{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

存心破壞人地感情既女人 到底係乜嘢心態?

註冊日期: 2018-8-5

講講背景 我係機場返工,男朋友(已經係Ex)係同事
我地一齊左兩年幾
佢一直都對我唔錯,人前人後都叫恩愛
有個遲我入職既地勤,叫Man大約25,26歲
離過婚,有一個6/7歲大既仔,個仔跟老豆,佢自己一個住
佢係種平時鍾意係ig po自己大波,假相既女
入職無耐,佢主動結識我Ex,會係佢既ig留言,亦會讚我地好sweet咁
我無特別理會,因為我覺得情侶間都係講個信字
到後來,我發現佢地發生左關係
我明白牛唔飲水唔撳得牛頭低既道理
但我就唔明,點解條女可以主動到調到同我Ex一更,一齊收工,再邀請埋佢上自己屋企
事後更加想同我Ex一齊,究竟尼啲女係乜嘢心態?
最後我同佢分左手,不過佢無同到條女一齊,佢話只係有女送上門就食既心態
到我離職之後,先聽返,原來條女唔只向我Ex埋手,係機場搵食唔再講,更加鍾意向有老婆女朋友既人埋身
佢以為人地唔知,但背後其實好多人當佢免費雞
好想知,如果佢個仔知道左佢尼D行為,會點諗佢

推上Fb,我唔介意,錯不在我
+ Favorite

註冊日期: 2016-7-2

咁都分左手,個女人係咪免費雞,只要有人有需要,佢唔會冇伴,所以寫完佢,佢又唔會痛,你又唔會開心左。

寫完發洩後就move on喇~

註冊日期: 2015-8-22

都係嗰句,賤男最大問題

Nobody111 發表於 2018-8-5 10:25
咁都分左手,個女人係咪免費雞,只要有人有需要,佢唔會冇伴,所以寫完佢,佢又唔會痛,你又唔會開心左。

...

分手都一段時間,感情已經放底
但對佢既行為就點都理解唔到
女人何必為難女人,他朝君體也相同

註冊日期: 2017-11-6

因為自己婚姻失敗,所以都想拆散埋其他恩愛情侶或夫妻,可能佢未必自在同你前男友一齊,只自在拆解你地

註冊日期: 2017-11-6

拆散*

註冊日期: 2015-6-15

香港主動送上門既女仔你估少

Warwick999 發表於 2018-8-5 11:40
都係嗰句,賤男最大問題

賤男有錯就一定啦,但賤女人既問題都唔細
無可否認,條女夾曬時間,搵埋地方
用下面諗嘢既佢地,真係會有得食唔食?

註冊日期: 2016-11-21

真係會有得食唔食?其實個女有問題,你ex先仲大問題,仲要大條道理唔通有得食唔食?賤男一名

註冊日期: 2017-3-20

都係果句啦,要怪就怪自己個男人唔夠忠誠。人地單身一個人,就算畢生志願是食盡天下有夫之婦你都管唔著

註冊日期: 2015-4-9

地勤小妹 發表於 2018-8-5 12:35
分手都一段時間,感情已經放底
但對佢既行為就點都理解唔到
女人何必為難女人,他朝君體也相同 ...

因為你唔係個壞人
所以你點都唔會明

註冊日期: 2009之前

「佢話只係有女送上門就食既心態...」
樓主對呢句說話只係輕輕帶過,實在令人費解
自己男朋友偷食,唔係去檢討呢段關係,而去猜度第三者既動機。
又搞錯重點

Monster C 發表於 2018-8-6 08:09
「佢話只係有女送上門就食既心態...」
樓主對呢句說話只係輕輕帶過,實在令人費解
自己男朋友偷食 ...

我地感情本身算穩定(個人觀感),大家都信任對方,無懷疑過
如果講我有錯,可能係比太大空間佢
但如果另一半出軌,要將錯放係自己身上
而唔係出軌既男人同不知羞恥既女人上
咁做人都幾辛苦

註冊日期: 2018-8-6

佢都唔介意人地點睇佢
佢在意既係 佢覺得自己好索好有魅力 同埋d仔都覺得佢好索好有魅力
佢既存在價值係 男人為佢瘋狂 佢自己離左婚唔幸福 就要搞到人都一樣 佢唔抵得人sweet 亦都唔信人真係甘sweet 佢覺得佢能夠成功勾引所有男士 所以愈有家室既佢就覺得愈有挑戰性同成功感

而事實上佢又成功左呀

註冊日期: 2009之前

「我地感情本身算穩定(個人觀感),大家都信任對方,無懷疑過」
小妹妹,重點唔係怪自己,而係你男朋友讓呢件事發生,就好明顯同你覺得既「穩定」係背道而馳,而且發生左仲要話有得食唔食,根本就你就一直都無發現佢其實係一個賤男,即係話唔係呢單,遲早都有有另一單。
你唔能夠控制外面既女人做d咩,人地咩心態,但係你要搵一個真正愛你同對你忠誠,即係起碼能夠控制自己下半身既男人。
記得以後帶眼識人啦!

註冊日期: 2017-3-9

呢個世界咩人都有架啦,其實你應該多謝佢令你知道呢個男人係咩人唔好再浪費時間係佢身上,個女人咩行為又如何?佢始終係單身既。如果你個男朋友經得起誘惑,那怕有第2第3第4個都唔會影響到你地。
另外你唔好一尾話人地,你一黎就講個女人點點點,,人地點負你,,你冇錯,,其實一段關係出現問題2方都有責任,,如果你地關係真係你所講咁穩定,,好信任對方既點解可以咁易就比人乘虚而入,,你自己都要反省下。維持一段關係唔易,希望你係今次既經驗成長,下一段關係會開花結果

註冊日期: 2010-1-18

呢d女仔之所以成功,都要係姣婆遇著脂粉客,你個ex咪就係囉,你估你條仔第一次偷食咩?條女夾時間都要你男朋友肯遮,一隻手拍唔響既,你個ex先最大問題,臭既都食~

註冊日期: 2016-2-6

首先管好自己條仔先....小三賤,你條仔更賤!!

註冊日期: 2017-3-26

有d女仔, 好鍾意搵呢D刺激, 覺得係勝利者心態

註冊日期: 2017-10-10

淨係果句「有女人送上門就食」,都明顯賤過個女人啦⋯即係厹lo, 有女就要攪⋯
兩個都賤,但你選擇用全篇罵個女人拆散你,你唔focus 返在自己男人對你不忠之上⋯
有sis 叫你檢討下段關係,唔係淨係問你在段關係中有冇錯,同需唔需要怪自已,而係你識男人會唔會戴眼識人⋯
佢講得出「有食唔食」的理論⋯你諗下你究竟係識左個咩男人先啦⋯
你一日唔明點解果個人會對你不忠(指佢為人,人品,人格),你就算識下一個,都一樣只會識著呢類出軌賤男,明白嗎?