{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

"mimi" 同 GF 性唔夾

註冊日期: 2017-8-22

同GF一齊兩年
我係比較性慾強的人
而佢就相反
平時只係摸下佢 而且唔係次次得
我唔係淨係為性而一齊
之後性佔我地拍拖時間10%都無
但佢好似唔太想要
我好愛佢 好比到安全感佢
但唔係因為咁先對佢咁好 真係好愛佢對佢當第一日熱戀的時候都一樣 無淡一樣做咁多野安全感佢
佢知我唔係為性一齊的人

我地都係會生小朋友的人
但可能日後佢只係為左生小朋友先會同我做 變成交功課咁
可能單純性愛都未必有
而E+我地未做過
我認性唔係最重要 亦唔應該佔好多
但其實性可以好重要
或者感覺到以後結婚之後可能會性生活唔夾
但佢咁樣我又好辛苦
(睇到提出性生活唔夾都係女士多 但估唔到會發生在我身上)
講出黎佢會嬲我 性佢覺得唔重要
但又唔想因為ED咁的原因分開
我知道性生活在婚後係好重要
諗到要如果要對住一世
無性生活其實好辛苦

到底我可以點做?
定係佢性冷感?

PS 我們都2X歲

+ Favorite

註冊日期: 2017-8-23

未做過係佢堅持婚前吾比 定純粹吾想做(即性冷感)搞清楚好

註冊日期: 2017-11-20

個個問親呢個問題既台詞都一撚樣
講一大輪話唔要之後又要解釋可以好重要
唔重要就唔洗問啦
要威又要戴頭盔
其實方法就大把
但都只係會令妳戴更多頭盔上頂

註冊日期: 2018-4-13

咁啦,講件真人真事你聽,你自己參考下。我有個fd,佢同佢女朋友識左好多年,之後一齊4年,宜家都廿尾。男仔性慾都好強,講緊嘅係可能每日都要打幾次丁幫自己解決,偏偏佢女朋友就係性冷感,每一次返嚟都唔肯同佢做,最多淨係用手或者用口幫下佢。睇到最尾,個男仔同佢分咗手,可能你覺得佢好仆街,就咁睇件事上,佢真係因為性生活唔愉快就分手浪費人時間。我有感嘆過佢哋係互相相愛但就係因為呢樣嘢行唔到落去。
佢只係答左我,依家性生活都唔愉快,唔通你期望結婚之後會變好?我接受唔到。
其實你自己都知道如果真係行到結婚嗰一步,個情況唔會改變,而你只會忍到越嚟越辛苦。
我建議你若真係想嘗試解決,睇醫生又好輔導又好,做下情趣又好,試完一輪之後如果到最後佢都係咁,你一係接受,一係就離開。就係咁

註冊日期: 2017-11-6

除左互相遷就,就係忍,我有朋友都唔算性慾強,婚前正常一個星期一次都ok,婚後生左就好耐先一次,佢地有溝通過,一方想有番正常性生活,一方又冇性慾,咁唯有想做一方就減少次數,唔想做一方就增加次數咁,有得做好過冇丫麻,溝通下囉

註冊日期: 2016-7-12

佢係咪唔接受婚前性行為乍?

註冊日期: 2017-6-6

佢可能有D吾好經歷,所以咁
控抗

或者嘗試去揾性治療師……

註冊日期: 2015-4-9

叛逆的十字架 發表於 2018-9-10 07:52
個個問親呢個問題既台詞都一撚樣
講一大輪話唔要之後又要解釋可以好重要
唔重要就唔洗問啦

個頭盔好有可能係綠色的......

註冊日期: 2016-3-7

你要預左結左婚都係咁, 所以只有兩個選擇, 一就係搵過第個, 二就係你要絕慾.
不過就算你搵到個拍拖時肯同你啪啪啪的女仔, 結左婚生左小朋友, 都可能會變到唔鐘意性, 你自己考慮下喇.

註冊日期: 2018-8-18

佢唔願意係因為唔接受婚前性行為定佢真係冇興趣冇欲望,什至厭惡呀?你要了解咗呢樣嘢先喎~

我個人覺得性生活對一段長遠嘅男女關係嚟講好重要。

註冊日期: 2017-3-20

性在一段關係裡面重不重要, 唯一的準則就是你自己, 無所謂對或錯~ 性只不過是擇偶眾多條件裡的其中一樣罷了, 正如有些人揀另一半一定要誠實, 有些人一定要對方每日報到, 有些人把紀念日看得比天還重要罷了~ 不止是性, 每個人在愛情裡都有自己需要滿足的部分, 而對方能滿足你對愛情多少需求, 很大程度影響了你們能走多遠.

舉個例~ 假如我天生是個對儀和容整潔非常在意的人, 而我找到的男朋友可以三日不洗澡, 邊食飯邊撩鼻屎完全不覺得有問題的, 那麼哪怕我們再相愛, 忍得他一時也忍不了他一世的, 若有一日激情減少或發生爭執時, 這些平時忍下累積的小埋怨都會被無限放大, 令我看他整個人都不順眼. 如果要走下去, 有些東西是不能不解決的, 一係我硬生改變自己的價值觀, 一係扭轉對方的想法, 兩者都需要無比多的時間和耐性, 就看你覺得這個人值不值得