{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男友動真情?該如何走下去

註冊日期: 2015-12-2

我和男朋友一齊左大約6年到,最近發現佢出軌了,上了床。
事緣我和男友係同居,間唔時都會睇下佢電話,直到有一次比我發現有k小姐呢個人,佢話係同事,甘果刻我都沒理太多,覺得沒野,但我覺得好奇怪同事之間會傾甘多次電話。開始起疑,同埋都開始唔比電話我睇,所以我開始查佢同k既野,女人直覺好準,同埋我係甘問佢同k既野都唔很講,好保守,有一種維護既感覺。所以我覺得佢地情度比我想像中深,本身以為互flirt 。我問本極我男友都唔很講既佢所有野我知,於是機緣巧合下我打左比佢,同條孤狂精傾。我叫佢收手唔好再搞甘多野。本身我唔知佢地上埋床。係佢自己爆埋出黎,仲講得好深入。我聽到之後我心入面好痛,一野打左入谷底入面。甘我仲睇到佢地既地話,我男友一早將我電話比左佢,可能怕我煩佢。果刻我睇到d對話,我覺得我男友對佢動左真情.如果當佢係炮友我都沒甘嬲,都可以解釋為一時快感。因為我覺得佢將我d野話曬比佢知,一路唔很講果個人身份。我男友講同佢上床只為左新鮮感,沒動真情,唔愛佢。我應該點做.我真係唔捨得放棄呢段感情,我覺得沒左佢成個世界會崩潰。我係味應該吞左件事佢,當咩沒發生,再有下一次先放手 其實佢係味唔愛我?如果唔愛我點解唔一早同攤牌同我講我想同k小姐一齊,唔要我 .呢刻既我我真係想輕生。
+ Favorite

註冊日期: 2018-10-17

佢俾埋你電話俾個第三者,佢愛你? 佢如果兩邊都愛,兩邊都唔捨得傷害,又點會將你既野講哂俾第三者知,佢唔講出來,第三者唔知咪仲好。其實佢愛你唔深
如果佢講既係你同佢之間相處既問題俾第三者知,即是你地之間有問題,佢檢點,有界線,行為無逾軌,純想有人可以分享佢心事,個第三者入唔到位亦唔會發生到在床上的事。發生左後,你發覺佢唔止係玩咁簡單,都有感情係個第三者度,咁你感受呢?
只係話一句新鮮感? 你講到佢地唔似感情玩玩下既新鮮感wo.

總括來講,你知道唔應該再一齊。係你感情個邊唔俾你走,
其實你要走

註冊日期: 2015-4-9

傻婆黎既
佢而家食盡兩家茶禮,你傷心你去死都好,都改變唔到佢係唯一勝利者的結果,咁佢做咩要同你講分手
玩家思維係咁玩架嘛~~

PS:假如男事主能再謹慎一點,已經夠格進入食家的領域了

註冊日期: 2015-8-22

你覺得無咗佢會崩潰,咁你咪求佢唔好飛你。佢只是唔想自己開口,佢連你個電話都俾咗人,你認為自己仲有存在價值?

註冊日期: 2017-3-20

一腳踏兩船的人,有邊個不是同正印講出面個不是真愛?有邊個不是同小三講同正印已經無感情?

其實無左他會死所以你要留低唔緊要,但做人最緊要唔好自己呃自己,你要知道你留得低就一定會有下一次

評分

查看全部評分

註冊日期: 2015-4-27

每個知道男人偷食了既女仔其實都應該放手,我明白果種感受,但留低唔代表無事,有邊個偷食完唔幫自己搵藉口,又未結婚 灑脫d重新出發啦sis

註冊日期: 2015-5-16

既然已經知道大家存在,不如約出嚟三口六面講清楚。

註冊日期: 2018-9-5

可能依刻你會覺得無左佢世界崩潰 但你有無諗過發現呢件事之後 同佢一齊你會更加無日好過?你根本就接受唔到另一半出軌,何苦要逼自己接受?好多野你唔踏出一步永遠唔知下一步,唔好再留係呢個所謂comfort zone!過來人話你知...原諒一次只係俾自己下一次再痛既機會!條路自己揀 仆街唔好喊!

