咪識del msg , 或者用冇record 的apps 傾lo...即係唔會再比你捉到「二犯」呀!你更係捉唔到,佢醒左啦麻! 你咪繼續信佢唔會咩「二犯」lo......

第二,就算佢唔「二犯」聊女傾計,佢走左上大陸叫雞⋯唔係「二犯」啦,你滿意啦? 「一犯」之麻!
叫雞呀⋯條仔仲唔係衰咸濕?唔係賤男?

ok! 以你邏輯係呢個男人唔會「二犯」ga麻!咁你又原諒左佢⋯仲上來問咩呢?
其實好想講粗口⋯你咪仲咁on XX 啦⋯又聊女溝女⋯又叫雞⋯你自已話接受唔到ga...咪分手lo!
可以話你知⋯佢會三犯四犯五犯lo!
三犯-聊第二條女,唔係聊上一條女,四犯-叫第二隻雞,唔係叫返上次隻雞⋯合乎你邏輯啦?

愛,唔係用把口講「你係我最愛」,係表現出愛你⋯唔係三番四次咁出軌!

樓主,接受現實啦,你條仔出軌,溝女,叫雞,以後都會不停再發生⋯溝女係佢天性,叫雞係心癮,你話拍左4 年都冇事,點解宜家出事呢? 身痕lo, 咁簡單⋯

溝開女的係唔會甘心比一條女綁住(即係你),叫開雞的,都係一樣有心癮去叫雞⋯
另外,你睇佢群埋咩人先啦⋯上去飲酒溝女⋯你估你條仔上去斎坐,幫班friend 開花生同埋單咩?

罵完你話返比你知應該點⋯

我就答你應該分手⋯
但你見到分手兩個字都一定會話:但係乜乜乜,但係物物物咁ga啦⋯⋯

分唔分手你自己決定啦⋯總之你條仔就出軌⋯要點呀? 唔通落佢降頭,要佢以後唔好出軌呀? 更係分手啦⋯⋯

Ps. 我唔信降頭的,樓主都千祈唔好相信,唔好比錢人做咩法事,假ge! 我怕以樓主的理解能力⋯真係以為我教佢落降頭⋯

milktea913 發表於 2018-7-14 11:53
總之呢,你唔洗再迷信咩⋯個男人犯左一次錯後,一定唔會犯第二次,呢個純粹係掩飾字眼啫!
呢個講法,我唔知係你幫佢講說話,還是個男人呃你啦⋯
第一,佢衰咸濕,你冇講msg 見到的係佢同事還是網友啦,總之就係搵女傾計,聊女仔溝女,呢d 你捉到幾多丫? 比你發現左,佢以後咪識del msg , 或者用冇record 的apps 傾lo...即係唔會再比你捉到「二犯」呀!你更係捉唔到,佢醒左啦麻! 你咪繼續信佢唔會咩「二犯」lo......

第二,就算佢唔「二犯」聊女傾計,佢走左上大陸叫雞⋯唔係「二犯」啦,你滿意啦? 「一犯」之麻!
叫雞呀⋯條仔仲唔係衰咸濕?唔係賤男?

ok! 以你邏輯係呢個男人唔會「二犯」ga麻!咁你又原諒左佢⋯仲上來問咩呢?
其實好想講粗口⋯你咪仲咁on XX 啦⋯又聊女溝女⋯又叫雞⋯你自已話接受唔到ga...咪分手lo!
可以話你知⋯佢會三犯四犯五犯lo!
三犯-聊第二條女,唔係聊上一條女,四犯-叫第二隻雞,唔係叫返上次隻雞⋯合乎你邏輯啦?

愛,唔係用把口講「你係我最愛」,係表現出愛你⋯唔係三番四次咁出軌!

樓主,接受現實啦,你條仔出軌,溝女,叫雞,以後都會不停再發生⋯溝女係佢天性,叫雞係心癮,你話拍左4 年都冇事,點解宜家出事呢? 身痕lo, 咁簡單⋯

溝開女的係唔會甘心比一條女綁住(即係你),叫開雞的,都係一樣有心癮去叫雞⋯
另外,你睇佢群埋咩人先啦⋯上去飲酒溝女⋯你估你條仔上去斎坐,幫班friend 開花生同埋單咩?

多謝你!我明白...

註冊日期: 2016-7-12

唔會「二犯」搞啤酒妹,下次咪搞按摩妹囉,再下次又搞第二啲女人囉,實可以冇「二犯」㗎。

註冊日期: 2017-9-3

會有男仔冇‘二犯’的嗎?? 一次不忠, 百次不用, 係差在佢有冇玩得聰明啲唔再俾你發現, 江山易改本性難移呀!!