{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

尖沙咀小店-無針埋線、單次Facial、Aqua Peel (附圖) (已更新#12)

註冊日期: 2018-10-29

早幾日同班同事食lunch 時收到佢地既promotion leaflet ,睇完之後有做開既同事都話個價錢幾抵,$888做曬眼、面,頸,不限發數。所以打去落booking, 放工走左上去試下,做完之後塊面勁firm,毛孔收細咗同埋膚色超光澤,重點係唔痛(我唔知係咪因為美容師手勢好?)淨係做顴骨位時少少酸酸軟軟感覺.絕對值得推介!同埋個美容師勁有心機幫我打,知我第一次打仲好詳細同我講解,非常專業同埋唔會hard sell,公司幾個同事見我試左有效果都有打去book。
PS:   第12個POST 有我星期五上去做完單次FACIAL 既SHARE 同少少相片
        有興趣既SIS 就 CLICK 落去睇下啦 : )

PHOTOS SHARE

+ Favorite

註冊日期: 2015-8-18

請問邊間,試做完洗唔洗join plan?

間鋪係尖沙咀廣東道附近,位置幾方便下,地鐵站行過去都係5-10分鐘。暫時我只係試左佢地個Ultra V Lift, 即時見到效果,我自己就幾滿意,亦都推薦左俾公司其他同事同朋友。黎緊都會試下佢地既Facial, 兩樣都唔洗join plan ,都算係少數鋪頭有甘既offer.

註冊日期: 2018-8-15

美容工作室... 有無牌架?

其實佢有晒牌既,係佢reception 會擺晒出黎俾客人睇,而且美容師都有好多Training既證書,不過我就冇好仔細甘睇啦。佢唔似其他美容院,係小店形式,所以我當佢係工作室之類,但勝在唔會hard sell同埋都好用心服務客人。不過百貨應百客,我就最怕俾人sell,所以先選擇呢間小店,by the way,暫時黎講都好好,試埋個Facial再同大家分享。

唔好意思,各位sis,我唔想逐個覆你地既PM。我只係試左佢地既Ultra V Lift,未試佢地既Facial,所以真係唔敢答你地。Book左今個星期五去試,試完我再同大家share啦。總之暫時只係敢講裝修簡約幾舒服,同埋冇hard sell我。

註冊日期: 2018-10-31

Thanks for sharing
下次分享會唔會有埋相俾大家睇下?

上次美容師有提議過我影前後比對既相,等我可以清楚甘了解下做完既效果。晏少少我遮左自己個樣先upload啦,因為我覺得咁樣會比較好d. 又或者下次去果陣影少少佢個環境俾大家睇下,等大家可以有個概念,我所講既個人美容工作室係點樣既,因為好多sis都問呢個問題。

我係尖沙咀區返工,都想試下無針埋線 ,可pm我嗎唔該

柳暗花明 發表於 2018-11-1 07:38
我係尖沙咀區返工,都想試下無針埋線 ,可pm我嗎唔該

已PM,你睇番inbox啦。我比較過出面美容院普遍都要成千幾二千蚊,佢地做緊888,不過你最好book之前confirm多次價錢先:)

Thanks

星期五終於上左去試佢地既單次魚子膠原Facial同埋針清,感覺皮膚真係乾淨左、水潤左同埋光澤左好多,好開心搵到間岩自己既。

話說放工果時OT左一陣,所以非常趕,上到去搞到成身汗。好彩果到有埋浴室俾客人可以沖涼。沖完涼之後,美容師仲好好甘沖埋花茶招呼我,俾時間我settle左先開始,完全唔會因為遲左開始而趕頭趕尾。

之後入房,美容師就好似上次甘,好詳細甘講一次成個Facial既性質同埋功效(可能因為我上次做Ultra V Lift果時都好多野問),我覺得呢點比起出面既美容院好好多,起碼個客做完行出黎真係了解自己做左d咩treatment。 今次我做既Facial 成個流程大概係:洗面~〉酵素面膜去角質+熱噴~〉針清~〉按摩~〉敷mask (魚子膠原 美容師話主要針對保濕、滋潤同彈性,做後效果:皮膚飽滿有光澤減少缺水紋)

其實好難講晒全部既流程,所以我就集中講下 針清 同埋 敷mask 既個人感覺啦。我不嬲都唔係好受得痛,但美容師手勢幾好,成個過程冇咩痛既感覺,加埋間房D relaxing既音樂,我有個moment真係訓著左。(本身我覺得呢個步驟對我黎講,作用唔大,因為平時我都好勤力做清潔既功夫,但係當美容師俾番塊棉花我睇果下,真下嚇一跳,原來裡面都仲有甘多烏槽野) 另外就係敷完個mask, 即時Feel得到,皮膚唔再掹掹緊,有種好水潤既感覺。

後話: 完左之後去左佢地既化妝間執番個樣先走,同埋心急想睇清楚做完之後既效果。(估唔到小店都有齊 浴室、化妝間,呢樣野都有少少Surprise)   照左鏡之後令我更加滿意,皮膚除左感覺乾淨左同埋水潤左之外,望落都有光澤同埋有彈性左。

轉頭行番出黎,見到美容師放左碗糖水係枱面,諗住佢應該係趁機會Sell我Join Plan嫁啦,點知佢只係提醒番我洗面時要留意番某d位置既清潔,同埋同我講話下次可以打俾佢,唔洗趕得甘辛苦。

相就唔係影左好多,只係得幾張,因為做緊Facial果陣完全將影相呢樣野忘記左,唔好見怪。各位PM 我既sis, 我唔係咩美容達人,只係希望大家都可以交流下心得,互相學習。

Photos

搞左一輪先識UPLOAD 相,唔好意思。

Thanks for sharing.我都約咗去試

註冊日期: 2018-11-5

有少少興趣想試,可否PM資料? Thx.

zoeyzz 發表於 2018-11-5 22:52
有少少興趣想試,可否PM資料? Thx.

已PM,有咩問題可以打去問下。

各位Sis,我冇影到間鋪既價目表,有咩想知你地可以打過去問下。我個單次魚子膠原Facial就440, 因為係首次優惠,原價減半。

註冊日期: 2018-11-7

我都想瘦面,麻煩pm

Pm左你,可以睇番Inbox