註冊日期: 2015-10-24

我最近都發現另一半鍾意左第二個識左好多年嘅朋友。亦肯定動左情。…但我冇吵吵鬧
以前見到啲po我會話點解唔走。但依家我好明SIS嘅情景…

註冊日期: 2015-8-22

因為自己條件差,驚揾唔返另一個,自己又無咗男人會死。

註冊日期: 2014-11-5

如果你今次接受咗, 話等下一次先放手,
你大可放心, 好快就會有下一次.....

註冊日期: 2016-10-5

佢個心巳經唔係度, 留住人都冇用

註冊日期: 2017-10-10

你首先去驗一驗自已有冇性病先⋯唔痕唔痛,唔代表冇比人惹到⋯

正路你上得來問,更係人人答你分手ga, 但人地認真答你,你會聽咩? 你自己都話「忍左今次,等下次再出軌至分手」,你都打算自已呃自已,一直拖落去啦⋯

咩動唔動真情,你就覺得好重要,但你用個腦諗下啦⋯家下佢叫雞咩?點樣真唔真情呀? 叫雞都可以幫佢講句「金錢交易」冇感情⋯
但宜家係佢同事wo, 上完呢個同事,就算佢辭職轉工,第二份工又會有另一個女同事⋯唔關感情事呀⋯你條仔係狗公呀!見女就溝,見女就上床呀! 仲未明呀?

叫你分手都唔會分ga啦, 所以叫你驗一驗有冇性病lo, 咪n 年後惹埋下個男朋友呀!

註冊日期: 2017-3-3

我就唔會叫你分手, 唔想分既咪唔好分, 終有一日自己會醒就會走, 但自己要付出返更多既青春,
十個留言有九個叫你分手, 當佢地遇到同樣問題既時候, 咪又係有九個出黎開POST話唔捨得放手,
同埋即使你而家唔走, 你男友都一定會KEEP住搵個第3者, 賭乜都得, 所以睇你既能耐喇...

註冊日期: 2016-7-12

樓主,既然你唔捨得分手,咁叫你分手你都唔會聽。
但要你原諒佢,起碼要睇下男朋友有冇做D咩去Earn你嘅原諒,得把口講係冇用,你要睇下佢有咩實際行動去畀信心你,如果咩行動都冇,你自己都心裡有數。

參考下:
鄧惠文 :如何信任「有過外遇」的另一半?
https://youtu.be/csxa1OzMTl0
<iframe width="560" height="315" src="

; frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

評分

查看全部評分

註冊日期: 2009之前

我覺得你要諗既係將來。如果你同佢一齊係想結婚,咁佢結婚之後都係咁既話你接受到嘛?如果接受不到就該好好考慮而家仲一齊為左乜嘢。結婚唔同拍拖,拍拖容易一點做決定,但若有一日結婚就會多好多考慮因素。

註冊日期: 2018-8-4

女人應該堅強d,勇敢d同果斷d,雖然今日你比人傷害,但係總有希望既,總有一日你會搵到個百份百對你好既人! 一次不忠,百次不容! 何況只係6年,唔好因為呢6年既感情而斷送你一生既幸福,你值得更好的!

註冊日期: 2017-2-13

我可以好肯定話你知, 你男朋友到依家呢一刻都仲同緊個第三者一齊, 而又同你講會離開個第三者繼續同你一齊!!!!!
呢d人只係會愛自己, 你地兩個女仔都唔會係佢最愛.
個男人同左第二個上埋床, 係佢背叛左你地之間ge關係,其實仲有咩好原諒你, 亦都唔再需要為佢傷心

註冊日期: 2013-1-10

靈靈@hk 發表於 2018-11-5 23:20
一腳踏兩船的人,有邊個不是同正印講出面個不是真愛?有邊個不是同小三講同正印已經無感情?

其實無左他會死所以你要留低唔緊要,但做人最緊要唔好自己呃自己,你要知道你留得低就一定會有下一次

非常同意。長痛不如短痛啊sis, 快d分手,快d搵過個更加好架啦!

註冊日期: 2016-2-27

如果你真係好愛佢,包容到佢身心出軌,其實可以原諒佢一次。
但如果你根本忘記唔到,就分開算啦!
呢個世界無話無左邊個唔得!
要人愛你先要自愛!